Kochani, witam Was bardzo serdecznie
Zakładam nowy wątek, bo do wiosny jeszcze daleko, a nie chcę się z Wami na tak długo rozstawać

Poza tym nadchodzi czas planowania nasadzeń, pojawia się przy tej okazji mnóstwo pytań, warto więc na nie odpowiadać i zamieszczać kolorowe zdjęcia, gdy za oknem tak ponuro...
Przede wszystkim chciałam Wam życzyć wspaniałego Nowego Roku 
i przeprosić za długą nieobecność. Przygotowania do Świąt okazały się dla mnie tak męczące, że nie miałam już siły na nic... mam tylko nadzieję, że do wiosny odzyskam formę, bo powoli zaczyna mnie to wszystko denerwować

Na szczęście 13 stycznia ostatni dzień szkoły i wyjedziemy na ferie. Mam zamiar w ciepełku podładować akumulatory, bo bardzo tego potrzebuję. Nie martwię się brakiem zimy, ale ta wietrzna i deszczowa pogoda trochę mnie dobija. Był tylko jeden słoneczny dzień i w zasadzie żyjemy jak w rodzinnym grobowcu

Ciemno i ponuro...
Na szczęście już styczeń i można powoli zacząć zakupy ogrodowe

Nie mam skonkretyzowanych planów na ten sezon- na pewno będę dosadzać rh i wiele innych krzewów. Chcę z nich zrobić szpaler wzdłuż ogrodzenia "od ulicy", a to prawie 150m. Na razie rośnie tam punktowo kilka hortensji i berberysów. Poza tym nie byłabym sobą, gdybym nie kupiła host i lilii
Sukcesywnie będe odwiedzać Wasze piękne ogrody, proszę więc o wyrozumiałość

Na dobry początek trochę wspomnień...

Jeszcze raz życzę spełnienia marzeń i radości z Waszych ogrodów