Nowicjusz ogrodowy - to o mnie
Od dawna oglądam Wasze ogrody i marzę, aby mieć ogród choć troszkę podobny do Waszych. Powoli zabieram się za tworzenie własnego ogrodu Nie mam za wiele do pokazania bo działkę posiadamy od 2 lat. W pierwszym roku nie udało mi się nic zrobić gdyż przeprowadziliśmy się w sierpniu. ). . Zaczynam od zera. Działka okazała sie dwoma działkami więc jej powierzchnia to prawie 40 arów. Ziemia jest ciężka ,mokra i gliniasta. Stąd prośba-może moglibyście polecić rośliny warte sadzenia, które lubią takie gleby . Będę stosować się do różnych fachowych rad i pomysłów. . . Chciałbym w kilku miejscach zrobić coś w rodzaju klombów lub rabatek tak by były one ładne od wiosny do jesieni. No i nie mogę się doczekać kiedy znowu będę sadzić i sadzić .
Pozdrawiam i cieszę sie że jestem tutaj. Zapraszam na krótki spacer.
Mały ogródek przed domem.Tutaj chciałabym zrobić mały taras.Część muszę usunąć zastanawiam się nad iglakami,trzmielina i hibiskusem który bardzo słabo kwitnie.Doradźcie mi co zrobić.

Widok z pietra na część ogrodu

Tutaj jest druga część działki około 20 arów.Teren bardzo podmokły.Chciałabym tę część działki wykorzystać ale nie mogę nawet kawałeczka przeznaczyć na warzywniak.Czy macie pomysły jak to wykorzystać?

Z boków dużej 20 arowej działki wygospodarowałam na malutki warzywniak.

Z przodu domu żywopłot ,chciałbym go wykopać i tutaj posadzić róże.Natomiast po drugiej stronie rabata z kwiatami jednorocznymi.Co sadzicie o takim pomyśle?

Witam jestem Gucio.Tutaj chciałabym zrobić okno trasowe do małego ogródka.

Pozostali mieszkańcy
Maksio

Kicia