Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Poszukuję róż, które spełniałyby następujące kryteria.
Pierwsza z nich - wielkokwiatowa,intensywnie czerwona, sztywne łodygi, mocny zapach, czyli w zasadzie taki nudny klasyk.
Druga - cechy podobne z tą różnicą, że szukam róży czysto białej.
Pierwsza z nich - wielkokwiatowa,intensywnie czerwona, sztywne łodygi, mocny zapach, czyli w zasadzie taki nudny klasyk.
Druga - cechy podobne z tą różnicą, że szukam róży czysto białej.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Proszę, pomóżcie dobrać gatunki
Czyli nudne klasyki:
czerwona - Barkarole, Ena Harkness, Erotika, Ingrid Bergman, Mr Lincoln, Papa Meilland
biała - Mount Shasta, Pascali, Polar Star
czerwona - Barkarole, Ena Harkness, Erotika, Ingrid Bergman, Mr Lincoln, Papa Meilland
biała - Mount Shasta, Pascali, Polar Star
No niestety nuda, nic się nie dzieje
Dziękuję za pomoc.

Dziękuję za pomoc.

- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Proszę bardzo - może jeszcze ktoś dopisze białe róże, z nimi jest najgorzej bo większość ma zawsze domieszki innego koloru.
dodam Karen Blixen - bielutki, pachnący, upakowany kwiat (dość wrażliwa na mróz nawet jak na wielkokwiatowe i nie lubi deszczowej pogody gdy się kwiat rozwija), rośnie umiakowanie
(dodam, że wspomniany Polarstern/Polar star wpada w seledynowy odcień)
Barkarole spełniałaby wszystkie Twoje kryteria - rośnie silnie, wypuszcza długie mocne łodygi z fantastycznym kwiatem (pąk ciemnoczerwony prawie czarny, później intensywna czerwień, kwiat duży, dość pełny, o wyraźnym zapachu) ale też "wyróżnia się" przemarzaniem do kopczyka a nawet poniżej
(dodam, że wspomniany Polarstern/Polar star wpada w seledynowy odcień)
Barkarole spełniałaby wszystkie Twoje kryteria - rośnie silnie, wypuszcza długie mocne łodygi z fantastycznym kwiatem (pąk ciemnoczerwony prawie czarny, później intensywna czerwień, kwiat duży, dość pełny, o wyraźnym zapachu) ale też "wyróżnia się" przemarzaniem do kopczyka a nawet poniżej
No i zakochałam się w Barkarole
wiem już na pewno, że muszę ją mieć.

Chopina mam, o ile nie zmarzł śmiercią zimową, ale dla mnie on nie jest biały. Coś widzę, że z tą białą będą problemy, ale to nic kto szuka ten znajduje 

Dorzucę kilka
:
białe - 'Annapurna', 'John F. Kennedy', 'Memoire', 'Kronpricessin Victoria', 'Therese de Lisieux'.
czerwone - 'Alec`s Red', 'Chrysler Imperial', 'Crimson Glory' , 'Sommerduft', 'Velvet Fragrance'.

białe - 'Annapurna', 'John F. Kennedy', 'Memoire', 'Kronpricessin Victoria', 'Therese de Lisieux'.
czerwone - 'Alec`s Red', 'Chrysler Imperial', 'Crimson Glory' , 'Sommerduft', 'Velvet Fragrance'.

Pozdrawiam - Jurek
- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja by poleciła Grande Amore,Ingrid Bergman ,Burgund a z białych La Perle Kordesa