Truskawki na agrotkaninie
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 27 lis 2011, o 12:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Truskawki na agrotkaninie
Moje truskawki wypuszczają ,,wąsy" sadzonki trzeba je obcinać ??
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: truskawki na agrotkaninie
Trzeba, rozłogi osłabiają rośliny macierzyste.
Co to za odmiana?
Co to za odmiana?
Obetnij nie tylko wąsy, ale też całe krzaczki - oprócz nowych młodych listków. Te stare i tak zimą uschną, a tak to pozwoli roślinie wypuścić więcej masy zielonej przed zimą co zwiększy plony w przyszłym roku.
- majs
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2011, o 22:13
wiliam
Nie obcina się liści na młodych truskawkach, krzaki tniemy w nasępnym roku po posadzeniu.
Nie obcina się liści na młodych truskawkach, krzaki tniemy w nasępnym roku po posadzeniu.
brak polskich znaków
Z reguły truskawki sadzi się w sierpniu. Jeżeli te były posadzone rok temu należy je ściąć. Jeżeli jednak z jakiegoś powodu były sadzone w tym roku to przepraszam, to rzeczywiście trzeba je zostawić i ciąć dopiero w przyszłym
- majs
wiliam
Sadzenie truskawek wiosna daje dużo lepsze wyniki, większość plantatorów rezygnuje z zielonych sadzonek na rzecz sadzonek frigo.
Sadzenie truskawek wiosna daje dużo lepsze wyniki, większość plantatorów rezygnuje z zielonych sadzonek na rzecz sadzonek frigo.
brak polskich znaków
Być może, ja sadzę zawsze w sierpniu. Czyli w konkluzji dla założyciela tematu: jak sadził w zaszłym roku - ciąć całe rośliny, jak na wiosnę to tylko wąsy
Sadzę swoje. Jedynie właśnie w zeszłym roku kupiłem kilka nowych odmin, ale tylko z jednej jestem zadowolony ( nie pamiętam teraz odmiany ) reszta jest taka jakaś bez smaku. W tym roku znowu będę sadził - ze swoich oczywiście.
- majs
wiliam
No jak swoje to faktycznie tylko teraz można je sadzić.
No jak swoje to faktycznie tylko teraz można je sadzić.
brak polskich znaków
Uprawa truskawki na agrotkaninie
WITAM WSZYSTKICH:)
Zamierzam na wiosne zasadzic ok 10 arow truskawki na agrotkaninie...
Wiec licze na wasza pomoc:)bo niestety w moim regionie nikt z tego co wiem tak nie uprawia:)
wiec tak co do rozkladania agrotkaniny ...czy rozkladac na calym polu pod uprawe?? czy moze jeden pas przerwa i drugi pas takniny??i po 2 rzadki truskawek np??
drugie pytanko co do agrotkaniny jak z nawozeniem nawozami czy nawozy nie uszkadzaja jej i czy sa normalnie wchllaniane do gleby??bo ztego co czytalem to woda bardzo dobrze sie wchlania...
no i oczywiscie jak przygotowac ziemie zanim polozymy agrotkanine bo wiadomo to juz sie kladzie na jakies 5 lat:)
prosze o jak najbardziej fachowa pomoc:) dobry bylby tez akis kontak z kims kto taka uprawe ma:)
Zamierzam na wiosne zasadzic ok 10 arow truskawki na agrotkaninie...
Wiec licze na wasza pomoc:)bo niestety w moim regionie nikt z tego co wiem tak nie uprawia:)
wiec tak co do rozkladania agrotkaniny ...czy rozkladac na calym polu pod uprawe?? czy moze jeden pas przerwa i drugi pas takniny??i po 2 rzadki truskawek np??
drugie pytanko co do agrotkaniny jak z nawozeniem nawozami czy nawozy nie uszkadzaja jej i czy sa normalnie wchllaniane do gleby??bo ztego co czytalem to woda bardzo dobrze sie wchlania...
no i oczywiscie jak przygotowac ziemie zanim polozymy agrotkanine bo wiadomo to juz sie kladzie na jakies 5 lat:)
prosze o jak najbardziej fachowa pomoc:) dobry bylby tez akis kontak z kims kto taka uprawe ma:)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 15 gru 2009, o 11:41
Re: Uprawa truskawki na agrotkaninie.....
Czytałam, że wielu porezygnowało z uprawy na agro ze względu na więcej roboty przy tym.
Nawozy nie niszczą agro ale ponoć niszczy je siarka- ale skąd ta siarka, chyba z nawozów siarczanowych bo przecież do ochrony truskawek nikt nie używa Siarkolu.
10arów to zbiór może być duży, żebyś tylko trafił z odmianą.
Nawozy nie niszczą agro ale ponoć niszczy je siarka- ale skąd ta siarka, chyba z nawozów siarczanowych bo przecież do ochrony truskawek nikt nie używa Siarkolu.
10arów to zbiór może być duży, żebyś tylko trafił z odmianą.
Re: Uprawa truskawki na agrotkaninie.....
NO JA MAM JUZ ZE 20 AROW TRUSKAWKI...
ale niestety jest masakra z chwastami ....wiec pomyslalem o takim rozwiazaniu...
no nic czekam na dalsze podpowiedzi:)
ale niestety jest masakra z chwastami ....wiec pomyslalem o takim rozwiazaniu...
no nic czekam na dalsze podpowiedzi:)