Co to za róża?
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co to za róża?
Wygląda na odmianę - Alberic Barbier.
To nie jest Alberic Barbier . Średnica kwiatów tej róży - 4cm.
- Deirde
Sprawdź - na zdjęciach z helpa jest identyczna
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 104&tab=36
http://www.helpmefind.com/gardening/l.p ... 104&tab=36
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Różę możemy Ci zidentyfikować jak zakwitnie, fotka na opakowaniu jeszcze o niczym nie świadczy, zaś opis róży pnącej jako "piennej" świadczy o tym, że kupiłaś kota w worku...
Pozdrawiam - BabajAGA
Co fakt to fakt,jak zakwitnie.Czasem tak się zdarza,że coś innego jest jak na opakowaniu.Ale to inna historia.
A swoją drogą to ja lubię takie koty w worku ,bo miałem miłe niespodzianki ,takie Papageno chociażby za 2,50
A swoją drogą to ja lubię takie koty w worku ,bo miałem miłe niespodzianki ,takie Papageno chociażby za 2,50
Zamiast mercedesa kupa zielska
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Porażka nie wchodzi w rachubę (?). Herkules Poirot nigdy nie przegrywa.
Ja też lubię koty w worku dlatego kupiłam drugą taką o mocno pomarańczowych kwiatach. Strasznie jestem ciekawa co z nich wyrośnie. Jak tylko będą kwiaty (a to będzie niebawem, bo już mają pączki) to niezwłocznie umieszczę zdjęcia. Szukałam w internecie chociaż podobnych róż pnących, ale w tych kolorach i o takim kształcie nie znalazłam. Stąd moja prośba o identyfikację.
- Deirde
Jeśli to ma być pomarańczowa pnąca - pewnie dostaniesz Westerlanda.
Raczej to nie jest Westerland. Mam dwie sztuki i rozpoznałabym - ona ma dość potężne pędy i sztywne. Ta będzie miałą wiotkie. To jakaś inna. Ale jestem ciekawa!
- Deirde
Jak zakwitnie to dodaj zdjęcie - zobaczymy co masz.
- Nela
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 paź 2006, o 17:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
I wcale nie musi się okazać, że pomarańczowa. Mam kilka takich- co wyrosło zupełnie co innego- ani z kwiatka ani z koloru nie podobne do opakowania. Jednak zdarzają się naprawdę ciekawe róże w tych kartonikach. Kupowane w Castoramie- okazały się być ślicznymi angielkami.
Tak trafiłam Barock, Midsummer i Harlekin- a także Elfe i Gloria Dei i jesze kilka nie rozpoznanych jeszcze. Ale i tak znowu kupię w przyszłą wiosne- bo warto- za 8zł...
Tak trafiłam Barock, Midsummer i Harlekin- a także Elfe i Gloria Dei i jesze kilka nie rozpoznanych jeszcze. Ale i tak znowu kupię w przyszłą wiosne- bo warto- za 8zł...
Biedny, kto gwiazd nie widzi bez uderzenia w zęby... St.J.Lec
Podobno kto nie ryzykuje ten nie wygrywa. A pograć w ruletkę za 8 zł to sama frajda.