Ratowanie storczyków,reanimacja cz1.
Ratowanie storczyków,reanimacja cz1.
Witam! mam storczyka którego zaatakowala czarna zgnilizna i stracil wszystkie liscie zostaly same korzenie... az tu nagle po tygodniowym pobycie na balkonie wyroslo mu "cos"
przepraszam za kiepska jakosc tych zdjec ale inaczej nie da rady.
to "cos" jest zielone i wygląda na zywą tkanke. przypomina troche te schowane oczka na pedzie. mam wielką nadzieje ze to nowe liscie i roslina wroci do zdrowia
przepraszam za kiepska jakosc tych zdjec ale inaczej nie da rady.
to "cos" jest zielone i wygląda na zywą tkanke. przypomina troche te schowane oczka na pedzie. mam wielką nadzieje ze to nowe liscie i roslina wroci do zdrowia
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fakt, na fotce nic nie widać. Zrób nowe przy lepszym oświetleniu. Może to być nowy korzonek, może być również tak, że wypuści nowy pęd kwiatowy, a na nim wyrośnie keiki. Fotki są zbyt ciemne, aby cokolwiek można było powiedzieć. Swoją drogą ciekawy przypadek rośliny bez liści z w miarę dobrym systemem korzeniowym. Ja bym pielęgnowała dalej, jak zdrowego storczyka, choćby z ciekawości, co on zrobi dalej.
- Baryczka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Brawo!! "Coś ciekawego" wygląda mi na nowy pęd! No i jeszcze nowe korzonki! Widać dobrze mu u Ciebie!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
Jak uratować tego storczyka?
Witam! Mam mojego storczyka od 3 lat, wszytsko było dobrze miał się wspaniale, pięknie kwitł dopóki go nie przesadziłam. Otórz w październiku go przesadziłam i od tamtej pory jakoś dziwnie wygląda, liście zaokolorowiły się na fiolet i są jakieś chore, korzenie kiedyś były piękne i zielone a teraz są jakieś brązowe i pousychane, tak ten mój biedak meczy sie od jesieni, teraz wyrasta mu nowy liść i od spodu zauważylam nowe korzonki.
Jak mu pomóc?
Jak mu pomóc?