DamianC- Balkonowy warzywniak,początki amatora
-
- 200p
- Od: 11 mar 2012, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
DamianC- Balkonowy warzywniak,początki amatora
Witam! Widzę ze dużo ludzi zakłada własne osobne watki więc i Ja założę a co...Mam taki sobie balkonik nie za duży i nie za mały.Strona południowa, piętro 1sze -więc trochę wieje.Słońca dość sporo.Zapragnąłem coś tu posadzić z myślą o późniejszej konsumpcji.EKOLOGICZNIE czyli bez żadnych sztucznych dodatków,uda się? Czy jednak nie? Jestem otwarty ,jeżeli naprawdę trzeba popryskam.Posiałem coś tam 1szy raz w życiu bez wcześniejszego rozeznania,a nóż się uda??edukuje się cały czas na tym szanownym forum i mimo niejednokrotnych "zgryźliwych " odpowiedzi ,nie poddaje się.Na początek parę zbiorczych fotek bo już późno więc chowam warzywka...
To co widać to :pomidory,cukinia i pietruszka.
Docelowo po zimnej Zośce przesadzę to do takich donic z biedronki o średnicy 27cm i wysokości 22cm -
zakup z biedronki po 2,5zł sztuka,kupiłem 8.
wiec teraz prosze szanownych forumowiczów o wszelki porady i ostrzeżenia .Możetakże jakieś dobre słowa...............?
To co widać to :pomidory,cukinia i pietruszka.
Docelowo po zimnej Zośce przesadzę to do takich donic z biedronki o średnicy 27cm i wysokości 22cm -
zakup z biedronki po 2,5zł sztuka,kupiłem 8.
wiec teraz prosze szanownych forumowiczów o wszelki porady i ostrzeżenia .Możetakże jakieś dobre słowa...............?
Re: Balkonowy warzywniak(amator ....początki!!!!!!)Prosze o pora
Proponuje nie pryskać żadnym chemicznym środkiem jeśli chcesz coś nawozić to zrób ekologiczny z odpadków naturalnych .
Możesz też odwiedzić mój balkon .
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=54163
Możesz też odwiedzić mój balkon .
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 42&t=54163
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj na forum
Bądź dobrej myśli, wiele osób tutaj hoduje warzywa na balkonach i ma świetne rezultaty, więc pewnie i Tobie się uda I zawsze warto "pogrzebać" trochę w innych wątkach, można tu znaleźć naprawde wiele cennych wskazówek.
Ja ekspertem od warzyw nie jestem, więc Ci za dużo nie pomogę, ale będę trzymać kciuki i wpadać popatrzeć
I tylko jedna mała rada: lepiej wklejać większe zdjęcia, a nie miniaturki, bo nie wszystkim chce się klikać i powiększać.
Powodzenia!
Bądź dobrej myśli, wiele osób tutaj hoduje warzywa na balkonach i ma świetne rezultaty, więc pewnie i Tobie się uda I zawsze warto "pogrzebać" trochę w innych wątkach, można tu znaleźć naprawde wiele cennych wskazówek.
Ja ekspertem od warzyw nie jestem, więc Ci za dużo nie pomogę, ale będę trzymać kciuki i wpadać popatrzeć
I tylko jedna mała rada: lepiej wklejać większe zdjęcia, a nie miniaturki, bo nie wszystkim chce się klikać i powiększać.
Powodzenia!
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
-
- 200p
- Kontakt:
dobra to pokaże co mi tam na dzisiaj wyrosło ok?
to niby fajny duży pomidorek ,ma dość grubą łodygę ale czy nie za wysoki??
Czy nie za bardzo "wyciagnięty"?Nie za bardzo orientuję się jeszcze w odrywaniu dzików?
Nie wiem czy tu takie są???
-- 3 maja 2012, o 22:17 --
pozostałe moje pomidorki niskie i słabsze chyba............
Daja radę?
to niby fajny duży pomidorek ,ma dość grubą łodygę ale czy nie za wysoki??
Czy nie za bardzo "wyciagnięty"?Nie za bardzo orientuję się jeszcze w odrywaniu dzików?
Nie wiem czy tu takie są???
-- 3 maja 2012, o 22:17 --
pozostałe moje pomidorki niskie i słabsze chyba............
Daja radę?
Może przeżyje , ale cukinie będzie trzeba posadzić do czegoś większego
-
- 200p
- Kontakt:
Jutro przesadzę i cukinie i pomidorki do czegoś większego.......Arkady pisze:Może przeżyje , ale cukinie będzie trzeba posadzić do czegoś większego
- patasko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
damianczypek, Papryka, cukinia i pomidory posadź do min. 10L pojemników A cukinię widzę bardzo wybiegniętą i z tej na ostatniej fotce może nic nie wyjść.
-
- 200p
- Kontakt:
Poprzesadzałem już prawie wszystko do docelowych pojemników na balkonie.Zobaczcie jak to wygląda. Uprzedzając pytanie o te kolorowe doniczki to przedstawiam wam artystkę która to malowała.... Chciałbym jeszcze pokazać pomidorki oraz papryczki od teścia który za nic ma porady typu:dobra ziemia-kopie kretowinę na swojej działce.....niczym pomidorów nie zasila i nie opryskuje ,wystawia na zewnątrz już chyba z 2 tygodnie....
wspaniale Ci to wyszło Gratulację
-
- 200p
- Kontakt:
Arkady...warzywka czy doniczki??Arkady pisze:wspaniale Ci to wyszło Gratulację
-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wygląda wspaniale! Teraz niech tylko dalej zdrowo rośnie
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
-
- 200p
- Kontakt:
Re: Balkonowy warzywniak,początki amatora
Pouciekałem z tym wszystkim dzisiaj do mieszkania...........Boje się o te moje uprawy...Zastanawiam się czy w takiej donicy mogą być po 2 krzaczki??