Nasza zielona niespodzianka
- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nasza zielona niespodzianka
Witam
To jest nasze zielone szczęście przy zagospodarowaniu którego są głośne dyskusje i sprzeczki, myślimy, że jest to konstruktywne.
hura hura hura udało się
To jest nasze zielone szczęście przy zagospodarowaniu którego są głośne dyskusje i sprzeczki, myślimy, że jest to konstruktywne.
hura hura hura udało się
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Nasza zielona niespodzianka
Witamy na forum i czekamy na kolejne relacje z "placu boju"
Oczywiście,że różnice w widzeniu działki muszą być a kompromis to najlepsze rozwiązanie, by mieć to co się ma i móc cieszyć się z tego.
Życzę owocnych dyskusji
Oczywiście,że różnice w widzeniu działki muszą być a kompromis to najlepsze rozwiązanie, by mieć to co się ma i móc cieszyć się z tego.
Życzę owocnych dyskusji
- misia i klusek
- 1000p
Witam
Oczywiście powoli zmieniamy elementy działki.Na razie obciąłem odrosty jabłoni(wilki)-tak mówi teściu.Następnie wziąłem się za budowę kompostownika (był ale w formie jednej hałdy).Basia chce więcej miejsca na kwiaty-ale to jest tylko 300 m2.Powoli do przodu !!
Oczywiście powoli zmieniamy elementy działki.Na razie obciąłem odrosty jabłoni(wilki)-tak mówi teściu.Następnie wziąłem się za budowę kompostownika (był ale w formie jednej hałdy).Basia chce więcej miejsca na kwiaty-ale to jest tylko 300 m2.Powoli do przodu !!
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witajcie
Widzę i domek i roślin sporo, więc już macie z górki, nie zaczynacie od zera
Te parę dużych jabłoni to skarb, wiem coś o tym, bo sama mam sad. Moje młode drzewka często chorują, są bardzo wrażliwe, łatwo "wypadają" , a te stare rosną bez żadnych oprysków i dają piękne owoce.
Faktycznie trzeba by i moim jabłoniom wilki powycinać, tymczasem dziś ścięłam kilka najniższych gałęzi, bo leżały niemal na ziemi dogięte ciężarem owoców. Trochę je odciążyłam, ze 30 kg jabłek odpadło pozostałe będą ładniejsze
Macie nawet winorośl, sami sadziliście, czy już była? Przy tym zielonym rusztowaniu widać tylko kawałek, więc trudno wywnioskować w jakim jest wieku, ale na domku chyba jest kawał "krzaka"...
Widzę i domek i roślin sporo, więc już macie z górki, nie zaczynacie od zera
Te parę dużych jabłoni to skarb, wiem coś o tym, bo sama mam sad. Moje młode drzewka często chorują, są bardzo wrażliwe, łatwo "wypadają" , a te stare rosną bez żadnych oprysków i dają piękne owoce.
Faktycznie trzeba by i moim jabłoniom wilki powycinać, tymczasem dziś ścięłam kilka najniższych gałęzi, bo leżały niemal na ziemi dogięte ciężarem owoców. Trochę je odciążyłam, ze 30 kg jabłek odpadło pozostałe będą ładniejsze
Macie nawet winorośl, sami sadziliście, czy już była? Przy tym zielonym rusztowaniu widać tylko kawałek, więc trudno wywnioskować w jakim jest wieku, ale na domku chyba jest kawał "krzaka"...
- Jojola
- 500p
- Od: 21 lip 2010, o 18:55
dorodny ogródek macie. dużo drzew (a to skarb) i niższych roslinek ...
a dyskusje na temat działeczki są bardzo potrzebne a nawet budujace. nie zawsze nasz punkt widzenia się sprawdza i czasem potrzebne jest takie tchnienie "innosci". a czasmi po prostu jest mozliwość zwalenia winy na kogoś
jaki ogród zamierzacie stworzyć docelowo? i napiszcie cos o nim.
a dyskusje na temat działeczki są bardzo potrzebne a nawet budujace. nie zawsze nasz punkt widzenia się sprawdza i czasem potrzebne jest takie tchnienie "innosci". a czasmi po prostu jest mozliwość zwalenia winy na kogoś
jaki ogród zamierzacie stworzyć docelowo? i napiszcie cos o nim.
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- misia i klusek
- 1000p
Dobry wieczór
Dziękujemy za odwiedziny oraz miłe słowa.
Winorośl już na działce była-ile ma lat nie wiem-ale ma dużo.Naszą działkę chcemy uformować na bardziej rekreacyjną niż warzywniczą. Fajnie byłoby zrobić jakiś skalniak,wybudować nowy domek
oraz postawić foliak. To tak na najbliższe dwa lata.Oczywiście zachowujemy wszystkie drzewa owocowe.Czyli 4-ry jabłonie (około 40-letnie),5 wisien i 1-ą śliwkę.
A i jeszcze bardzo ważny element działki murowany grill - do zrobienia!!
A to jest ta winorośl.
Dziękujemy za odwiedziny oraz miłe słowa.
Winorośl już na działce była-ile ma lat nie wiem-ale ma dużo.Naszą działkę chcemy uformować na bardziej rekreacyjną niż warzywniczą. Fajnie byłoby zrobić jakiś skalniak,wybudować nowy domek
oraz postawić foliak. To tak na najbliższe dwa lata.Oczywiście zachowujemy wszystkie drzewa owocowe.Czyli 4-ry jabłonie (około 40-letnie),5 wisien i 1-ą śliwkę.
A i jeszcze bardzo ważny element działki murowany grill - do zrobienia!!
A to jest ta winorośl.
- tralaluszy
- Od: 5 sty 2010, o 18:46
No, macie prawdziwą zieloną oazę! Moja działka w momencie nabycia była zaschniętą zapuszczoną "patelnią".
Pozdrawiam - BabajAGA
- misia i klusek
- 1000p
Witam BabaJAGA dzięki za odwiedziny naszego wątka.
Działką -można powiedzieć- obdarowali nas Rodzice Basi.Są starsi oboje no i już nie te siły.
Faktycznie działka jest mocno zielona-tak jak My,dlatego tak rewelacyjne jest to forum i przy jego pomocy chcemy bardziej ubarwić naszą działkę.
Krzysztof
Działką -można powiedzieć- obdarowali nas Rodzice Basi.Są starsi oboje no i już nie te siły.
Faktycznie działka jest mocno zielona-tak jak My,dlatego tak rewelacyjne jest to forum i przy jego pomocy chcemy bardziej ubarwić naszą działkę.
Krzysztof
- misia i klusek
- 1000p
Dobry wieczór wszystkim.
Dzisiaj po pracy pojechałem na działeczkę(nie myślałem że tak mnie to wciągnie),przecież lepiej kupić browara włączyć dvd,telewizor i oddać się błogiemu stanowi-szczególnie w piątek.
Ale nie -- inspirowany poprzez pomysły wyczytane kiedyś na tym forum, dokończyłem kompostownik!
Niby nic a ile radochy i satysfakcji.!
Dzisiaj po pracy pojechałem na działeczkę(nie myślałem że tak mnie to wciągnie),przecież lepiej kupić browara włączyć dvd,telewizor i oddać się błogiemu stanowi-szczególnie w piątek.
Ale nie -- inspirowany poprzez pomysły wyczytane kiedyś na tym forum, dokończyłem kompostownik!
Niby nic a ile radochy i satysfakcji.!
- tralaluszy
Nie, no klasa! A mój M od dwóch lat się za to zabrać nie może... Muszę go wysłać do Was na nauki.
Pozdrawiam - BabajAGA
- misia i klusek
- 1000p
A jeszcze pochwalę się (choć to nie moja zasługa) winogronami !!
No a piwko można wypić po pracy
No a piwko można wypić po pracy
- tralaluszy
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witajcie fajna ta wasza działeczka ,zazdroszczę jabłoni,wiśni i śliwy .Pozdrawiam będę zaglądać i zapraszam do mnie.
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333