Ogródek Robaczka cz. 7
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ogródek Robaczka cz. 7
Witam wszystkich forumowych przyjaciół i nowych gości w nowej części mojej ogrodowej przygody
Dziękuję za to, że mi towarzyszycie, za Wasze komentarze, pomocne rady i cenne wskazówki.
Dziękuję, że jesteście!
Dla Was, bukiet różany z mojego ogrodu
Poprzednią część ogrodowej przygody znajdziecie tutaj.
Minął rok odkąd odkryłam Forum i nie wyobrażam sobie teraz choćby dnia bez Waszego towarzystwa
Łączy nas nie tylko pasja do ogrodów, ale w wielu przypadkach także serdeczna przyjaźń, za co jestem ogromnie wdzięczna Mój ogród dopiero dojrzewa, nabiera kształtów, gdyż powstał od zera w 2009r., a ja wciąż uczę się jak tworzyć ogród, a nie tylko kolekcjonować rośliny.
Popełniam błędy, ale wielu uniknęłam dzięki Waszym komentarzom, radom i doświadczeniu. Dziękując, proszę o jeszcze
Wiosna tuż za zakrętem i choć w ostatnich dniach spadło trochę śniegu, wierzę, że tam pod białą kołderką dojrzewają pierwsze krokusy, które wkrótce będą cieszyć nasze oczy
A jeśli mowa o wiośnie, to nie może zabraknąć naszej subiektywnej wiosennej odliczanki... ;-))
Do 1 marca pozostało jedynie 14 dni, a ja głęboko wierzę, że wiosna zacznie się w marcu
Zanim jednak zobaczymy pierwsze, tegoroczne kwiaty, kilka wiosennych wspomnień...
W minionym roku mój ogród zmienił się nie do poznania, więc tym bardziej z entuzjazmem oczekuję wiosny i nowego sezonu
A oczekiwań mam całkiem sporo...
Glicynia - czekam na pierwsze, spektakularne kwitnienie tego krzewu i mam nadzieję zobaczyć w maju sporo takich pączków...
Różanka przy tarasie - uległa znacznemu powiększeniu, w sumie jest tam już kilkadziesiąt róż...jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi wybrana kolorystyka, byliny i dodatki...
Posadziłam sporo nowych rododendronów, nie mogę doczekać się kwiatów
W tym miejscu powstała nowa różanka w odważnych kolorach, taki różany koktajl
W zeszłym roku pojawiły się łuki różane na froncie..czekam aż zarosną clemkami i różami
Angielska rabata - wszystkie krzewy zmieniły miejsce, a przed zieloną ścianą tuj posadziłam kilkadziesiąt róż i bylin.Ma być sielsko-angielsko
Z wielu zmian na froncie, przeprowadzonych w ramach jesiennej rewolucji, najbardziej cieszy mnie obecność psa z dredami i już nie mogę doczekać się tego zielonego kudłacza
Altana - postawiona wiosną ubiegłego roku, obsadzona różami pnącymi. Czekam na ich popis
Zapraszam serdecznie
Dziękuję za to, że mi towarzyszycie, za Wasze komentarze, pomocne rady i cenne wskazówki.
Dziękuję, że jesteście!
Dla Was, bukiet różany z mojego ogrodu
Poprzednią część ogrodowej przygody znajdziecie tutaj.
Minął rok odkąd odkryłam Forum i nie wyobrażam sobie teraz choćby dnia bez Waszego towarzystwa
Łączy nas nie tylko pasja do ogrodów, ale w wielu przypadkach także serdeczna przyjaźń, za co jestem ogromnie wdzięczna Mój ogród dopiero dojrzewa, nabiera kształtów, gdyż powstał od zera w 2009r., a ja wciąż uczę się jak tworzyć ogród, a nie tylko kolekcjonować rośliny.
Popełniam błędy, ale wielu uniknęłam dzięki Waszym komentarzom, radom i doświadczeniu. Dziękując, proszę o jeszcze
Wiosna tuż za zakrętem i choć w ostatnich dniach spadło trochę śniegu, wierzę, że tam pod białą kołderką dojrzewają pierwsze krokusy, które wkrótce będą cieszyć nasze oczy
A jeśli mowa o wiośnie, to nie może zabraknąć naszej subiektywnej wiosennej odliczanki... ;-))
Do 1 marca pozostało jedynie 14 dni, a ja głęboko wierzę, że wiosna zacznie się w marcu
Zanim jednak zobaczymy pierwsze, tegoroczne kwiaty, kilka wiosennych wspomnień...
W minionym roku mój ogród zmienił się nie do poznania, więc tym bardziej z entuzjazmem oczekuję wiosny i nowego sezonu
A oczekiwań mam całkiem sporo...
Glicynia - czekam na pierwsze, spektakularne kwitnienie tego krzewu i mam nadzieję zobaczyć w maju sporo takich pączków...
Różanka przy tarasie - uległa znacznemu powiększeniu, w sumie jest tam już kilkadziesiąt róż...jestem bardzo ciekawa jak się sprawdzi wybrana kolorystyka, byliny i dodatki...
Posadziłam sporo nowych rododendronów, nie mogę doczekać się kwiatów
W tym miejscu powstała nowa różanka w odważnych kolorach, taki różany koktajl
W zeszłym roku pojawiły się łuki różane na froncie..czekam aż zarosną clemkami i różami
Angielska rabata - wszystkie krzewy zmieniły miejsce, a przed zieloną ścianą tuj posadziłam kilkadziesiąt róż i bylin.Ma być sielsko-angielsko
Z wielu zmian na froncie, przeprowadzonych w ramach jesiennej rewolucji, najbardziej cieszy mnie obecność psa z dredami i już nie mogę doczekać się tego zielonego kudłacza
Altana - postawiona wiosną ubiegłego roku, obsadzona różami pnącymi. Czekam na ich popis
Zapraszam serdecznie
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Re: Ogródek Robaczka cz. 7
Kasia ...oniemiałam ....piękne wprowadzenie - prawie na całą pierwszą stronę ....obrazy katalogowe i to wejście ...przed ogródek ...boooosko .
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu jak zwykle bajeczne widoczki, ale pierwsze zdjęcie powala na kolana, choć mało piszę, to na bieżąco śledzę, a później nadrabiam braki, dziś nie za długo, bo ja niestety jutro do pracy, miłego weekendu i dużo słoneczka, to już dosłownie ostatnie odliczanie do wiosny
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękny początek Twojego wątku ,ale ja czuję się tak jakbym wszystko widziała i znała Może dlatego że często jestem
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- robaczek_Poznan
Podium zajęte - Jagódka, Ilonka, Ela - witajcie
Dziękuję, że jesteście ze mną! Zapraszam na szampana i truskawki
Dziękuję, że jesteście ze mną! Zapraszam na szampana i truskawki
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nawet nie myślałam że tak się załapię bo ja to zawsze po ludziach,dziękuję za zaproszenie bardzo chętnie z Tobą
Pozdrawiam, Ela
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Witaj Kasiu
Melduję się w nowym wątku Widoki bajeczne, jak zawsze u Ciebie Już niedługo krokusiki pokażą się na naszych rabatkach.... już nie mogę się doczekać
Melduję się w nowym wątku Widoki bajeczne, jak zawsze u Ciebie Już niedługo krokusiki pokażą się na naszych rabatkach.... już nie mogę się doczekać
Kasiu, przepiękny masz ten ogród Tak z ręką na sercu A mówiłaś kiedyś, że w projekcie ogrodu miało nie być ani jednej róży Mam nadzieję, że któregoś pięknego dnia obwącham te wszystkie róże osobiście Piękne rozpoczęcie wątku
-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Melduje się Twoja wierna fanka - daffodil
Naprawdę miałaś nie mieć róż w ogrodzie? To zupełnie jak ja
Wracam raczyć się pięknem Twojego ogrodu i fantastycznymi fotkami .....
Naprawdę miałaś nie mieć róż w ogrodzie? To zupełnie jak ja
Wracam raczyć się pięknem Twojego ogrodu i fantastycznymi fotkami .....
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Kasiu,melduję się również w twoim wątku i będę śledzić nowe poczynania, w twoim bajecznym ogrodzie.
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Robaczku, podpisuję listę i bendem podziwiać.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- robaczek_Poznan
Elu Twoje zdrowie!
Agnieszko, dziękuję za odwiedziny i serdeczne słowa Będziemy wspólnie wyglądać pierwszych krokusów
Bozuniu, jak fajnie, że jesteś! Dziękuję za wszystko Wiesz, że masz do mnie otwarte zaproszenie i mam nadzieję, że na kolejnym forumowym spotkanku się stawisz
Asiu, witaj! Gdy zakładaliśmy ogród to standardowo miało być "bezobsługowo" i co namiętnie podkreślałam, zero róż Nie miałam bladego pojęcia o ogrodzie, roślinach, a o różach tylko słyszałam, że są bardzo kłopotliwe..minął rok i się zaczęło
Małgosiu, bardzo mi miło, że wciąż mi towarzyszysz! Dziękuję i zapraszam serdecznie
Constancjo Dawno Cię nie widziałam..fajnie, że zaglądasz
Dobranoc kochani, padam na twarz
Agnieszko, dziękuję za odwiedziny i serdeczne słowa Będziemy wspólnie wyglądać pierwszych krokusów
Bozuniu, jak fajnie, że jesteś! Dziękuję za wszystko Wiesz, że masz do mnie otwarte zaproszenie i mam nadzieję, że na kolejnym forumowym spotkanku się stawisz
Asiu, witaj! Gdy zakładaliśmy ogród to standardowo miało być "bezobsługowo" i co namiętnie podkreślałam, zero róż Nie miałam bladego pojęcia o ogrodzie, roślinach, a o różach tylko słyszałam, że są bardzo kłopotliwe..minął rok i się zaczęło
Małgosiu, bardzo mi miło, że wciąż mi towarzyszysz! Dziękuję i zapraszam serdecznie
Constancjo Dawno Cię nie widziałam..fajnie, że zaglądasz
Dobranoc kochani, padam na twarz
-
- 500p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:20
Nie mogę uwierzyć, że udało mi się zameldowac na pierwszej stronie
Czasem warto wejść na FO w środku nocy.
Kasiek byłam u Ciebie prawie codziennie w poprzednich wątkach, będę i w tym.
To dzięki zdjęciom z Twojego ogrodu wprowadziłam na swoje rabaty ciemnoróżowe i fioletowe tulipany. Wcześniej uznawałam tylko różowawą Angelique i białe Mount Tacoma. Podpatrzyłam u Ciebie jeszcze wiele innych pomysłów. Dużo by pisać.
Pozostanę wierną czytelniczką na 100%
Czasem warto wejść na FO w środku nocy.
Kasiek byłam u Ciebie prawie codziennie w poprzednich wątkach, będę i w tym.
To dzięki zdjęciom z Twojego ogrodu wprowadziłam na swoje rabaty ciemnoróżowe i fioletowe tulipany. Wcześniej uznawałam tylko różowawą Angelique i białe Mount Tacoma. Podpatrzyłam u Ciebie jeszcze wiele innych pomysłów. Dużo by pisać.
Pozostanę wierną czytelniczką na 100%
Pozdrawiam
Ewa
Ewa