Kiedy sadzić truskawki
Kiedy sadzić truskawki
Nna dziełce jestem od 2 tyg./ odpoczywam po chorobie / ale chce coś robić,maż sadzi iglaki, a mnie się marzy coś z owoców porzeczki ,truskawki, warzywa to nasadzę wiosną ,bo teraz już zapóżno.Jaką polecacie odmiane truskawek i gdzie kupić /okolice Warszawy/ dziękuje
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O sadzeniu i uprawie truskawek poczytaj http://www.ogrody.cvd.pl/pliki/truskawki.html
Pozdrawiam Andrzej.
Witam
Poszukuje informacji kiedy już mogę (wiosną ) posadzić do gruntu truskawki " frigo"
W zeszłym roku jeszcze nie miałam działeczki, a już chciała bym zamówić, bo widze,że na Allegoro już kupują sadzonki.
Kiedy Wy sadzicie swoje oprucz terminu jesiennego??
Dziękuje
Pozdrawiam
Poszukuje informacji kiedy już mogę (wiosną ) posadzić do gruntu truskawki " frigo"
W zeszłym roku jeszcze nie miałam działeczki, a już chciała bym zamówić, bo widze,że na Allegoro już kupują sadzonki.
Kiedy Wy sadzicie swoje oprucz terminu jesiennego??
Dziękuje
Pozdrawiam
"jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem "
Ogrodniczka na tymczasowym urlopie Anpio7 !!!
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
Dziekuje za szybką odpowiedz
Już zamówiłam i planuje jeszcze w tym tygodniu je posadzić i przykryć białą agrowłókniną;
wybrałam "frigo", a odmiany to Honeoye, Dukat, Kent , Polka.
Pierwszy raz będę sadzić truskawki hehehe tak jak wszystko w tym roku, mam nadzieje,że smakować będą zgodne z moimi oczekiwaniami, a jeśli nie za bardzo to mam szansę na nowe za kolejne 3 latka ;) może wcześniej ...
Wczoraj posadziłam wreszcie dymkę białą i czerwoną http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=dymka, lilie i kłącza bylin wieloletnich
Pozdrawiam i życzę wszystkim wspaniałego i owocnego sezonu truskawkowego.
Będę tu zaglądać jak wam idzie
Już zamówiłam i planuje jeszcze w tym tygodniu je posadzić i przykryć białą agrowłókniną;
wybrałam "frigo", a odmiany to Honeoye, Dukat, Kent , Polka.
Pierwszy raz będę sadzić truskawki hehehe tak jak wszystko w tym roku, mam nadzieje,że smakować będą zgodne z moimi oczekiwaniami, a jeśli nie za bardzo to mam szansę na nowe za kolejne 3 latka ;) może wcześniej ...
Wczoraj posadziłam wreszcie dymkę białą i czerwoną http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... ight=dymka, lilie i kłącza bylin wieloletnich
Pozdrawiam i życzę wszystkim wspaniałego i owocnego sezonu truskawkowego.
Będę tu zaglądać jak wam idzie
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7
Widze,że cisza w truskawkach ;)
Informuje zainteresowanych tematem, iż dziś posadziłam moje nowe truskaweczki
Miały piękne długie i dorodne korzenie oraz okazałe "serce".
Przykryłam agrowłókniną aby szybciej urosły i zakwitły.
Teraz poszukuje ładnych sadzonek poziomek
Czy ktoś jeszcze sadzi lub planuje posiadać nowe truskawki lub poziomki ( może polecacie jakąś szkółkę)?
Informuje zainteresowanych tematem, iż dziś posadziłam moje nowe truskaweczki
Miały piękne długie i dorodne korzenie oraz okazałe "serce".
Przykryłam agrowłókniną aby szybciej urosły i zakwitły.
Teraz poszukuje ładnych sadzonek poziomek
Czy ktoś jeszcze sadzi lub planuje posiadać nowe truskawki lub poziomki ( może polecacie jakąś szkółkę)?
Apetycznie u Anpio7
Apetycznie u Anpio7