Mandarynka z pestki.
Mandarynka
Jak uratować przelane drzewko mandarynki, które gubi liście?Pomóżcie!!!
Mandarynka z pestki.
Cześć,
jak mogę wyhodować mandarynkę z pestki? Wczoraj włożyłem do wody, ale nie wiem czy to właściwe postępowanie...
Jak dotąd, tą metodą hodowałem tylko bluszcz i to nie z nasionka, tylko z zaszczepki.
jak mogę wyhodować mandarynkę z pestki? Wczoraj włożyłem do wody, ale nie wiem czy to właściwe postępowanie...
Jak dotąd, tą metodą hodowałem tylko bluszcz i to nie z nasionka, tylko z zaszczepki.
- Marlenka X
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 cze 2012, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mandarynka z pestki.
ja swoje cytrusy wyhodowałam w doniczce z reo po prostu wsadziłam kilka pestek do ziemi i zapomniałam o nich Teraz jak maluch wyrosły troszkę to wsadziłam je do jednej doniczki. Czyli generalnie najlepiej prosto do ziemi
Miłego dnia
Wsadziłem je przed chwilą z nadzieją, że mimo zimy coś zdziałam
Chociaż nie pokładam jakiejś wielkiej nadziei i najwyżej spróbuję jak będzie ciepło :P
Chociaż nie pokładam jakiejś wielkiej nadziei i najwyżej spróbuję jak będzie ciepło :P
- Marlenka X
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 1 cze 2012, o 19:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pestkom cytrusowych akurat zima nie przeszkadza. Ja często odruchowo po zjedzeniu owocu wciskam pestki do pierwszej z brzegu doniczki i zapominam. Dopiero kiedy wschodzą (a nie ma z tym problemu) przypomina mi się, że to kolejny cytrusik. Ostatnie pestki wsadziłam w okresie Świat Bożego Narodzenia i już pokazują się siewki.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
To świetnie, mam nadzieję, że mi urosną
- stalewiak
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 kwie 2009, o 10:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Mandarynka łatwo kiełkuje ale czy zakwitnie to nie wiadomo . Dlatego lepiej kupić sadzonkę i cieszyć sie swoimi owocami w domu
Maniak roślin egzotycznych
Nawet nie musi kwitnąć, bo radością jest dla mnie sam fakt, że w ogóle coś może wyrosnąć
Ja wsadziłam kilkanaście pestek do ziemi (najpierw moczyłam je w wodzie ok 12 godzin) i po półtora miesiąca wzeszły dwie z czego i tak się baaardzo cieszę, bo myślałam, że nic z tego nie będzie. Teraz rosną dość szybko
Ech, widzę, że długo trzeba czekać na rozpoczęcie wzrostu