Jaka kuchenka gazowo-elektryczna z dobrym piekarnikiem

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2007, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Jaka kuchenka gazowo-elektryczna z dobrym piekarnikiem

Post »

Zamierzam kupić coś nowego, jak w tytule.
Podstawa to piekarnik- równopiekący, szybkonagrzewający się i ekonomiczny. Co Wy czy Wasze kobiety chwalicie?
Oprócz tego zapalniki w kurkach, timer i inne mniej ważne funkcje- bez zabezpieczenia przeciwwypływowego gazu... i raczej tanio. Wygląd czy firma- nienajważniejsze. Ma ktoś jakieś dobre doświadczenia?
Wydaje mi sie, że jeśli będzie mieć funkcję szybkiego nagrzewania i będzie w wysokiej klasie energetycznej, to dobrze rokuje. Bo chyba największy problem takich piekarników, to izolacja obudowy?
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
eleanor
200p
200p
Od: 30 cze 2011, o 14:14

Re: Jaka kuchenka gazowo-elektryczna z dobrym piekarnikiem

Post »

Przejdź się po sklepach i popatrz co mają w ofercie zapisz modele cene itp potem wejdź na neta popatez dokładniej co ten model ma itp a potem zwiedź sklepy internetowe bo można te same modele dużo taniej znaleźć
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak w sklepie sprawdzić to o co pytam?
co ze słuchania mądrego.
(Badania przeprowadzone na Uniwersytecie w Oslo w 2015 roku wykazały, że mózg uwalnia dopaminę do naszego organizmu, kiedy patrzymy na coś przyjemnego)
eleanor
200p
200p
Od: 30 cze 2011, o 14:14

Post »

idź do sklepu z AGD i dorwij tam sprzedawce (bo za coś mu płacą) i sie popytaj jakie modele mają w ofercie cene itp. Interesujące oferty zanotuj model i cene. Zwiedź kilka sklepów nie tylko 1
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sprzedawca doradzi mi z tego, co ma na sklepie(też kiedyś sprzedawałem...) Jeśli tego nie ma, to powie mi oczymś kosmicznie drogim, ale w życiu nie wyśle mnie do konkurencji po inny, fajny, praktyczny towar.
Fakt, chodzę po sklepach- ale fachowość sprzedawców ma się nijak do fachowości gospodyń czy kucharzy, ktorzy to może i nie mają pojęcia o klasie energetycznej, ale wiedzą, że "w tym fajnie się piecze". I właśnie o taką opinię mi chodzi.
co ze słuchania mądrego.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja mam mastercooka, podobną do tego modelu: http://www.mastercook.pl/?page=produkt& ... cp_id=1145 - mojej już chyba nie produkują, bo ma 7 lat, ale generalnie markę polecam - żadnej awarii przez te 7 lat, ma funkcje, o ktorych piszesz, cenowo też umiarkowanie - ja płaciłam ciut więcej bo chciałam inox, ale białe są tańsze.
gienia1230
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2008, o 11:49

Post »

Też mam mastercooka- plus, klass A z tymi wszystkimi bajerami o których wspominasz. Ma chyba 6- 7 lat i zachwycona nie jestem. Piecze- trudno ją wyczuć, z jednej strony przypala, trzeba ciasta przekręcać, a czasami piecze równo , próbowałam z termoobiegiem i bez, z dolną grzałką i z górną. Mnóstwo ciast i ciastek popsułam zanim cokolwiek mi jako tako wyszło. Sprawdza się natomiast przy pieczeniu mięsa. Od dwóch lat zauważyłam, że pojawia się rdza przy łączeniu górnej płyty (tej z palnikami) z resztą obudowy, i na drzwiczkach w dolnej części szyby na styku z obudową. Jak tak dalej pójdzie to długiego żywota tej kuchence nie wróżę.
Pozdrawiam! Gienia.
Kaja
500p
500p
Od: 29 sie 2006, o 20:40

Post »

Ja także nie polecam Mastercooka. Moja co prawda ma ok 10 lat,ale zaczęła szwankować zaraz po terminie gwarancji.
Urwał się zawias pokrywy,wysiadł termostat,zapalacze gazu.
Wtedy był inny właściciel firmy i może teraz robią lepsze produkty,ale ja już nie zdecyduję się na ich urządzenia.
A tak w ogóle to myślę,że wszystkie kuchenki mają takie same podzespoły prawdopodobnie z Chin.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No to najwyraźniej trafiłam na wyjątkowy model, bo u mnie nic z tych rzeczy, o których piszecie się nie dzieje... :?
Awatar użytkownika
Ogrodnik88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 cze 2010, o 22:30

Post »

U mnie 8-9lat jest kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym Mastercook i nie ma żadnych problemów prócz timera,zegarka od piekarnika.
Od nowości nikt nie umie go ustawić ale teraz pewnie to poprawili.
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O! Super- dzięki za opnie.
Ja mam do tej ze dwanaście lat Amicę i jest super- nic się nie psuje i wygodna; tylko ten piekarnik- kiepsko się nagrzewa(mimo 3kW mocy), w całym domu gorąco tylko nie w nim- i obracanie konieczne. No ile można?? W końcu chcę coś, żeby robiło to co ustawię, a nie żeby pieczenie pizzy to byla walka, a nie przyjemność.
co ze słuchania mądrego.
Awatar użytkownika
Brokatka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 31 paź 2012, o 21:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ogrodnik88 i w naszej kuchni mniej więcej od 10 lat stoi kuchenka Mastercook. Przez tak długi czas nic złego się z nią nie stało. Nigdy mnie nie zawiodła. Niestety podczas remontu robotnicy stłukli szybę piekarnika i teraz czas na zakup nowego sprzętu. Oczywiście będzie to kolejny Mastercook, bo choć opinie kuchnia mastercook ma różne, to ufam marce. Mam tylko nadzieję, że wspomniany przez Ciebie zegar będzie bardziej intuicyjny :-)
Trwaj chwilo... jesteś piękna!!!
Awatar użytkownika
maryann
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W końcu jakoś i u nas padło na Mastercook'a i jest super. Może za dużo programów z głośnym(bądź-co-bądź) termoobiegiem, ale w zasadzie ustawić 150st i w mig nagrzane i upieczone!
co ze słuchania mądrego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”