Skromny ogródek niedoświadczonej ;)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
kornencja
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 cze 2011, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Skromny ogródek niedoświadczonej ;)

Post »

Witam serdecznie,

ogromnie się cieszę,że znalazłam to forum. 5 lat temu przeprowadziłam się z miasta na wieś.
Nigdy wcześniej nie miałam roślinek i nie miałam pojęcia ile to może dawać satysfakcji :tan
Sama uczę się metodą prób i błędów. Mój ogródek jest mały,ma 4 lata i wciąż się rozrasta / zmienia.
Sama sobie powybierałam roślinki i tak jak poukładałam sobie w głowie,tak posadziłam. Wiem,że nie jest to profesjonalne i czasami moje roślinki chorują,ale staram się dbać jak tylko potrafię. Jedna Hakuro na pniu uschła po zimie i chcę zaszczepić następnej wiosny z tej drugiej,mam nadzieję,ze mi się uda,bo nigdy wcześniej tego nie robiłam.
Każdej wiosny,kiedy ogródek budzi się do życia to daje mi mnóstwo energii i w ten sposób ładuję moje akumulatory życiowe po zimie ;) Moim ostatnim nabytkiem jest datura i chcąc się dowiedzieć o niej czegoś więcej, tak trafiłam na to forum.
Byłabym bardzo wdzięczna za wszystkie rady dotyczące mojego ogródka,co zrobiłam źle,bo jestem początkująca,a tu jest wielu wspaniałych i doświadczonych ludzi.
Zdjęcia nie są najlepsze i moje oczko jest jeszcze brudne,choć w ostatnich dniach nadrobiłam zaległości ;)

Oto moje maleństwo ogródkowe,które sama stworzyłam ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chciałabym wszystkich pozdrowić bardzo serdecznie :)
Awatar użytkownika
Kasia1972
500p
500p
Od: 18 paź 2008, o 19:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Skromny ogródek niedoświadczonej ;)

Post »

Bardzo fajnie u Ciebie :D jeśli pozwolisz, będę zaglądać :wit
danka_1959
50p
50p
Od: 25 paź 2009, o 19:27

Post »

kornencja pisze:Witam serdecznie,

ogromnie się cieszę,że znalazłam to forum. 5 lat temu przeprowadziłam się z miasta na wieś.
Nigdy wcześniej nie miałam roślinek i nie miałam pojęcia ile to może dawać satysfakcji :tan
Sama uczę się metodą prób i błędów. Mój ogródek jest mały,ma 4 lata i wciąż się rozrasta / zmienia.
Sama sobie powybierałam roślinki i tak jak poukładałam sobie w głowie,tak posadziłam. Wiem,że nie jest to profesjonalne i czasami moje roślinki chorują,ale staram się dbać jak tylko potrafię. Jedna Hakuro na pniu uschła po zimie i chcę zaszczepić następnej wiosny z tej drugiej,mam nadzieję,ze mi się uda,bo nigdy wcześniej tego nie robiłam.
Każdej wiosny,kiedy ogródek budzi się do życia to daje mi mnóstwo energii i w ten sposób ładuję moje akumulatory życiowe po zimie ;) Moim ostatnim nabytkiem jest datura i chcąc się dowiedzieć o niej czegoś więcej, tak trafiłam na to forum.
Byłabym bardzo wdzięczna za wszystkie rady dotyczące mojego ogródka,co zrobiłam źle,bo jestem początkująca,a tu jest wielu wspaniałych i doświadczonych ludzi.
Zdjęcia nie są najlepsze i moje oczko jest jeszcze brudne,choć w ostatnich dniach nadrobiłam zaległości ;)

Oto moje maleństwo ogródkowe,które sama stworzyłam ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Chciałabym wszystkich pozdrowić bardzo serdecznie :)
Witam. Ładnie zagospodarowany teren wokół domu. Widzę,że masz duże ilości kory.Czy pod nią jest agrowłóknina?
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Może i niedoświadczona, ale ogródek prezentuje się świetnie!
Witaj na forum :wit :D
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
kornencja
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 7 cze 2011, o 10:57

Post »

Bardzo dziękuję, starałam się,choć nie mam zbytnio wiedzy na temat zakładania i pielęgnacji ogródków.
Troszkę czytam w necie,ale czasami coś zrobię nie tak,wiec jak pisałam wcześniej - metoda prób i błędów ;)
Chwastów była ogromna ilość..i nie mogłam sobie z nimi poradzić. Ogródek był kilka razy przekopany,wyzbierałam wszystko co się dało i potem położyłam czarną agrowłókninę i na to korę. Nie ma problemów z chwastami,bo na bieżąco staram się wyrywać ;)
Miałam trochę i nadal mam problem,bo dokarmiałam sikory i dzwońce w zimie i te "diabły" porozrzucały i teraz non stop gdzieś coś tam kiełkuje ;)
Pomimo tych trudności i tak będę je dokarmiać,bo widok tych "diabełków" w zimie i ich walki o dobre miejsce na karmniku jest fantastyczny.
Awatar użytkownika
koveras
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 cze 2011, o 13:43
Kontakt:

Post »

Przyłączam się do opinii, które mówią że masz bardzo ładny ogród :).
Miło popatrzeć na te fotki.
Czy nie starczy że ogród jest piękny? Czy muszą w nim jeszcze mieszkać wróżki?
? Richard Dawkins Bóg Urojony
http://mojaflora.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”