Andrzejku witaj. Z tą wiosną to tak różnie. Przez okno prezentuje się wspaniale, ale niestety noce są bardzo chłodne z przymrozkami do -8 st. Niestety, Świętokrzyskie ma ostry, kontynentalny klimat.
Tajeczko u mnie też nie rosła. Dopiero gdzieś na forum wyczytałam, że nie lubi sąsiedztwa korzeni drzew. Wsadziłam na skalniak i spasowało jej

Teraz kwitnie co roku. Lubi też sporo jedzonka, daję jej co roku stary obornik.
Tereniu to tylko pierwsze nieśmiałe kwiatuszki. Czekam na cieplejsze noce, to może wreszcie ruszy wegetacja.
Siberio, Grażynko z nowym ogrodem muszę jeszcze troszeczkę poczekać. Szukamy ekipy do ogrodzenia. Dopiero wtedy będę mogła zacząć na serio. Na razie próbuję zagospodarować kąt przed domem, na który będę miała widok z kuchni. Jako punkt centralny mam zamiar posadzić ozdobną jabłonkę a pod nią wiosenne cebulowe i funkie.
Działka ma ok 1300 m2. Stoi na niej dom, będzie jeszcze garaż i królestwo mojego M - gołębnik.
Agnes u mnie mróz każdej nocy, czekam na ocieplenie. Śniegu nie było prawie wcale.
Mam pytanie, czy u was też tak strasznie wypalają trawy? U mnie codziennie kilka razy słychać sygnał straży pożarnej jadącej do płonących łąk. Boję się za każdym razem o moją drewnianą chatkę. Oby trawa urosła jak najszybciej i nie nadawała się do palenia, bo żadne inne argumenty nie docierają do tych ludzi