Gdzie najlepiej zaopatrzyć się w kaktusy
Gdzie najlepiej zaopatrzyć się w kaktusy
Czy ktoś z was zamawiał kiedyś kaktusy u Miroslav Stania ???
Znalazłem kiedyś jego ofertę na internecie tylko nie wiem czy można mu w ślepo przelać pieniądze?
Znalazłem kiedyś jego ofertę na internecie tylko nie wiem czy można mu w ślepo przelać pieniądze?
- ROBERTOBORO
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lis 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Gdzie można kupić kaktusy
A może najpierw wyślij wiadomość do niego co chcesz kupić a on ci napisze co ma i ile to będzie kosztowało i dopiero wyślesz pieniądze. Nie zawsze to co jest napisane w ofercie jest fizycznie u sprzedawcy
ja już pytałam czy ma itd.
Ja się zapytałam czy ktoś już robił u niego zakupy? a nie czy ma to co chcę.
Ja się zapytałam czy ktoś już robił u niego zakupy? a nie czy ma to co chcę.
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
a co ci napisał że się tak martwisz
A co miał mi napisać? bo nie do końca rozumiem. Pytam ponieważ zamierzam kupić kaktusów za kilkaset złotych.
- banditoo
- Od: 23 lis 2008, o 01:33
no ogólnie jak wysyłasz listę co chcesz to odpisuje co ma i ile będzie kosztować i na jakie konto przelać pieniądze, jeżeli dostałaś takie cos to raczej nie ma problemu.
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stania to dobry sprzedawca. Dużo ludzi u niego kupuje - nie słyszałem aby ktoś był niezadowolony.
Prawdę jest jednak co pisze Jacek: trzeba maksymalnie doprecyzować zamówinie. Tym bardziej, że chodzi tu jak czytam o dość duże pieniądze.
Prawdę jest jednak co pisze Jacek: trzeba maksymalnie doprecyzować zamówinie. Tym bardziej, że chodzi tu jak czytam o dość duże pieniądze.
A czy ty zamawiałeś u tego Pana i wiesz jak się to odbywa?
Zostało mi wysłane coś takiego ze strony tego Pana
"Do 2 tygodni rosliny przygotujem,policzem a vyszlem paczke z Polskiego Tieszyna.Bendzie to vyslane jako przesylka pobraniowa i wraz s paczkom pan otrzyma cena wysylki i numer konta bankowego.Bendzie to na imie Eugeniusz S...., Chorzow"
I nie bardzo rozumiem o co mu chodzi? Wyśle paczkę pobraniową? czy też będę musiał wysłać na konto o którym wspomina?
Zostało mi wysłane coś takiego ze strony tego Pana
"Do 2 tygodni rosliny przygotujem,policzem a vyszlem paczke z Polskiego Tieszyna.Bendzie to vyslane jako przesylka pobraniowa i wraz s paczkom pan otrzyma cena wysylki i numer konta bankowego.Bendzie to na imie Eugeniusz S...., Chorzow"
I nie bardzo rozumiem o co mu chodzi? Wyśle paczkę pobraniową? czy też będę musiał wysłać na konto o którym wspomina?
- czarny
- Od: 24 kwie 2009, o 21:15
Myślę, że można tą łamaną polszczyznę rozumieć tylko w ten sposób, iż wyślę paczkę z poczty w polskim Cieszynie (dzięki czemu pewnie będzie zdecydowanie szybciej i taniej), ale jako, że to będzie wewnątrz krajowa przesyłka, to pobranie może wylądować tylko i wyłącznie na koncie w polskim banku, a do tego wykorzystuje on jakiegoś znajomego z Chorzowa. Po prostu razem z paczką dostaniesz druczek przelewu wypełniony, na którym dając kasę listonoszowi za pobranie trzeba będzie się podpisać i tam będą dane nie Czecha, a kogoś z Chorzowa. I raczej tyle. A najlepiej zadać pytanie autorowi, skoro rozumie mniej więcej polski, to po prostu odpowie: tak o to chodzi, albo nie, chodziło mi o co innego :]
Dzięki za pomoc w zrozumieniu tej łamigłówki
Co do spytania Pana Stanii to oczywiście grzecznie zapytałem, ale on stwierdził że ma tyle pracy że nie ma czasu, poza tym stracił godzinę na odpisywanie na moje emaile (no a wysłałem 2 krótkie zapytania chyba mam do tego prawo skoro coś chcę kupić). Zresztą to nie miejsce ani czas na żale, odpowiadam tylko dlaczego pytam o to was a nie autora tekstu.
W każdym bądź razie dziękuję za pomoc
Co do spytania Pana Stanii to oczywiście grzecznie zapytałem, ale on stwierdził że ma tyle pracy że nie ma czasu, poza tym stracił godzinę na odpisywanie na moje emaile (no a wysłałem 2 krótkie zapytania chyba mam do tego prawo skoro coś chcę kupić). Zresztą to nie miejsce ani czas na żale, odpowiadam tylko dlaczego pytam o to was a nie autora tekstu.
W każdym bądź razie dziękuję za pomoc
Gdzie można znaleźć ofertę kaktusów tego Pana Miroslav'a ?
-
- 10p - Początkujący
- Od: 10 kwie 2012, o 19:54
Witam serdecznie,
Chciałabym kupić u tego pana kristatty ale widze ze sposób zamówienia wcale nie jest taki prosty jak zazwyczaj. Czy ktos u niego juz kupowała. Jakie ma ceny ( bo nigdzie nie mige znalejsc cennika) i ile kosztuje u niego przesyłka
mnie interesuja głownie odmiany
+ sulcorebutia rauschii
+ aksrsia roseiflora
+euphorbia spII
=euphorbia
Jezeli ktos zna polska strone gdzie mozna je kupic to
dziekuje z góry za pomoc
Chciałabym kupić u tego pana kristatty ale widze ze sposób zamówienia wcale nie jest taki prosty jak zazwyczaj. Czy ktos u niego juz kupowała. Jakie ma ceny ( bo nigdzie nie mige znalejsc cennika) i ile kosztuje u niego przesyłka
mnie interesuja głownie odmiany
+ sulcorebutia rauschii
+ aksrsia roseiflora
+euphorbia spII
=euphorbia
Jezeli ktos zna polska strone gdzie mozna je kupic to
dziekuje z góry za pomoc