Świecąca kostka brukowa
Świecąca kostka brukowa
Widziałem ostatnio w hurtowni elektrycznej wystawę z kostką brukową taką świecącą wykonaną na ledach rgb. Można zmieniac kolory.
Zastanawiam się czy nie zrobic tego u siebie na drodze dookoła oczka wodnego i dojścia do niego. Wcześniej widziałem tylko takie paskudne gdzie było widac poszczególne diody a te już wyglądały dużo lepiej bo nie straszyły pojedynczymi ledami.
Czy macie z tym jakieś doświadczenia? Jaka jest praktycznie tego żywotnośc?
Zastanawiam się czy nie zrobic tego u siebie na drodze dookoła oczka wodnego i dojścia do niego. Wcześniej widziałem tylko takie paskudne gdzie było widac poszczególne diody a te już wyglądały dużo lepiej bo nie straszyły pojedynczymi ledami.
Czy macie z tym jakieś doświadczenia? Jaka jest praktycznie tego żywotnośc?
- edvina
- 50p
- Od: 14 wrz 2011, o 09:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Świecąca kostka brukowa
Bardzo fajna sprawa, świetnie się prezentuje i dodaje uroku takiemu miejscu jak oczko wodne czy wokół fontanny. Zrsztą wszędzie świetnie wygląda, ważne jest tylko aby nie przesadzić z iloscią, bo wtedy będzie wyglądało tandetnie.
Rośliny są jak dzieci - szybko rosną i dostarczają wiele radosci.
Kupiłem zestaw 8 sztuk. Oczywiście za pomocą znanego portalu do zakupów... Producentem jest xxx a sama kostka nazywa się xxx. Na razie fajnie to wygląda, połączenie było banalnie proste. Teraz tylko czas pokaże czy to był dobry wybór i czy będzie to takie trwałe jak pisze producent...
Jak oddadzą mi aparat z serwisu to postaram się wrzucic jakieś fotki jak to u mnie wygląda ...
Jak oddadzą mi aparat z serwisu to postaram się wrzucic jakieś fotki jak to u mnie wygląda ...
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zdjęcia są np.tutaj http://k-k-p.pl/bruklux_galeria.php
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- Apat
- 50p
- Od: 29 gru 2011, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: ŚWIECĄCA KOSTKA BRUKOWA DO OCZEK WODNYCH
Szczerze odradzam miałem kiedyś świecące kamienie wygląda to kiczowato i strasznie sztucznie najlepiej kup sobie lampki solarne i powbijaj naokoło oczka są tanie i dają fajny efekt ;)
- max1232
- 500p
- Od: 30 sty 2010, o 21:53
Też uważam że taka kostka wygląda kiczowato.Jeśli chcesz możesz zastosować pływające po wodzie lampki solarne w kuli.Wyglądają znacznie lepiej.
- krzysztof988
- 50p
- Od: 6 maja 2012, o 20:35
troche to leci tandetą, nie upiększaj natury
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
Na zdjęciach ... nie będziesz miał nigdy takiego efektu , chyba ze wstawisz 80W na jeden kamień
Lepiej kup jakąś ładną lampę na zwykłą żarówkę i będziesz miał lepszy efekt nie tylko świetlny ale estetyczny
Lepiej kup jakąś ładną lampę na zwykłą żarówkę i będziesz miał lepszy efekt nie tylko świetlny ale estetyczny
Ja stwierdzam, że taki motyw to zupełnie nie temat dla mnie. Cenię sobie klasyczne rozwiązanie i właśnie takie zażyczyłam sobie, kiedy wynajmowałam firmę. Oczywiście ułożono mi taki delikatny wzorek z kostki, ale bez żadnej przesady i zarówno taras, jak i chodniki prezentują się bardzo ładnie.
-
- 10p - Początkujący
- Od: 30 wrz 2010, o 07:57
Kostka brukowa ma tyle rozwiązań, możliwości, podobieństw do kamienia, drewna, kolorystyki całego otoczenia. Po co do tego wciskać światełko? Widział ktoś świecące cegły w murze?