Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2
- gajowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2
Poprzednia część - tutaj
Wiosna to dobry moment na nową część wątku. Pewnie nie otworzyłabym go już dzisiaj, bo zaplanowałam intensywne prace ogrodowe, ale? pada deszcz.
W tym miejscu koniecznie chcę podziękować wszystkim ?czytaczom?, z którymi ? i dzięki którym - udało się przetrwać tę długą zimę i? zapraszam na nowy sezon.
Parę słów na początek ? prawie od 4 lat jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami działki z domkiem, ogrodem i sadem. Działka jest na Ponidziu ? w pięknej i jakby mniej znanej części świętokrzyskiego, która urzekła mnie od pierwszego wejrzenia. Dla osób w moim przedziale wiekowym, które pamiętają Wolną Grupę Bukowina i Wojtka Bellona, być może znane jest co najmniej z ich piosenek. ..
Nie mieszkamy tu na stałe; początkowo myśleliśmy o tym miejscu tylko jako o wakacyjno-weekendowym azylu, ale powoli? przerabiając nieustająco domek i ogród? zbliżyliśmy się do perspektywy zamieszkania tu na stałe. Decyzja właściwie jest już podjęta, jednak uwarunkowana paroma innymi okolicznościami, więc ? jeśli wszystkie plany się powiodą ? być może uda się w tym roku?
A zatem ? zapraszam :
?? Wpadnijcie na parę chwil, kiedy los was zawiedzie w te strony, bo dom mój otworem stoi dla takich jak Wy?
Na początek tak długo oczekiwana wiosna.
Wiosna to dobry moment na nową część wątku. Pewnie nie otworzyłabym go już dzisiaj, bo zaplanowałam intensywne prace ogrodowe, ale? pada deszcz.
W tym miejscu koniecznie chcę podziękować wszystkim ?czytaczom?, z którymi ? i dzięki którym - udało się przetrwać tę długą zimę i? zapraszam na nowy sezon.
Parę słów na początek ? prawie od 4 lat jesteśmy z mężem szczęśliwymi posiadaczami działki z domkiem, ogrodem i sadem. Działka jest na Ponidziu ? w pięknej i jakby mniej znanej części świętokrzyskiego, która urzekła mnie od pierwszego wejrzenia. Dla osób w moim przedziale wiekowym, które pamiętają Wolną Grupę Bukowina i Wojtka Bellona, być może znane jest co najmniej z ich piosenek. ..
Nie mieszkamy tu na stałe; początkowo myśleliśmy o tym miejscu tylko jako o wakacyjno-weekendowym azylu, ale powoli? przerabiając nieustająco domek i ogród? zbliżyliśmy się do perspektywy zamieszkania tu na stałe. Decyzja właściwie jest już podjęta, jednak uwarunkowana paroma innymi okolicznościami, więc ? jeśli wszystkie plany się powiodą ? być może uda się w tym roku?
A zatem ? zapraszam :
?? Wpadnijcie na parę chwil, kiedy los was zawiedzie w te strony, bo dom mój otworem stoi dla takich jak Wy?
Na początek tak długo oczekiwana wiosna.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Różyczka i inne choroby ogrodowe - część 2
Co prawda poprzedniego wątku to chyba nie odwiedziłam,ale początek w tym zapowiada się obiecująco.
Cudowne te błękitne iryski, jaka ich nazwa??
Cudowne te błękitne iryski, jaka ich nazwa??
-
- Od: 16 lip 2011, o 12:31
Witaj Ewunie w nowym wątku Prawdziwa wiosna już do Ciebie przyszła Życzę wielu pomysłów,dużo siły i dalszej pomocy męża Irysy niesamowitego uroku
Czy treść tego cytatu na pewno przemyślałaś?
Czy treść tego cytatu na pewno przemyślałaś?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Cześć Ewa
Wiosna u Ciebie bardzo obiecująco wygląda nawet irysy już kwitną?
Życzę zrealizowania planów.
Wiosna u Ciebie bardzo obiecująco wygląda nawet irysy już kwitną?
Życzę zrealizowania planów.
Pozdrawiam
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Witaj Zeberko! Zapraszam nadal
Ten irys to Katharine Hodgkin - posadziłam go jesienią i nie miałam pojęcia, że tak wcześnie kwitnie i że to takie cudo! Poczytałam teraz o nim i okazuje się, że również bardzo łatwo się rozrasta, tworząc duże kępy. To niziutkie iryski - na zdjęciu tego nie widać, bo robione zgóry - ale mają około 20 cm.
Mirka - cytat z pełną świadomością, szczególnie słowa "dla takich jak Wy"
Justi - dzięki
Ten irys to Katharine Hodgkin - posadziłam go jesienią i nie miałam pojęcia, że tak wcześnie kwitnie i że to takie cudo! Poczytałam teraz o nim i okazuje się, że również bardzo łatwo się rozrasta, tworząc duże kępy. To niziutkie iryski - na zdjęciu tego nie widać, bo robione zgóry - ale mają około 20 cm.
Mirka - cytat z pełną świadomością, szczególnie słowa "dla takich jak Wy"
Justi - dzięki
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- bina12
- 1000p
- Od: 17 mar 2011, o 13:15
No załapałam się na pierwszej stronie nareszcie mamy tę upragnioną Wiosnę , widziałam w poprzedniej części Róże ,które kupiłaś , będzie szał
- Motyle wymyślają cudowne bajki, by je podszeptywać kwiatom.- Pozdrawiam Ewa
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
Na końcu tęczy - Na końcu tęczy cz.2
- alexia
- Od: 1 lut 2011, o 18:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To ja Ci dziekuje .Codziennie ,jak odpalam kompa zagladam do moich ulubionych,zaczynam od Gajowej,na poprawienie samopoczucia,wystarczy juz Twoje zdjecie..........gajowa pisze:
...W tym miejscu koniecznie chcę podziękować wszystkim ?czytaczom?, z którymi ? i dzięki którym - udało się przetrwać tę długą zimę ...
Znam Twoje watki,rozany,ogrodowy.....,kibicuje.
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewuniu witaj na wiosnę. I od razu pytanie czy rozkopywać kopczyki przy różach?
Pięknej wiosny życzę!
Pięknej wiosny życzę!
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Cześć Ewciu, zaczynamy nowy seson Mamy wiosnę
Pierwsze oznaki wiosny fajne, a jak oczy cieszą.
Czytałam, że piękną Pashminkę dostałaś
Pierwsze oznaki wiosny fajne, a jak oczy cieszą.
Czytałam, że piękną Pashminkę dostałaś
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Ewuniu I ja przyszłam się przywitać i zaznaczyć wątek coby nie zginął . Wiosna już piękna u Ciebie a te irysy - cudo ja dopiero jutro wybieram się zajrzeć do siebie .
Pozdrawiam wiosennie
Pozdrawiam wiosennie
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Dziękuję za nazwę bo myślę czy sobie takiego nie sprawię. Faktycznie jak sama to zaznaczyłaś pięknie kwitnie i wygląda.
Oczywiście postaram się być Twoim gościem jak i również bardzo serdecznie zapraszam na do mojego wątku.
Oczywiście postaram się być Twoim gościem jak i również bardzo serdecznie zapraszam na do mojego wątku.
Jestem i wiosennie witam, moja droga!
Kibicuję Twoim wszystkim planom
Piękny wstęp!
Kibicuję Twoim wszystkim planom
Piękny wstęp!