W niralowym ogródku.
- nirali
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W niralowym ogródku.
Wszystkich witam bardzo cieplutko.
Wiem,wiem wątek miał powstać na wiosnę ale ciągły brak czasu a właściwie złe jego zagospodarowanie owocuje sporym opóźnieniem. Oczywiście u mnie nadal czas umyka jakoś wyjątkowo bezlitośnie.
Nie przepadam za pisaniem-wolę czytać i oglądać Wasze wątki dlatego w moim może zdarzyć się podobne zaniedbanie jak w ogrodzieale liczę na Waszą wyrozumiałość...
Uwielbiam przekopywać-kombinować z roślinkami tak aż trafią w najbardziej właściwe miejsce.
Wszystkie rabaty już mają swój docelowy kształt.
Pozostaje uzupełnianie roślinkami i czekanie na SZYBKI wzrost już tych posadzonych.
A więc zapraszam
Wiem,wiem wątek miał powstać na wiosnę ale ciągły brak czasu a właściwie złe jego zagospodarowanie owocuje sporym opóźnieniem. Oczywiście u mnie nadal czas umyka jakoś wyjątkowo bezlitośnie.
Nie przepadam za pisaniem-wolę czytać i oglądać Wasze wątki dlatego w moim może zdarzyć się podobne zaniedbanie jak w ogrodzieale liczę na Waszą wyrozumiałość...
Uwielbiam przekopywać-kombinować z roślinkami tak aż trafią w najbardziej właściwe miejsce.
Wszystkie rabaty już mają swój docelowy kształt.
Pozostaje uzupełnianie roślinkami i czekanie na SZYBKI wzrost już tych posadzonych.
A więc zapraszam
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: W niralowym ogródku.
Nareszcie Kasiu mogę oglądać twój ogród o każdej porze.Jest tak uroczy że po wizycie u ciebie natchnęło mnie na zrobienie żwirowej rabatki a la nirali
Ponieważ widziałam jak powstawał, to mogę go porównać do metamorfozy brzydkiego kaczątka, a co będzie jak rośliny się rozrosną, jak zrobisz obrzeża.
Warto na to czekać
Ponieważ widziałam jak powstawał, to mogę go porównać do metamorfozy brzydkiego kaczątka, a co będzie jak rośliny się rozrosną, jak zrobisz obrzeża.
Warto na to czekać
- Zyta
- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Kasiu Witaj w Formowej Rodzinie.
Żurawki wyrośnięte a różowe irysy nadały blasku " W niralowym ogródku"
Witaj wśród Swoich.
Żurawki wyrośnięte a różowe irysy nadały blasku " W niralowym ogródku"
Witaj wśród Swoich.
- MonaeS
- Od: 22 mar 2010, o 22:02
Kasiu wyczytalam u Joli, że szukasz szałwii muszkatolowej.W tamtym roku tak mi się rozrosla i zrobiła brzydka że mialam ją wyrzucić, ale zostawiłam jedną sadzonkę i jak podrośnie to się z tobą podzielę.Ona jest ładna dopoki nie zacznie kwitnąć, bo potem robi się wielki krzaczor, albo powinna rosnąć jako soliter.
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kasiu witam Cię bardzo serdecznie w nowym wątku.
Cudowne portrety roślin zrobiłaś.
Żurawki tak wspaniale wyrośnięte po zimie, czy z tegorocznego sadzenia?
Różowy irysek przecudnej urody.
Cudowne portrety roślin zrobiłaś.
Żurawki tak wspaniale wyrośnięte po zimie, czy z tegorocznego sadzenia?
Różowy irysek przecudnej urody.
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2010, o 09:32
- Kontakt:
Witam, witam a już myślałam że nie doczekam
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No rzeczywiście o mało z krzesła nie spadłam.Jak tylko przeczytałam to przypędziłam.
I tak od razu powaliłaś nas na kolana zdjęciami energetycznych tulipanów.Czekam na jeszcze.
I tak od razu powaliłaś nas na kolana zdjęciami energetycznych tulipanów.Czekam na jeszcze.
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
No pięknie śliczne kolorki Irysów i jakie wypasione Żurawki , cudna ta rabata
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Aniu moja siostrzyczko droga ciesze się bardzo z Twoich odwiedzin. Po części doświadczasz zmian jakie zachodzą w moim ogrodzie, obrzeża muszą poczekać rok-dwa ale będą.Piszesz że brzydkie kaczątko czyli mogę liczyć na miano królewny
Aniu szałwia muszkatałowa podoba mi się również ze względu na zapach.
Zytko widzisz przez mój ogród to sporo osób zaniedbałam, trzeba teraz odnaleźć ale watek założyłam i się spodziewam więcej czasu mieć ale dam radę-wieczorkiem.Brakowało mi takiego kontaktu z Wami nadrobimy u Joli!!
Żurawki zakupione w ubiegłym roku u Igi.
Teresko witam Cię w moim ogrodzie i liczę że Ci się ciut spodoba choć wiem że do Twoich piękności jeszcze daleko ale dzięki że poznałam wielu miłych ludzi i ich ogrody to w moim zaistniała wielka inwentaryzacja.
Żurawki sadzone w ubiegłym roku i choć na wiosnę kiepsko wyglądały to teraz bujają jak szalone. Dwie mi padły i jedna taka jakaś mało chętna by się rozrosnąć ale reszta piękna.
Beatko widzisz jak niespodziewanie mnie dopadło?! Obiecałam i jest....teraz tylko podeślij mi ciut czasu bo już tu się pocę nad odp a na 10 umówiona byłam Ciesze się że do mnie trafiłaś choć już była osobiście ... po omacku
Jolu tylko te końcowe kwitnienie tulipanów zdążyłam uwiecznić...zbyt późno się zmobilizowałam z wątkiem ale liczę że jakoś dacie radę popatrzeć i na te kolorki....no można się ratować przeciwsłonecznymi okularkami
U mnie to wszystko jeszcze młode i czas potrzebny.. za dwa trzy lata coś już będzie się ładnego kluło
Ewo miło że jesteś u mnie, irysków mam sporo kolorów ale ten pierwszy ruszył.W ubiegłym roku zakupiłam biskupi kolor ale nie zakwitł więc czekam z niecierpliwością na pierwszy jego kwiat.
Żurawki faktycznie jakoś pięknie rosną ,oby tak zawsze się prezentowały u wszystkich ogrodników.
A teraz kilka zdjęć z mojego oczka.
Proszę o wyrozumiałość bo jeszcze nie ukończony ale cieszy mnie ptasia poranna kąpiel ..to ich pluskanie...przyroda jest cudna.
Dodam że oczko kopałam sama,wszystkie półki i pomiary również sama,jedynie przy rozłożeniu folii pomagała płeć męska.
Aniu szałwia muszkatałowa podoba mi się również ze względu na zapach.
Zytko widzisz przez mój ogród to sporo osób zaniedbałam, trzeba teraz odnaleźć ale watek założyłam i się spodziewam więcej czasu mieć ale dam radę-wieczorkiem.Brakowało mi takiego kontaktu z Wami nadrobimy u Joli!!
Żurawki zakupione w ubiegłym roku u Igi.
Teresko witam Cię w moim ogrodzie i liczę że Ci się ciut spodoba choć wiem że do Twoich piękności jeszcze daleko ale dzięki że poznałam wielu miłych ludzi i ich ogrody to w moim zaistniała wielka inwentaryzacja.
Żurawki sadzone w ubiegłym roku i choć na wiosnę kiepsko wyglądały to teraz bujają jak szalone. Dwie mi padły i jedna taka jakaś mało chętna by się rozrosnąć ale reszta piękna.
Beatko widzisz jak niespodziewanie mnie dopadło?! Obiecałam i jest....teraz tylko podeślij mi ciut czasu bo już tu się pocę nad odp a na 10 umówiona byłam Ciesze się że do mnie trafiłaś choć już była osobiście ... po omacku
Jolu tylko te końcowe kwitnienie tulipanów zdążyłam uwiecznić...zbyt późno się zmobilizowałam z wątkiem ale liczę że jakoś dacie radę popatrzeć i na te kolorki....no można się ratować przeciwsłonecznymi okularkami
U mnie to wszystko jeszcze młode i czas potrzebny.. za dwa trzy lata coś już będzie się ładnego kluło
Ewo miło że jesteś u mnie, irysków mam sporo kolorów ale ten pierwszy ruszył.W ubiegłym roku zakupiłam biskupi kolor ale nie zakwitł więc czekam z niecierpliwością na pierwszy jego kwiat.
Żurawki faktycznie jakoś pięknie rosną ,oby tak zawsze się prezentowały u wszystkich ogrodników.
A teraz kilka zdjęć z mojego oczka.
Proszę o wyrozumiałość bo jeszcze nie ukończony ale cieszy mnie ptasia poranna kąpiel ..to ich pluskanie...przyroda jest cudna.
Dodam że oczko kopałam sama,wszystkie półki i pomiary również sama,jedynie przy rozłożeniu folii pomagała płeć męska.
- momotkab
- 200p
- Od: 22 mar 2012, o 12:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Kasienko oczko po prostu bajeczne kawał dobrej roboty wykonalas i ogrod tez sliczny
BASIA
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Kasiu, masz piękny i zadbany ogród a oczko piękne
Będę do ciebie zaglądać i podziwiać
Będę do ciebie zaglądać i podziwiać
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
-
- 50p
- Od: 3 lip 2010, o 07:55
- Kontakt:
Piękny ogród i jeszcze piękniejsze oczko
Zapraszam pięknie do mojego ogrodu
Zapraszam pięknie do mojego ogrodu
Zajrzyj do mnie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1652293" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 3#p1652293" onclick="window.open(this.href);return false;
Kasiu, witaj na forum
Niesamowite widoki zaserwowałaś na początek; zdjęcia w super jakości - ogląda się z przyjemnością Twoich podopiecznych...
Ciekawam Twoich dalszych ogrodowych poczynań...
Pozdrawiam tymczasem!
Niesamowite widoki zaserwowałaś na początek; zdjęcia w super jakości - ogląda się z przyjemnością Twoich podopiecznych...
Ciekawam Twoich dalszych ogrodowych poczynań...
Pozdrawiam tymczasem!