Miejski ogródek Ani - moje początki
- Aancyk
- 1000p
- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miejski ogródek Ani - moje początki
Witam serdecznie ,
z ogromną nieśmiałością postanowiłam założyć swój wątek. Jestem laikiem ogrodowym i cała wiedza jaką posiadłam w ciągu roku, pochodzi z tego forum.
W zeszłym roku nabyliśmy z mężem małą, wąską (niecałe 600 m kw.) działkę w mieście, obok miejsca w którym teraz mieszkamy. Miała to być inwestycja na przyszłość. Mimo, że to niemal centrum miasta i na działce stoją dwa domki, to do tej pory nie było tam w ogóle mediów(tzn. wody, kanalizacji, gazu) a całość prezentowała obraz nędzy i rozpaczy. Niestety do tego mamy nieciekawe sąsiedztwo, z jednej strony stacja transformatorowa, a z drugiej tory kolejowe, ale mimo to jestem szczęśliwa że mamy nasze miejsce na ziemi. Oczywiście w planach był tylko remont domków (miały być w przyszłości wynajmowane) i zagospodarowanie terenu polegające na posianiu trawki i posadzeniu żywopłotu ze szmaragdów. Jednak obecność na tym forum i rodzące się niespodziewanie zamiłowanie do tego kawałeczka ziemi i roślin zmieniły troszkę nasze plany. Jeden z domków stojących na działce postanowiliśmy przebudować prawie od podstaw i kiedyś, w przyszłości w nim zamieszkać...
luty 2010
Wiosna-lato 2010
Jesień 2010
Nasz przyszły domek 2010 i marzec 2011
z ogromną nieśmiałością postanowiłam założyć swój wątek. Jestem laikiem ogrodowym i cała wiedza jaką posiadłam w ciągu roku, pochodzi z tego forum.
W zeszłym roku nabyliśmy z mężem małą, wąską (niecałe 600 m kw.) działkę w mieście, obok miejsca w którym teraz mieszkamy. Miała to być inwestycja na przyszłość. Mimo, że to niemal centrum miasta i na działce stoją dwa domki, to do tej pory nie było tam w ogóle mediów(tzn. wody, kanalizacji, gazu) a całość prezentowała obraz nędzy i rozpaczy. Niestety do tego mamy nieciekawe sąsiedztwo, z jednej strony stacja transformatorowa, a z drugiej tory kolejowe, ale mimo to jestem szczęśliwa że mamy nasze miejsce na ziemi. Oczywiście w planach był tylko remont domków (miały być w przyszłości wynajmowane) i zagospodarowanie terenu polegające na posianiu trawki i posadzeniu żywopłotu ze szmaragdów. Jednak obecność na tym forum i rodzące się niespodziewanie zamiłowanie do tego kawałeczka ziemi i roślin zmieniły troszkę nasze plany. Jeden z domków stojących na działce postanowiliśmy przebudować prawie od podstaw i kiedyś, w przyszłości w nim zamieszkać...
luty 2010
Wiosna-lato 2010
Jesień 2010
Nasz przyszły domek 2010 i marzec 2011
-
- 100p
- Od: 5 mar 2010, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Miejski ogródek Ani - moje początki
Aancyk witaj zapowiada się ciekawy wątek, czekam na dalsze fotki, będę zagladac.
Mój wątek
Pozdrawiam,Małgosia:-)
Pozdrawiam,Małgosia:-)
- Aancyk
- 1000p
Małgosiu jesteś moim pierwszym gościem, dziękuję Ci bardzo.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, myślę, że podjęliście słuszną decyzję- trzeba mieć swoje miejsce na ziemi
Podziwiam i gratuluję wykonanych prac
Podziwiam i gratuluję wykonanych prac
- bonia244
- 1000p
- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wielkie brawa się należą za ogrom pracy zapowiada się ciekawie prosimy o więcej zdjęć i koniecznie napisz coś więcej na temat swego ogrodu
Aniu, witaj sporo pracy już włożyliście w swój ogródek, ale wiele jeszcze przed Wami... trzymam kciuki! relacjonuj nam tu regularnie jak zmienia się Twój kawałek ziemi pozdrawiam, A.
- Aancyk
- 1000p
Monia68, bonia244, aguniada - dziękuję Wam bardzo za miłe przyjęcie.
- Aancyk
- 1000p
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
ANIU , za słuszną decyzję i za wspaniałe zmiany . :P
Dom i ogród już prezentują się wspaniale , ale to pewnie jeszcze nie koniec planów .
Dom i ogród już prezentują się wspaniale , ale to pewnie jeszcze nie koniec planów .
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
Lubię obserwować ogródki , które powstają i są od podstaw prezentowane.
Będę Ci kibicowała.
Na mojej działce wpierw był ogród a teraz jest placem budowy.
Nawet majstrom jest przyjemnie zrobić sobie wśród kwiatów przerwę.
Tak im się podoba , że nawet nic nie niszczą.
Będę Ci kibicowała.
Na mojej działce wpierw był ogród a teraz jest placem budowy.
Nawet majstrom jest przyjemnie zrobić sobie wśród kwiatów przerwę.
Tak im się podoba , że nawet nic nie niszczą.
-
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Witam widze ciekawie się zapowiada .życzę powodzenia i będę śledził poczynania.
- Aancyk
- 1000p
aleksandra odwazna, andrzejek - dziękuję za odwiedziny i miłe słowa. Ja także nie planowałam budowy domu, a tym bardziej ogrodu. Miał być tylko mały remont, trawnik i wynajęcie mieszkań np. studentom. Plany uległy zmianom bo zafascynowała mnie praca na własnym kawałku ziemi. Ja zajmuje się roślinami a mąż budową (żeby było sprawiedliwie ).
Poniżej koncepcja zagospodarowania naszego ogródka, która powstała miedzy innymi dzięki pomocy Moniki - 4mmmm. Ogródek jest bardzo wąski i długi więc nie mogę poszaleć.
W większości są na niej rośliny już istniejące, oprócz mojego "pokoju ogrodowego", który będzie znajdował się po prawej stronie i na razie istnieje tylko w mojej wyobraźni.
Na samym końcu będą rosły 3 brzózki (uwielbiam je), ma być taki mini zagajnik - super pomysł Gosi -Margo2 i Asi -asia0809.Jeszcze raz dzięki.
Mam nadzieję że latem uda nam się położyć kostkę i zrobić taras, wtedy zacznę modernizować istniejące rabaty.
W planach na ten rok jest jeszcze płot oddzielający nasz domek i ogród od drugiego domu, który już jest wynajęty.
Relacjonuję chyba trochę chaotycznie, ale mam nadzieję że z czasem nabiorę większej wprawy.
Poniżej koncepcja zagospodarowania naszego ogródka, która powstała miedzy innymi dzięki pomocy Moniki - 4mmmm. Ogródek jest bardzo wąski i długi więc nie mogę poszaleć.
W większości są na niej rośliny już istniejące, oprócz mojego "pokoju ogrodowego", który będzie znajdował się po prawej stronie i na razie istnieje tylko w mojej wyobraźni.
Na samym końcu będą rosły 3 brzózki (uwielbiam je), ma być taki mini zagajnik - super pomysł Gosi -Margo2 i Asi -asia0809.Jeszcze raz dzięki.
Mam nadzieję że latem uda nam się położyć kostkę i zrobić taras, wtedy zacznę modernizować istniejące rabaty.
W planach na ten rok jest jeszcze płot oddzielający nasz domek i ogród od drugiego domu, który już jest wynajęty.
Relacjonuję chyba trochę chaotycznie, ale mam nadzieję że z czasem nabiorę większej wprawy.