Domowe i balkonowe Ani
-
- 100p
- Od: 25 cze 2012, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Domowe i balkonowe Ani
Kochani, i ja postanowiłam pokazać swoje kwiaty, i te domowe i te balkonowe.
To forum jest skarbnicą wiedzy, poza tym źródłem inspiracji, więc fajnie jest tutaj być:)
Ja już w wielu przypadkach skorzystałam z Waszych rad, i być może kiedyś ktoś skorzysta z moich:)
Tymczasem moje kwiaty domowe:
kaktusy, przesadzone niedawno do nowej ziemi i systematycznie (w miarę) nawożone, wreszcie zaczynają troszkę rosnąć:) czekam, aż może kiedyś zakwitną:)
i malutki, który już ze 3 lata się nie rusza:(
i opuncja, z nową wypustką:)
a teraz storczyki
przekwitnięte, czekam na nowe pędy:)
i mój olbrzym
oraz miniaturki, też po kwitnięciu, czekam z niecierpliwością na kwiaty:)
grudnik na półce w kuchni
i malutki
kalanchoe rozkwitnięte w 3 kolorach:)
i pozostałe ciekawsze:
To tyle domowych. Jak już przestanie lać i wyjdzie trochę słońca, to wtedy zrobię zdjęcia balkonowym i wstawię.
To forum jest skarbnicą wiedzy, poza tym źródłem inspiracji, więc fajnie jest tutaj być:)
Ja już w wielu przypadkach skorzystałam z Waszych rad, i być może kiedyś ktoś skorzysta z moich:)
Tymczasem moje kwiaty domowe:
kaktusy, przesadzone niedawno do nowej ziemi i systematycznie (w miarę) nawożone, wreszcie zaczynają troszkę rosnąć:) czekam, aż może kiedyś zakwitną:)
i malutki, który już ze 3 lata się nie rusza:(
i opuncja, z nową wypustką:)
a teraz storczyki
przekwitnięte, czekam na nowe pędy:)
i mój olbrzym
oraz miniaturki, też po kwitnięciu, czekam z niecierpliwością na kwiaty:)
grudnik na półce w kuchni
i malutki
kalanchoe rozkwitnięte w 3 kolorach:)
i pozostałe ciekawsze:
To tyle domowych. Jak już przestanie lać i wyjdzie trochę słońca, to wtedy zrobię zdjęcia balkonowym i wstawię.
Pozdrawiam, Anna
- Nolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Domowe i balkonowe Ani
Witaj na forum Śliczne kwiatuszki, takie wypielęgnowane Z niecierpliwością czekam na kolejne zdjęcia, bo na pewno masz co pokazywać
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj. Widzę, że masz bardzo zadbane rośliny .
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- kubasia
- Od: 31 mar 2012, o 19:26
na forum. Bardzo zadbane zieloniaski
-
- 100p
Dziękuję za wszystkie miłe słowa. Dbam o te roślinki, ale czasami mam wrażenie, że aż za bardzo się przykładam:) (np. w kalendarzu zaznaczam sobie kiedy jest podlewanie kaktusów czy storczyków - mam nadzieję, że to nie zakrawa o paranoję...)
Lubię kwiaty bardzo:)
Lubię kwiaty bardzo:)
Pozdrawiam, Anna
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21
Piękna i zadbana twoja kolekcia doniczkowych.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- agarow78
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 22:42
Twoja kolekcja jest bardzo ładna - podobają mi się Twoje roślinki
Pozdrawiam i Zapraszam
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
Kwiatostan Agi - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=45846" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- 100p
Dziękuję za miłe słowa:)
Balkon dzisiaj będzie porządkowany, gdyż wczoraj cały dzień niemalże lał deszcz (nie padał, a lał) i niektóre skrzynki musiałam pozdejmować z balustrady, gdyż po prostu było mi ich szkoda... Takie zmaltretowane były...
Jak tylko się z tym uporam, wstawię zdjęcia:).
Balkon dzisiaj będzie porządkowany, gdyż wczoraj cały dzień niemalże lał deszcz (nie padał, a lał) i niektóre skrzynki musiałam pozdejmować z balustrady, gdyż po prostu było mi ich szkoda... Takie zmaltretowane były...
Jak tylko się z tym uporam, wstawię zdjęcia:).
Pozdrawiam, Anna
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Super, że założyłaś swój wątek, bo masz na prawdę co pokazywać
Widzę, że lubisz kaktusy, bo chyba przeważają w Twoim domu, mi osobiście wpadły w oko storczyki
Pozdrawiam.
-
- 100p
Stokrotkaniu
dzięki za miłe słowa. Tak, lubię bardzo kaktusy. To dopiero początek mojej kolekcji:) Teraz będę zbierać kolejne:)
A storczyki są po prostu pięknymi kwiatami i nie sposób ich nie lubić i nie posiadać:)
dzięki za miłe słowa. Tak, lubię bardzo kaktusy. To dopiero początek mojej kolekcji:) Teraz będę zbierać kolejne:)
A storczyki są po prostu pięknymi kwiatami i nie sposób ich nie lubić i nie posiadać:)
Pozdrawiam, Anna
-
- 100p
Balkon mój jest od strony południowo-zachodniej, więc dużo słońca na nim. Niestety nie mam możliwości zainstalowania kratek na ścianach, po których mogłyby się piąć inne roślinki, dlatego pozostają mi skrzynki i donice:)
Moje balkonowe:
To świeży nabytek, mama mnie namówiła, ale fajnie rozjaśniły mi balkon, bo nie miałam nic w żywym żółtym czy pomarańczowym kolorze:)
Million bells i obok w donicy mały skalniaczek:) Szykuję się do założenia drugiego w misie:)
Million bells tym razem w skrzynce. Oj, wczorajsze deszcze na przemian z wiatrem dały im popalić, do tego stopnia że wieczorem zdjęłam na balkon, żeby sobie odetchnęły i się podniosły:)
Dwa dni temu już zebrałam pierwsze nasionka. Mam ochotę i zapał je sama wysiać na kolejny rok. Czekam do lutego, zobaczymy:)
Tego nazwy nie znam...
Petunia
Pelargonie - kurcze, nie chcą rosnąć, pomimo że są nawożone... Wszystkie skrzynki poprzekładałam od strony balkonu, żeby uchronić je przed wiatrem i deszczem i nadal nie rosną...
Za to te petunie jak szalone... Miały być niskie:)
Jest jeszcze lobelia, która teraz wygląda tak:
Przeznaczona była do wywalenia, ale zauważyłam, że chyba sama się z nasion wysiała i zaczyna rosnąć:
Myślicie, że to lobelia tam mi wyrasta? Jeśli tak, to ciekawe jaka urośnie:) I czy uda jej się zakwitnąć:)
Tyle typowych kwiatów Są jeszcze zioła i warzywa, ale o tym w osobnym poście.
Moje balkonowe:
To świeży nabytek, mama mnie namówiła, ale fajnie rozjaśniły mi balkon, bo nie miałam nic w żywym żółtym czy pomarańczowym kolorze:)
Million bells i obok w donicy mały skalniaczek:) Szykuję się do założenia drugiego w misie:)
Million bells tym razem w skrzynce. Oj, wczorajsze deszcze na przemian z wiatrem dały im popalić, do tego stopnia że wieczorem zdjęłam na balkon, żeby sobie odetchnęły i się podniosły:)
Dwa dni temu już zebrałam pierwsze nasionka. Mam ochotę i zapał je sama wysiać na kolejny rok. Czekam do lutego, zobaczymy:)
Tego nazwy nie znam...
Petunia
Pelargonie - kurcze, nie chcą rosnąć, pomimo że są nawożone... Wszystkie skrzynki poprzekładałam od strony balkonu, żeby uchronić je przed wiatrem i deszczem i nadal nie rosną...
Za to te petunie jak szalone... Miały być niskie:)
Jest jeszcze lobelia, która teraz wygląda tak:
Przeznaczona była do wywalenia, ale zauważyłam, że chyba sama się z nasion wysiała i zaczyna rosnąć:
Myślicie, że to lobelia tam mi wyrasta? Jeśli tak, to ciekawe jaka urośnie:) I czy uda jej się zakwitnąć:)
Tyle typowych kwiatów Są jeszcze zioła i warzywa, ale o tym w osobnym poście.
Pozdrawiam, Anna
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Witam Aniu
Masz bardzo ładne roślinki, zadbane i w pięknych doniczkach
Balkonowce super - milion bells cudna - mam tylko jedną w tym sezonie ale na przyszły koniecznie kupię więcej Ta roslinka co nie znasz nazwy to wilczomlecz (odmianę balkonową znam tylko jedną - Diamont Frost) - też muszę sobie zanotować
Będę zaglądać regularnie i zapraszam na mój balkon
Masz bardzo ładne roślinki, zadbane i w pięknych doniczkach
Balkonowce super - milion bells cudna - mam tylko jedną w tym sezonie ale na przyszły koniecznie kupię więcej Ta roslinka co nie znasz nazwy to wilczomlecz (odmianę balkonową znam tylko jedną - Diamont Frost) - też muszę sobie zanotować
Będę zaglądać regularnie i zapraszam na mój balkon
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
Zielony świat Moniki cz. 9
-
- 100p
Moniko, dziękuję:)
Cieszę się, że pogoda ładna się zrobiła:) słońce służy moim kwiatom, a szczególnie Million bells i pelargoniom:)
Już zasiałam bratki:) Pójdą do mamy na przechowanie przez zimę, a wczesną wiosną do mnie na balkon. Chyba przegapiłam sezon zakupu nasion, bo w sklepach już prawie nic nie ma... Ale kupiłam czerwone i granatowe. Cieszy mnie to, gdyż to będzie moje drugie podejście do bratków. Oby tym razem udane:)
Cieszę się, że pogoda ładna się zrobiła:) słońce służy moim kwiatom, a szczególnie Million bells i pelargoniom:)
Już zasiałam bratki:) Pójdą do mamy na przechowanie przez zimę, a wczesną wiosną do mnie na balkon. Chyba przegapiłam sezon zakupu nasion, bo w sklepach już prawie nic nie ma... Ale kupiłam czerwone i granatowe. Cieszy mnie to, gdyż to będzie moje drugie podejście do bratków. Oby tym razem udane:)
Pozdrawiam, Anna