Altanka/domek - remont ,rozbudowa
Altanka/domek - remont ,rozbudowa
Witam Wszystkich.
proszę o poradę z czego wykonać tanim kosztem sufi w altance drewnianej
{ogrodowej}.powierzchnia sufitu wynosi 12m2.dzięki i pozdrawiam.
proszę o poradę z czego wykonać tanim kosztem sufi w altance drewnianej
{ogrodowej}.powierzchnia sufitu wynosi 12m2.dzięki i pozdrawiam.
- ANNA i LECH
- 50p
- Od: 28 sie 2006, o 08:57
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Altanka/domek - remont ,prace naprawcze
Mam starą szopkę w podwórku jeszcze po dziadkach. Wygląda okropnie, ale jest schowkiem na wszystkie narzędzia i pomoce ogrodnicze. Chciałabym ją jakoś odnowić, aby nie psuła wyglądu ogródka.
Jak to zrobić - mam kilka pomysłów, ale chciałabym prosić Was o rady. Może ktoś poda fajny pomysł jak to zrobić tanio, własnymi siłami i tak, żeby było estetycznie.
Oto paskudna szopka:
Dodam jeszcze, że nie chodzi mi o rośliny, ale renowację. Rosnął już na niej bluszcz, winogrono, teraz akebia ale rośliny tracą liście. A poza tym jest za duża i za stara, żeby utrzymała ciężar kilku pnączy na niej rozwieszonych.
Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję.
Jak to zrobić - mam kilka pomysłów, ale chciałabym prosić Was o rady. Może ktoś poda fajny pomysł jak to zrobić tanio, własnymi siłami i tak, żeby było estetycznie.
Oto paskudna szopka:
Dodam jeszcze, że nie chodzi mi o rośliny, ale renowację. Rosnął już na niej bluszcz, winogrono, teraz akebia ale rośliny tracą liście. A poza tym jest za duża i za stara, żeby utrzymała ciężar kilku pnączy na niej rozwieszonych.
Za wszelkie porady będę bardzo wdzięczna i z góry dziękuję.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Myślałam o tym, ale okazało się nie wszystkie będzie do czego przybić, bo w niektórych miejscach zamiast desek są płyty pażdzierzowe w stanie mocno sfatygowanym. A pomiędzy nimi jest chyba skład z trocinami, albo mysi hotel / był bo teraz już ich nie ma /.
Dziadkowie prawdopodobnie zbudowali ją z tego co było pod ręką i wygląda od środka jak łata na łacie. Gdyby ruszyć te ścianki to obawiam się, że praktycznie trzeba byłoby zaczynać od nowa.
Ale dzięki za rady.
Dodam jeszcze, że szopka ma 4x4 m czyli jest dość duża.
Dziadkowie prawdopodobnie zbudowali ją z tego co było pod ręką i wygląda od środka jak łata na łacie. Gdyby ruszyć te ścianki to obawiam się, że praktycznie trzeba byłoby zaczynać od nowa.
Ale dzięki za rady.
Dodam jeszcze, że szopka ma 4x4 m czyli jest dość duża.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum
Hektoresie to cudowna altanka o której ja mogę tylko pomarzyć.
Niedawno zbudowałam zadaszony balkon przy domu nie stać mnie teraz na takie cudo.
Gratuluję Ci tak wspaniałej altanki.
Niedawno zbudowałam zadaszony balkon przy domu nie stać mnie teraz na takie cudo.
Gratuluję Ci tak wspaniałej altanki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki