Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
- tadeo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
Poprzedni wątek
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=24&t=2255
Admin
Witam nie tylko palących.
Podzielę się moimi przemyśleniami w tym ciekawym wątku.Moje palenie zaczęło się prawie 40 lat temu,paliłem wszystko od papierosów po fajkę i cygara.Z tego wszystkiego najlepsze były cygara.papierosy paliłem te najgorsze czyli; sporty:następnie przez zefiry,carmeny do cameli i marlboro.W ostatnim stadium paliłem po 3 słownie /trzy/ paczki marlboro.Moja znacznie lepsza połowa nigdy nie paliła,ale nie naciskała znacząco abym zaprzestał.Oczywiście prób rzucenia tego nałogu było u mnie sporo ale z marnym niestety skutkiem.No i stała się jasność w moim marnym rozumku,5marca 2009roku nie smakował mi pierwszy raz papieros,wydawał mi się wstrętnym g----m.Sytuacja powtórzyła się tego samego dnia wieczorem.I tak zakończyła się moja wieloletnia miłość z papierochami.Wielkie było zdziwienie rodziny, znajomych i całego mojego otoczenia.Do dziś jestem człowiekiem wolnym od tego wstrętnego nałogu,czego wszystkim palącym życzę z całego serca.
Podliczając można i tak;3paczki dziennie tj.3x10x30 x12=10.800 słownie: dziesięć tysięcy osiem set zloty.
Ostatnio byłem na wczasach w Kenii.Pozdrawiam serdecznie Tadeusz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=24&t=2255
Admin
Witam nie tylko palących.
Podzielę się moimi przemyśleniami w tym ciekawym wątku.Moje palenie zaczęło się prawie 40 lat temu,paliłem wszystko od papierosów po fajkę i cygara.Z tego wszystkiego najlepsze były cygara.papierosy paliłem te najgorsze czyli; sporty:następnie przez zefiry,carmeny do cameli i marlboro.W ostatnim stadium paliłem po 3 słownie /trzy/ paczki marlboro.Moja znacznie lepsza połowa nigdy nie paliła,ale nie naciskała znacząco abym zaprzestał.Oczywiście prób rzucenia tego nałogu było u mnie sporo ale z marnym niestety skutkiem.No i stała się jasność w moim marnym rozumku,5marca 2009roku nie smakował mi pierwszy raz papieros,wydawał mi się wstrętnym g----m.Sytuacja powtórzyła się tego samego dnia wieczorem.I tak zakończyła się moja wieloletnia miłość z papierochami.Wielkie było zdziwienie rodziny, znajomych i całego mojego otoczenia.Do dziś jestem człowiekiem wolnym od tego wstrętnego nałogu,czego wszystkim palącym życzę z całego serca.
Podliczając można i tak;3paczki dziennie tj.3x10x30 x12=10.800 słownie: dziesięć tysięcy osiem set zloty.
Ostatnio byłem na wczasach w Kenii.Pozdrawiam serdecznie Tadeusz
Uśmiechnij się jutro będzie lepiej. Tadeo
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku ! Mój Ogród-moje miejsce wypoczynku cz.2
Mój ogród- zdjęcia1 -zdjęcia 2 Zajrzyj koniecznie
Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 4cz.(06.10- ...)
Myślę, że gdyby Tadeuszowi nie przestały smakować papierosy palił by je dalej. I nie względy ekonomiczne wiodły prym. Większość palaczy twierdzi, że pali bo lubi. A lubi, bo poranny pierwszy papieros wywołuje w mózgu uczucie euforii, szczęścia. Zawsze będę polecać palaczom akupunkturę, która mi pomogła zerwać z tym wstrętnym, rujnującym zdrowie nałogiem. Jeżeli macie możliwość wykonania zabiegu (oczywiście tylko i wyłącznie przez lekarzy z dużym doświadczeniem) to nie zwlekajcie. Warto łapać się wszystkiego.
Kasia
-
- Od: 17 sty 2009, o 17:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pamiętaj o jednej ważnej rzeczy - przestajesz palić dla siebie!
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- Administrator
- ---
- Od: 28 gru 2006, o 10:35
- Kontakt:
Można też napisać , to czemu nie zapijać się z tego powodu...mrw111 pisze:Jak przestać palić, jak dziewczyna, a raczej była którą wciąż tak kochamy robi takie nieprzyjemne numery..
Żadne wytłumaczenie
Każdy nałóg nie jest niestety sprawą wyłącznie "ciała", stąd tak trudno go porzucić...
...zresztą jak każde złe lub niszczące przyzwyczajenie.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Papieros nie rozwiązuje problemu! Nawet jak się zdenerwujemy i zapalamy, to nie uspakajamy się. Zajmujemy tylko ręce na chwilę, bo nie mamy co z nimi począć! Równie dobrze można wziąć do ręki szydełko albo kostkę Rubika - efekt ten sam
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
bbbbbb
Oj tam, oj tam... Ja myślę, że ludzie głównie wmawiają sobie, że to takie trudne, że się nie da... Jak się ma motywację (np. ekonomiczną ? jak w moim wypadku), to okazuje się to być dosyć prostym zadaniem...
...a co do akupunktury ? no cóż, jak dla mnie jest to wyłącznie efekt placebo, ale jako że przecież uzależnienie jest kwestią psyche, to takowy efekt może bardzo pomóc. ;-)
Pozdrawiam!
LOKI
...a co do akupunktury ? no cóż, jak dla mnie jest to wyłącznie efekt placebo, ale jako że przecież uzależnienie jest kwestią psyche, to takowy efekt może bardzo pomóc. ;-)
Pozdrawiam!
LOKI
LOkutus, uzależnienie, to przede wszystkim nałóg fizyczny, do niego dochodzi tzw. przyzwyczajenie. Efekty finansowe nie do wszystkich przemawiają. Dla mnie paczka za 5,10 czy 15zł, to nie była żadna różnica. Paliłam bo ,,lubiłam'' a zawsze ,,smakowały" mi te najdroższe. Rzuciłam, bo nie chciałam dłużej rujnować zdrowia. MIałam problem, bo nie byłam wstanie wytrzymać 3-4 h bez papierosa. Zaczynałam i kończyłam dzień na dymku... pomogła jedynie akupunktura. A akupunkturę w naszym kraju może wykonywać tylko wyspecjalizowany (długa droga) lekarz medycyny.
Akupunktura, homeopatia, yoga są niestety nieakceptowane i często wyśmiewane przez pewne środowiska. A efekty ich działań są tłumaczone jako właśnie wymieniony przez ciebie ,,efekt placebo". A efekt ten, to uwierz mi wielka umiejętność
Akupunktura, homeopatia, yoga są niestety nieakceptowane i często wyśmiewane przez pewne środowiska. A efekty ich działań są tłumaczone jako właśnie wymieniony przez ciebie ,,efekt placebo". A efekt ten, to uwierz mi wielka umiejętność
Kasia
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ Ganio 4 ? całkiem niedawno czytałem o badaniach (wykonanych co prawda na szczurach i z kokainą w roli głównej), które ? oprócz tego, że wykazały mechanizmy neurobiologiczne odpowiedzialne za uzależnienie fizyczne ? potwierdziły to, co naukowcy podejrzewali już od dłuższego czasu : że ? niezależnie od rodzaju narkotyku ? fizycznie uzależnia się zaledwie 20-30% osobników. U reszty występuje jedynie uzależnienie psychiczne. Czego doświadczyłem osobiście: gdy w końcu względy ekonomiczne zmotywowały mnie do rzucenia palenia, okazało się, że choć paliłem paczkę dziennie, a czasem więcej, bezboleśnie rzuciłem z dnia na dzień.
Jeśli chodzi o akupunkturę czy homeopatię ? o ile mi wiadomo, rzetelne naukowe badania wykazują jednoznacznie, iż pomiędzy skutecznością tych technik a skutecznością placebo (czyli środka, o którym z góry wiadomo, iż nie ma żadnych terapeutycznych właściwości) nie ma istotnych statystycznie różnic. Innymi słowy jest to jeden wielki pic na wodę fotomontaż i sposób, by z naiwnych ludzi wydoić kasę. Naprawdę nie pojmuję, czemu się wszelkiej maści akupunkturzystów i homeopatów nie zamyka do więzień za oszustwo i wyłudzanie pieniędzy.
Pozdrawiam!
LOKI
Jeśli chodzi o akupunkturę czy homeopatię ? o ile mi wiadomo, rzetelne naukowe badania wykazują jednoznacznie, iż pomiędzy skutecznością tych technik a skutecznością placebo (czyli środka, o którym z góry wiadomo, iż nie ma żadnych terapeutycznych właściwości) nie ma istotnych statystycznie różnic. Innymi słowy jest to jeden wielki pic na wodę fotomontaż i sposób, by z naiwnych ludzi wydoić kasę. Naprawdę nie pojmuję, czemu się wszelkiej maści akupunkturzystów i homeopatów nie zamyka do więzień za oszustwo i wyłudzanie pieniędzy.
Pozdrawiam!
LOKI
- mr25ur
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
Homeopaci to tak od 300-tu lat, podejrzani ale akupunktura stara jak świat.. tu coś musi być na rzeczy, może nie jest przydatna do rzucenia papierochów, ale w innych przypadłościach ponoć może pomóc...
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
Chyba nie ma znaczenia co komu pomaga, ważne żeby rzucić to g....
- tu.ja
- Od: 21 lip 2008, o 09:18
bbbb5
By podtrzymać na duchu "walczących" pochwalę się, że wczoraj minęło mi 30 miesięcy bez papierosów. W nagrodę kupiłam sobie piękną różę w doniczce - mam nadzieję, że wytrzyma w domu do wiosny i pójdzie na działkę.
Re: Jak najlepiej rzucić palenie papierosów - 5cz. (2012r)
Iza jesteś lepsza , ja 13 . 01 .będę miał 26 mcy .