Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.
Przedstawiam ogródek mój i mojej babci Bardziej mojej babci, ale ja także staram się dać coś od siebie. Ogródek jest niewielki, tzw przydomowy. Mieszkamy w mieście, w domku jednorodzinnym. Roślinek przybywa - ziemi nie, dlatego w naszym ogrodzie trwają ciągłe przeprowadzki i modyfikacje. Powstają także nowe rabatki.... tam gdzie się tylko da...
Tyle się wydarzyło w naszym ogrodzie.... a tyle jeszcze planów i marzeń.... Będę dzielić się z Wami moimi osiągnięciami i porażkami.... bo dla mnie to forum ogrodnicze to nie tylko skarbnica wiedzy o roślinach i ogrodach, ale przede wszystkim ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie. Dzięki temu że się tu poznajemy, możemy się nie tylko dzielić wiedzą o roślinach i ogrodach ale także nawiązywać znajomości i przyjaźnie, wymieniać roślinkami, sadzonkami i nasionkami ale także wiedzą i doświadczeniem z różnego zakresu. Możemy także poznawać różne zakątki naszego kraju z jakże innej strony niż "przewodnik" książkowy - widziane oczami naszych forumowiczów poprzez tzw lokalny patriotyzm. W wątkach "mój piękny ogród" nie prezentujemy tylko wyglądu naszych ogrodów i roślin w nim występujących. wtedy wystarczyłoby podać link do albumu w fotosiku lub picassie, bez komentarza. Poprzez nasze wypowiedzi prezentujemy nie tylko nasz sposób widzenia ogrodu, swojego, czy czyjegoś, nasze oczekiwania względem niego, ale także to w jaki sposób nasze ogrody i rośliny oddziałują na nas. To tworzy na tym forum taką specyficzną i niepowtarzalną atmosferę. To sprawia, że ktoś zaglądając na forum w poszukiwaniu wiadomości, zostaje na dłużej, nawiązuje znajomości i przyjaźnie, które z kolei owocują wymianą doświadczeń i roślin a wreszcie spotkaniami w realu.
Jeśli masz ochotę poczytać posty w poprzednich wątkach kliknij LINKI JAGUSI tu znajdziesz wszystkie moje wątki o naszym przydomowym ogrodzie.
Dlaczego akurat dzisiaj otwieram nowy wątek? Ano właśnie dlatego:
Dzisiaj, jak co dzień zajrzałam do ogrodu w poszukiwaniu wiosny. I jest, przyszła, jak zawsze niepostrzeżenie i jak zawsze niezawodnie. Rannik zimowy ucieszył mnie swoimi żółciutkimi kwiatuszkami. Zapraszam więc do spędzania ze mną wolnych chwil i dzielenia się smutkami i radościami, wiedzą i niewiedzą Razem będzie nam raźniej
Tyle się wydarzyło w naszym ogrodzie.... a tyle jeszcze planów i marzeń.... Będę dzielić się z Wami moimi osiągnięciami i porażkami.... bo dla mnie to forum ogrodnicze to nie tylko skarbnica wiedzy o roślinach i ogrodach, ale przede wszystkim ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie. Dzięki temu że się tu poznajemy, możemy się nie tylko dzielić wiedzą o roślinach i ogrodach ale także nawiązywać znajomości i przyjaźnie, wymieniać roślinkami, sadzonkami i nasionkami ale także wiedzą i doświadczeniem z różnego zakresu. Możemy także poznawać różne zakątki naszego kraju z jakże innej strony niż "przewodnik" książkowy - widziane oczami naszych forumowiczów poprzez tzw lokalny patriotyzm. W wątkach "mój piękny ogród" nie prezentujemy tylko wyglądu naszych ogrodów i roślin w nim występujących. wtedy wystarczyłoby podać link do albumu w fotosiku lub picassie, bez komentarza. Poprzez nasze wypowiedzi prezentujemy nie tylko nasz sposób widzenia ogrodu, swojego, czy czyjegoś, nasze oczekiwania względem niego, ale także to w jaki sposób nasze ogrody i rośliny oddziałują na nas. To tworzy na tym forum taką specyficzną i niepowtarzalną atmosferę. To sprawia, że ktoś zaglądając na forum w poszukiwaniu wiadomości, zostaje na dłużej, nawiązuje znajomości i przyjaźnie, które z kolei owocują wymianą doświadczeń i roślin a wreszcie spotkaniami w realu.
Jeśli masz ochotę poczytać posty w poprzednich wątkach kliknij LINKI JAGUSI tu znajdziesz wszystkie moje wątki o naszym przydomowym ogrodzie.
Dlaczego akurat dzisiaj otwieram nowy wątek? Ano właśnie dlatego:
Dzisiaj, jak co dzień zajrzałam do ogrodu w poszukiwaniu wiosny. I jest, przyszła, jak zawsze niepostrzeżenie i jak zawsze niezawodnie. Rannik zimowy ucieszył mnie swoimi żółciutkimi kwiatuszkami. Zapraszam więc do spędzania ze mną wolnych chwil i dzielenia się smutkami i radościami, wiedzą i niewiedzą Razem będzie nam raźniej
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2010, o 11:45
Re: Ogrodowe pogaduchy u Jagusi w 2012r.
Jagusiu .Mały ogródek ,ale jaki kolorowy .Pracy na prawdę dużo włożone .Każdy coś zmienia i przenosi .Pięknie napisane ,dlaczego jesteśmy na forum i do niego wracamy ,gdy tylko mamy czas
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Witam Jagusiu w Nowym Wątku.
Pierwsza fotka mnie zauroczyła,ileż na niej cudnych kwiatów.
Będę częstym gościem jeśli pozwolisz.
Pierwsza fotka mnie zauroczyła,ileż na niej cudnych kwiatów.
Będę częstym gościem jeśli pozwolisz.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- lemka77
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
Jagusiu piękne pierwsze oznaki wiosny u Ciebie.
Pięknie napisany wstęp i pięknie napisane zakończenie starego wątku.
Będe zaglądać często
Cieszę się że ze zdrowiem już dobrze
Pięknie napisany wstęp i pięknie napisane zakończenie starego wątku.
Będe zaglądać często
Cieszę się że ze zdrowiem już dobrze
Pozdrawiam Ida
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bajecznie kolorowo Swoich ranników jakoś nie mogę się doszukać, możliwe, że pokażą się, gdy już wszędzie przekwitną. Na wiosnę muszę jeszcze poczekać, wczorajsza noc była pierwszą bez mrozu.
- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hej,hej! No,bo już się wystraszyłam jak zobaczyłam zamknięty wątek.Dobrze,że jesteś.Moje ranniki wcale nie wyszły,może jeszcze nie czas na nie,zobaczymy.
- Kasia1972
- 500p
- Od: 18 paź 2008, o 19:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusiu, zapisuję się do Twego nowego wątku i obiecuję zaglądac
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Witaj Jaguś
Nareszcie wracasz do nas.
Nareszcie wracasz do nas.
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Zdjęcie na otwarcie wątku jest niesamowite.
Zupełnie jak z reklamy wiejskiego i sielskiego ogrodu
Aż dziw bierze ze taki ogród powstał w mieście.
Zupełnie jak z reklamy wiejskiego i sielskiego ogrodu
Aż dziw bierze ze taki ogród powstał w mieście.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Hej Jagusiu, cieszę się że jesteś i z Twoim zdrówkiem wszystko w porządku . Czytając zakończenie poprzedniego wątku wystraszyłam się okrutnie. Ale, dojrzałam, że masz nowy wątek i pięknie go rozpoczęłaś. Kolorowy miszmasz to to, co lubię najbardziej.
Pozdrawiam Hala
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Witaj Jogusiu bardzo cieszę się że z zdrówkiem jest dobrze...pięknie napisałaś ja tez jestem
zarejestrowana na innym forum hi hi i nie jednym...przecież można..
...a Twoja wiedza przyda się wszystkim...
zarejestrowana na innym forum hi hi i nie jednym...przecież można..
...a Twoja wiedza przyda się wszystkim...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jagusiu Witaj Jak się cieszę że jesteś z nami I że zdrówko już w porządku .
Piękne wejście - zdjęcie cudne Pierwsze oznaki wiosny piękne .
Czekam na kolejne takie śliczne zdjęcia . U mnie jeszcze wiosny nie widać
Pozdrawiam serdecznie
Piękne wejście - zdjęcie cudne Pierwsze oznaki wiosny piękne .
Czekam na kolejne takie śliczne zdjęcia . U mnie jeszcze wiosny nie widać
Pozdrawiam serdecznie
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Jagusiu.
Cudnie rozpoczęta wiosna w ogrodzie kwitnącymi rannikami.
Ja je co roku sadzę i nie wyrastają.
W tym roku chyba także nie wyrosną, gdyż przebiśniegi już dawno zakwitły, a ranników nie ma.
Cudnie rozpoczęta wiosna w ogrodzie kwitnącymi rannikami.
Ja je co roku sadzę i nie wyrastają.
W tym roku chyba także nie wyrosną, gdyż przebiśniegi już dawno zakwitły, a ranników nie ma.