Księżycowe rabatki u Adki
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Księżycowe rabatki u Adki
Poprzedni wątek znajduje się tutaj
Pora zacząć nowy wątek, gdyż przenosiny działki zostały zakończone. Jak one wyglądały i jak wielką pomoc otrzymałam od przyjaciół z forum zostało opisane w poprzednim wątku. W tej chwili na nowej działeczce mam już w większości wszystko uporządkowane, czeka mnie jeszcze sianie trawki oraz odnowienie altanki, ale to już później jak się wyrobię ze wszystkimi pracami wiosennymi.
Pokaże tylko jak wyglądała działka we wrześniu ubiegłego roku i jak wygląda dziś
I kilka dzisiejszych fotek - wreszcie moje ukochane żurawki odzyskały swój wygląd po zimie i po przeprowadzce
i znów zaczynają być piękne
zaczynają kwitnąć wieczorniki
i czosnki
i początki nowej, ostatniej rabatki, która dopiero wczoraj została skopana, gdyż było na niej zbiorowisko cegieł, płyt krawężnikowych, chodnikowych, miejsce, gdzie gromadziłam korzenie do spalenia i inne manele. Wreszcie prawie wszystko zostało zagospodarowane, więc można było zacząć kopać. Dodatkowo wstrzymywałam się z kopaniem, gdyż na niej było najwięcej podagrycznika, więc czekałam aż wyjdzie po zimie, aby jeszcze poprawić go raundapem. Większość chyba padła, ale niestety jeszcze trochę kłączy wyciągało się przy kopaniu. Mam nadzieję, że walka z nim zakończy się moim sukcesem.
Pora zacząć nowy wątek, gdyż przenosiny działki zostały zakończone. Jak one wyglądały i jak wielką pomoc otrzymałam od przyjaciół z forum zostało opisane w poprzednim wątku. W tej chwili na nowej działeczce mam już w większości wszystko uporządkowane, czeka mnie jeszcze sianie trawki oraz odnowienie altanki, ale to już później jak się wyrobię ze wszystkimi pracami wiosennymi.
Pokaże tylko jak wyglądała działka we wrześniu ubiegłego roku i jak wygląda dziś
I kilka dzisiejszych fotek - wreszcie moje ukochane żurawki odzyskały swój wygląd po zimie i po przeprowadzce
i znów zaczynają być piękne
zaczynają kwitnąć wieczorniki
i czosnki
i początki nowej, ostatniej rabatki, która dopiero wczoraj została skopana, gdyż było na niej zbiorowisko cegieł, płyt krawężnikowych, chodnikowych, miejsce, gdzie gromadziłam korzenie do spalenia i inne manele. Wreszcie prawie wszystko zostało zagospodarowane, więc można było zacząć kopać. Dodatkowo wstrzymywałam się z kopaniem, gdyż na niej było najwięcej podagrycznika, więc czekałam aż wyjdzie po zimie, aby jeszcze poprawić go raundapem. Większość chyba padła, ale niestety jeszcze trochę kłączy wyciągało się przy kopaniu. Mam nadzieję, że walka z nim zakończy się moim sukcesem.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Re: Księżycowe rabatki u Adki
jestem mocno zaciekawiona tematem:)
uwielbiam takie metamorfozy:)
uwielbiam takie metamorfozy:)
- AnowiB
- Od: 19 paź 2010, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu..... dla Ciebie i Twoich Przyjaciół...
Krysiu, fajnie, że pokazałaś przemianę Twojej działeczki! Różnica jest przeogromna Widać ogrom pracy, jaki włożyłaś w stworzenie takiego pięknego miejsca, bo mimo pomocy forumków, to Ty najardziej się napracowałaś
Ważny też jest projekt (Marka?) - od razu czuje się rękę profesjonalisty :P
Ważny też jest projekt (Marka?) - od razu czuje się rękę profesjonalisty :P
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
witam w nowym wąteczku widze ciekawe zmiany,a mi tez zuraweczki wpadły w oko i zaopatrzyłem się na razie w trzy ,ale potem będzie więcej.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU śliczne miejsce masz teraz i mam nadzieję ,ze bez złodziei kwiatów . Czy dobrze zauważyłam ,że masz już takie duże sadzonki ogórków u siebie albo to szparagówka
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Jadziu - te ogóreczki są ubiegłoroczne - poprzedniego właściciela :P
Krysiu - jestem zaskoczona że od niedzieli tyle kwiatów zdążyło się rozwinąć.
Krysiu - jestem zaskoczona że od niedzieli tyle kwiatów zdążyło się rozwinąć.
- ada.kj
Witam porannie. Witam wszystkich gości.
Jadziu. Uzupełnię, że to zdjęcie z ogóreczkami było robione 27 lipca jak oglądałyśmy z Mariolką po raz pierwszy tą działkę, więc ogóreczki na tą porę bardzo mikre. Posiałam pierwsze ogórki 1 maja i jakoś mi nie wschodzą - chyba muszę siać po raz drugi. Nawet sobie nie wyobrażasz jaki spokój jest na tych działkach, szczególnie jeżeli chodzi o rośliny. Miałam zastane tulipany kwitnące przed działką gdzie każdy przechodzi i jakoś do głowy nikomu nie przyszło, aby je pościnać.
Beciu. Dziękuję i witam w moich progach i zapraszam częściej.
Iwonko.
Dalu. Dziękuję - fakt - napracowałam się bardzo pomimo pomocy wielu, wielu osób, ale gdyby nie ta pomoc to byłabym daleko w lesie.
Andrzejku. Witam serdecznie. Podglądam trochę Twój wątek i podziwiam, że tylu młodych chłopców bawi się w ogrodnictwo, a później robi się to pasją życiową. Od trzech roślinek zaczyna się zbieractwo. Ja też od trzech pierwszych zaczynałam, a najbardziej mnie wtedy zauroczyła Soutern Comfort, a dziś zbiór stale się powiększa. I u Ciebie tak będzie.
Mariolko. Niestety od niedzieli troszkę kwiatków się rozwinęło, ale jest tak sucho, że wszystko błyskawicznie przekwita. Muszę dziś zabrać się za solidne podlewanie.
Jadziu. Uzupełnię, że to zdjęcie z ogóreczkami było robione 27 lipca jak oglądałyśmy z Mariolką po raz pierwszy tą działkę, więc ogóreczki na tą porę bardzo mikre. Posiałam pierwsze ogórki 1 maja i jakoś mi nie wschodzą - chyba muszę siać po raz drugi. Nawet sobie nie wyobrażasz jaki spokój jest na tych działkach, szczególnie jeżeli chodzi o rośliny. Miałam zastane tulipany kwitnące przed działką gdzie każdy przechodzi i jakoś do głowy nikomu nie przyszło, aby je pościnać.
Beciu. Dziękuję i witam w moich progach i zapraszam częściej.
Iwonko.
Dalu. Dziękuję - fakt - napracowałam się bardzo pomimo pomocy wielu, wielu osób, ale gdyby nie ta pomoc to byłabym daleko w lesie.
Andrzejku. Witam serdecznie. Podglądam trochę Twój wątek i podziwiam, że tylu młodych chłopców bawi się w ogrodnictwo, a później robi się to pasją życiową. Od trzech roślinek zaczyna się zbieractwo. Ja też od trzech pierwszych zaczynałam, a najbardziej mnie wtedy zauroczyła Soutern Comfort, a dziś zbiór stale się powiększa. I u Ciebie tak będzie.
Mariolko. Niestety od niedzieli troszkę kwiatków się rozwinęło, ale jest tak sucho, że wszystko błyskawicznie przekwita. Muszę dziś zabrać się za solidne podlewanie.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
WITAM w księżycowym zakątku .
Mam nadzieję ,że już wkrótce uda mi się go zobaczyć, na żywo .
Mam nadzieję ,że już wkrótce uda mi się go zobaczyć, na żywo .
- ada.kj
Jolu. Mnie też
Moje częste odwiedziny masz jak w banku:)))
- basjak
- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Krysiu, mam wrażenie, że pokazałaś dwie różne działki tylko altankę przenosiłaś ze sobą
Ja walkę z podagrycznikiem wygrałam, chociaż pojawia się jeszcze gdzieniegdzie, ale już sporadycznie. Za to inne chwasty, zwłaszcza takie małe cóś - płożące, z wrednymi korzonkami-, wyrywam bez końca
Ja walkę z podagrycznikiem wygrałam, chociaż pojawia się jeszcze gdzieniegdzie, ale już sporadycznie. Za to inne chwasty, zwłaszcza takie małe cóś - płożące, z wrednymi korzonkami-, wyrywam bez końca
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- grazynarosa22
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witaj Krysiu...
cudnie rosną Ci żurawki....będzie piękna rabata w cieniu sporych już drzew
cudnie rosną Ci żurawki....będzie piękna rabata w cieniu sporych już drzew