mój skromny ogródek rozdział 2
- jacekbielsko
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
mój skromny ogródek rozdział 2
Witam serdecznie
Długo mnie tu nie było z różnych przyczyn, ale stwierdzam, że bez tego FO wieczory nie są pełne i jakieś inne, a więc pora zabrać się do życia i powiedzieć Dzień dobry
Niestety zima przez mój skromny ogródek przeszła niczym tornado i dlatego nie bardzo się jest czym chwalić... niestety...
Dziury pozostałe po roślinach, które umarły długo będą się goiły i szpeciły zakątki, które wydawało mi się, że już są zagospodarowane i będzie tylko tam lepiej.
Nawet ptaki, które zamieszkały w ogródku doznały sporych strat. Drozd śpiewak piękne gniazdo założył na kracie od róży, niestety pięć ślicznych turkusowych jajeczek nie przetrwało...sroka lub sójka je pożarły. Kos, który zadomowił się w drewutni, przypłacił to życiem, jajka zostały same i życie w nich umarło. Teraz kibicuje parce kosów, które mają gniazdo w tui przy płocie. Oby im się udało dochować potomstwa.
Jednak to co przeżyło zaczyna kwitnąć i się odradzać, a więc maju bądź ciepły i wilgotny, a wszystko wróci do normy.
Uploaded with ImageShack.us
Zeszły rok, jeśli ktoś ma ochotę jest tutaj
Długo mnie tu nie było z różnych przyczyn, ale stwierdzam, że bez tego FO wieczory nie są pełne i jakieś inne, a więc pora zabrać się do życia i powiedzieć Dzień dobry
Niestety zima przez mój skromny ogródek przeszła niczym tornado i dlatego nie bardzo się jest czym chwalić... niestety...
Dziury pozostałe po roślinach, które umarły długo będą się goiły i szpeciły zakątki, które wydawało mi się, że już są zagospodarowane i będzie tylko tam lepiej.
Nawet ptaki, które zamieszkały w ogródku doznały sporych strat. Drozd śpiewak piękne gniazdo założył na kracie od róży, niestety pięć ślicznych turkusowych jajeczek nie przetrwało...sroka lub sójka je pożarły. Kos, który zadomowił się w drewutni, przypłacił to życiem, jajka zostały same i życie w nich umarło. Teraz kibicuje parce kosów, które mają gniazdo w tui przy płocie. Oby im się udało dochować potomstwa.
Jednak to co przeżyło zaczyna kwitnąć i się odradzać, a więc maju bądź ciepły i wilgotny, a wszystko wróci do normy.
Uploaded with ImageShack.us
Zeszły rok, jeśli ktoś ma ochotę jest tutaj
- zwkwiat
- Od: 12 lut 2011, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: mój skromny ogródek rozdział 2
Witaj Jacku, wszyscy mamy straty, niestety, i to takich roślin, o których byśmy nie pomyśleli że wymarzną.
Trzymam kciuki za Twoje kosy. U mnie też kosy założyły 2 gniazda, jedno w jodle kalifornijskiej a drugie w hortensji pnącej, mam nadzieję, że koty dadzą im spokój i rodzice wyprowadzą młode.
Trzymam kciuki za Twoje kosy. U mnie też kosy założyły 2 gniazda, jedno w jodle kalifornijskiej a drugie w hortensji pnącej, mam nadzieję, że koty dadzą im spokój i rodzice wyprowadzą młode.
- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Witaj Jacku
Mogą sobie naukowcy mówić o naturalnej selekcji, ale nam po prostu żal każdej rośliny.
Mogą sobie naukowcy mówić o naturalnej selekcji, ale nam po prostu żal każdej rośliny.
Pozdrawiam Hala
- babuchna
- -Moderator Forum-.
- Od: 7 maja 2009, o 09:57
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to.... na powitanie!
Nareszcie się doczekałam!
Niestety, faktycznie ta zima wyrządziła w wielu ogrodach dużo strat.
I u mnie się bez nich nie obeszło.
Ale... damy radę, mamy znów do czego dążyć i czego szukać.
Fajnie, że jesteś.
No to teraz jeszcze Marzkę trzeba doprowadzić!
Nareszcie się doczekałam!
Niestety, faktycznie ta zima wyrządziła w wielu ogrodach dużo strat.
I u mnie się bez nich nie obeszło.
Ale... damy radę, mamy znów do czego dążyć i czego szukać.
Fajnie, że jesteś.
No to teraz jeszcze Marzkę trzeba doprowadzić!
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Nareszcie Jacku, brakowało mi Twoich rad, uwag i oczywiście awatarka
no nareszcie nowy temat Szkoda, że straciłeś część roślin, ale na pewno masz się czym chwalić
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Witaj Jacku witam po przerwie , coś długo się ociągałeś z tym wątkiem.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Jacku. Jeśli pozwolisz chętnie będę zaglądać do Twego ogrodu.
- jacekbielsko
- Od: 15 maja 2011, o 21:53
Nareszcie niedziela i cały czas ciepło, a więc nadrabiamy straty
By jacekbielsko at 2012-05-06
- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Jacku tych obrazków mi brakowało a gdzie cztery łapy?
czy pod korą masz włókninę a jezeli tak to pod kwiaty wycinasz dziury? pytania prozaiczne tylko zawsze zastanawiam się : jezeli jest włóknina a kępy i cebule rozrastaja się czy to nie koliduje jedno z drugim. Czy tez powiększasz te dziury co roku bardziej?
Pozdrawiam niedzielnie
czy pod korą masz włókninę a jezeli tak to pod kwiaty wycinasz dziury? pytania prozaiczne tylko zawsze zastanawiam się : jezeli jest włóknina a kępy i cebule rozrastaja się czy to nie koliduje jedno z drugim. Czy tez powiększasz te dziury co roku bardziej?
Pozdrawiam niedzielnie
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Podoba mi się ostatnie zdjęcie zwłaszcza ściezka taka wpasowana
- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Jacku znowu.
U mnie też kilka roślinek padło, najbardziej boję się o róże, które niby mają zielone gałązki, ale siedzią cicho
U mnie też kilka roślinek padło, najbardziej boję się o róże, które niby mają zielone gałązki, ale siedzią cicho