Jak zmodernizować studnię kręgową(pogłębić)?
Jak zmodernizować studnię kręgową(pogłębić)?
Witam ,poszukuję informacji na temat pogłębienia starej studni kręgowej .Może znajdzie się ktoś kto się tym zajmuje i podejmie się wykonać usługę,posesja znajduje się w okolicach Piaseczna koło Warszawy.A może to się zupełnie nie opłaca i lepiej zrobić nową? Z góry dziękuję za wszelkie informacje.
-
- 50p
- Od: 18 kwie 2006, o 17:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jak zmodernizować studnię kręgową(pogłębić)?
Kilkukrotnie spotkałem się z sytuacją gdy w górach w okresach niedoboru wody (głównie jesień) mieszkańcy wbijali w dno nawierconą rurę metalową i tym sposobem pogłębili studnię do 100cm a w niej umieszczali kosz poboru wody. Niestety nie wiem kto się tym zajmuje ale wiem, że jest to skuteczne o ile w studni w ogóle jest jakiś poziom wody (nawet niski).
Jeśli to nie pomoże to
Jeśli to nie pomoże to
Zapraszamy na moją stronę internetową: http://www.regulamin.pl § 3.1.
Gdzieś na południu Polski - ogród Gryzonia
Gdzieś na południu Polski - ogród Gryzonia
- mr25ur
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2011, o 19:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Najpierw trzeba geologa czy w ogóle będzie niżej źródło.
Opryski pod wieczór, i nigdy gdy kwitnie!!!
-
- 10p - Początkujący
- Od: 19 wrz 2012, o 20:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wystarczy wybrać całą wodę, następnie wejść do środka i powoli podkopywać, ciężar sam naciska na kręgi co powoduje powolne zagłębianie się całości kręgów. Niestety, jeżeli studnia jest stara to może będzie trzeba kręgom pomóc opaść, ziemia wokół ich może być mocno zagęszczona.
Oczywiście należy zachować szczególną ostrożność i nie robić tego samemu, no i najważniejsze, sprawdzić w jakim stanie są kręgi!!!
Pozdrawiam
Oczywiście należy zachować szczególną ostrożność i nie robić tego samemu, no i najważniejsze, sprawdzić w jakim stanie są kręgi!!!
Pozdrawiam