Zielone mroofki cz.2
Zielone mroofki cz.2
Witam serdecznie w drugiej części mojego domowo-balkonowego wątku
Poprzednia jego część znajduje się tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=40866
Wraz z wiosną w rośliny (jak i w ludzi, szczególnie "roślinolubnych") wstępuje nowe życie, więc uznałam, że nastąpił dobry moment na rozpoczęcie drugiej części mojego wątku. Tym bardziej, że poprzednia część zrobiła się już trochę nieaktualna - rośliny bardzo urosły, zmieniły swój wygląd, wiele z nich straciłam.
Od dłuższego czasu obiecuję aktualizację zdjęć i dziś wreszcie rozpoczynam wywiązywanie się z tej obietnicy. Rozpoczynam oczywiście od fiołków afrykańskich, jako mojej obecnie największej (choć nie jedynej) miłości...
Pierwszą oznaką zbliżającej się wiosny (przynajmniej tej parapetowej), były pączki...
Oto, co się z nich "wykluło"...
Obiecuję w najbliższym czasie więcej zdjęć i tym razem postaram się, żeby określenie "w najbliższym czasie" nie oznaczało miesiąca
Poprzednia jego część znajduje się tutaj: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=40866
Wraz z wiosną w rośliny (jak i w ludzi, szczególnie "roślinolubnych") wstępuje nowe życie, więc uznałam, że nastąpił dobry moment na rozpoczęcie drugiej części mojego wątku. Tym bardziej, że poprzednia część zrobiła się już trochę nieaktualna - rośliny bardzo urosły, zmieniły swój wygląd, wiele z nich straciłam.
Od dłuższego czasu obiecuję aktualizację zdjęć i dziś wreszcie rozpoczynam wywiązywanie się z tej obietnicy. Rozpoczynam oczywiście od fiołków afrykańskich, jako mojej obecnie największej (choć nie jedynej) miłości...
Pierwszą oznaką zbliżającej się wiosny (przynajmniej tej parapetowej), były pączki...
Oto, co się z nich "wykluło"...
Obiecuję w najbliższym czasie więcej zdjęć i tym razem postaram się, żeby określenie "w najbliższym czasie" nie oznaczało miesiąca
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zielone mroofki cz.2
Fiołki urocze - wszystkie
- tesia39
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Pięknie fiołkowo rozpoczęłaś
Gratuluję drugiej części wątku
Gratuluję drugiej części wątku
-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne fiołki, zazdroszczę tym, którzy mają do nich rękę. U Ciebie zdrowe, dorodne - gratuluję.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
- patasko
- Od: 26 maja 2011, o 23:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fiołki niczego sobie tylko podziwiać
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Pięknie zaczęłaś nowy wątek Fiołeczki prześliczne, a ilość pączków zapewni długie kwitnienie Z niecierpliwością czekamy na nowe zdjęcia
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- Kasia1007
- 500p
- Od: 19 maja 2012, o 13:06
Piękne fiołeczki pokazałaś, wspaniałe kwitnienia się zapowiadają Będę zaglądać
Aguś, Tesiu, Dorotko, Patrick, Nolinko, Kasiu Witam serdecznie pierwszych gości
Nie chcę sprawiać wrażenia, że mam w mieszkaniu tylko fiołki, ale kolejna porcja zdjęć też będzie fiołkowa, a to za sprawą poczynionych przeze mnie wczoraj zakupów. Kupiłam sobie całą paletkę fiołków, a co?! Na dodatek wszystkie z nich to chimery
Na początek fotografia grupowa - na niej lepiej widać różnice między poszczególnymi kolorami...
Teraz portrety...
A na koniec jeszcze chimera, która mieszka u mnie już od około dwóch lat (zdjęcie archiwalne, bo w tym sezonie dopiero zaczyna kwitnąć)...
Nie chcę sprawiać wrażenia, że mam w mieszkaniu tylko fiołki, ale kolejna porcja zdjęć też będzie fiołkowa, a to za sprawą poczynionych przeze mnie wczoraj zakupów. Kupiłam sobie całą paletkę fiołków, a co?! Na dodatek wszystkie z nich to chimery
Na początek fotografia grupowa - na niej lepiej widać różnice między poszczególnymi kolorami...
Teraz portrety...
A na koniec jeszcze chimera, która mieszka u mnie już od około dwóch lat (zdjęcie archiwalne, bo w tym sezonie dopiero zaczyna kwitnąć)...
- mamafrania
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
Przychodzę z rewizytą i obiecuję przejżeć 1 część .Ale już wygląda to dobrze..patrząc na te fiołaski
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
I fiołaski i skrętniki piękne ale storczyk to dopiero cudo
- agnieszka_
- 1000p
- Od: 21 gru 2012, o 18:54
Tesia, Aga Dziękuję w imieniu roślinek
Co do terminu "chimera", to polecam ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=21471
Co do terminu "chimera", to polecam ten wątek http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=19&t=21471