Ogród Serduszki
- serduszka
- 50p
- Od: 2 wrz 2011, o 20:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogród Serduszki
Teresa
Ogród Serduszki
Ogród Serduszki
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Re: OGRÓD SERDUSZKI
Witam jako pierwsza...a jednak warto czasem posiedzieć dłużej na forum
Ogród jak widzę już ma swój charakter...zakamarki,rabaty i kącik do wypoczynku
A na dodatek jaka różnorodność w ogrodzie...ile piękności kwitnie ... Super!
Serduszko a jakie Twe imię jeśli można
Ogród jak widzę już ma swój charakter...zakamarki,rabaty i kącik do wypoczynku
A na dodatek jaka różnorodność w ogrodzie...ile piękności kwitnie ... Super!
Serduszko a jakie Twe imię jeśli można
-
- Od: 11 gru 2009, o 12:07
Re: Ogród Serduszki
Witaj. Zagadzam się z poprzwedniczką. Ogród masz piekny.
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Bardzo ciekawie jest w twoim ogródeczku,sporo ciekawych roślinek. Napisz coś więcej o swoim ogrodzie- od kiedy go masz ?
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Witaj, masz piękny i dojżały ogród A opowiedz nam coś więcej o swoim zakątku
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- serduszka
- 50p
- Od: 2 wrz 2011, o 20:53
Witam wszystkich Może zacznę od początku. Mam na imię Teresa. Całe życie interesowałam się ogrodnictwem. Dopiero po wielu latach moje marzenie o założeniu własnego ogrodu się spełniło. Prace nad nim zapoczątkowałam w 2000 roku. Zaczęło się od budowy skalniaka oraz rabaty w jego dolnej części.
Jak widać na zdjęciu początkowo rośliny wydawały się rzadko posadzone lecz z czasem ze względu na wielkość musiałam je przesadzać. Brakowało im miejsca a ja jako początkujący ogrodnik nie zdawałam sobie sprawy w jakich odległościach powinny być wysadzane. Dlatego też nieustannie musiałam je przesadzać. Trudnością było ciągłe karczowanie trawnika do tworzenia nowych kompozycji. Rośliny kupowałam na wystawach, w szkółkach i centrach ogrodniczych.
Początkowo Pendula rosła na skalniaku po prawej jednak z powodu jej wielkich rozmiarów byłam zmuszona ją przesadzić. Przez to powstała nowa rabata na środku trawnika. Jak widać w oddali postanowiłam powiększyć ogród do samej ulicy. Dokładnie nie zaplanowałam jeszcze tego obszaru ale jestem pewna że na wiosnę tego dokonam:)
Jak widać na zdjęciu początkowo rośliny wydawały się rzadko posadzone lecz z czasem ze względu na wielkość musiałam je przesadzać. Brakowało im miejsca a ja jako początkujący ogrodnik nie zdawałam sobie sprawy w jakich odległościach powinny być wysadzane. Dlatego też nieustannie musiałam je przesadzać. Trudnością było ciągłe karczowanie trawnika do tworzenia nowych kompozycji. Rośliny kupowałam na wystawach, w szkółkach i centrach ogrodniczych.
Początkowo Pendula rosła na skalniaku po prawej jednak z powodu jej wielkich rozmiarów byłam zmuszona ją przesadzić. Przez to powstała nowa rabata na środku trawnika. Jak widać w oddali postanowiłam powiększyć ogród do samej ulicy. Dokładnie nie zaplanowałam jeszcze tego obszaru ale jestem pewna że na wiosnę tego dokonam:)
Teresa
Ogród Serduszki
Ogród Serduszki
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tereniu witaj. Piękny masz ogród i ciekawie pokazałaś dzieje jego powstawania. Będę do Ciebie zaglądać, myślę że już niedługo pokażesz swoją wiosnę o ogrodzie.
-
- 100p
- Od: 18 paź 2010, o 09:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Tereso, kompozycje z iglakami wyglądają przepięknie, oczko jest moim marzeniem, ale ze względu na dzieci muszę jeszcze poczekać.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Masz wspaniały i piękny ogród,aż miło się ogląda!