Blues w kaktusach :) onectica online
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Blues w kaktusach :) onectica online
A więc - stało się!
Dorzucam i moją historię do tej kaktusowej epopei
A to z trzech powodów:
- po pierwsze: dziś jest 10 maja - wczoraj świętowaliśmy zwycięstwo, właśnie świeci słońce (co wcale nie jest takie oczywiste w ostatnich miesiącach) a więc dzień na założenie wątku wydaje się być bardzo odpowiedni
- po drugie: odkryłam, że w polu po lewej, tuż pod moim nickiem, pojawiła sie nie wiadomo skąd srebrna ikonka, mówiąca o tym, że jestem juz zasłużona i pod ochroną!
Prawdą jest, że buszuję tu już jakiś czas, wrzucę trzy grosze to tu, to tam, całkiem dobrze mi w tej partyzantce, ale -
- jest jeszcze po trzecie: gdzieś kiedyś zostało tu powiedziane, że tacy bez wątków są niewiarygodni. Nie, żebym miała dowodzić tu swojej wiarygodności, bo i nie mam z czym wyskakiwać nie tylko do Wielkiego Mistrza Henryka, Tomka, Mariana, Piotra etc. etc., ani nawet do Mistrzów Mniejszych, których pozwolicie, że nie będę wymieniać z imienia, bo musiałabym zaraz zadecydować, czy wymieniać ich według alfabetu, a jeżeli tak, to imionami czy nikami, czy może według wieku, albo odległości od Wrocławia, no w każdym razie mówię o Was wszystkich, od których uczę się od jakiegoś czasu i bardzo cenię sobie to, że mam taką możliwość.
Mój zbiorek nie jest duży, nie jest wypasiony, ale - bardzo go lubię
A wracając do tematu - skoro już nie jestem teraz bezpańska i będę miała miejsce, w którym się mogę wypowiedzieć do woli (woli Admina wprawdzie, ale to się wrzuci w koszty ;) ) to będę stąd apelować o równowagę i pokazywanie również innych gatunków - każde takie zdjęcie na wagę złota tutaj, a Wy tak szczędzicie...
Niniejszym udostępniam również swój wątek wszystkim 'bezdomnym' userom - każda fotka z lofką, ariocarpusem, turbiniakiem, czy innym mile widziana - z kwiatkami czy bez
A więc - witam wszystkich juz na poważnie i mam nadzieję, że przyjmiecie nową siostrę do swojego grona
Dorzucam i moją historię do tej kaktusowej epopei
A to z trzech powodów:
- po pierwsze: dziś jest 10 maja - wczoraj świętowaliśmy zwycięstwo, właśnie świeci słońce (co wcale nie jest takie oczywiste w ostatnich miesiącach) a więc dzień na założenie wątku wydaje się być bardzo odpowiedni
- po drugie: odkryłam, że w polu po lewej, tuż pod moim nickiem, pojawiła sie nie wiadomo skąd srebrna ikonka, mówiąca o tym, że jestem juz zasłużona i pod ochroną!
Prawdą jest, że buszuję tu już jakiś czas, wrzucę trzy grosze to tu, to tam, całkiem dobrze mi w tej partyzantce, ale -
- jest jeszcze po trzecie: gdzieś kiedyś zostało tu powiedziane, że tacy bez wątków są niewiarygodni. Nie, żebym miała dowodzić tu swojej wiarygodności, bo i nie mam z czym wyskakiwać nie tylko do Wielkiego Mistrza Henryka, Tomka, Mariana, Piotra etc. etc., ani nawet do Mistrzów Mniejszych, których pozwolicie, że nie będę wymieniać z imienia, bo musiałabym zaraz zadecydować, czy wymieniać ich według alfabetu, a jeżeli tak, to imionami czy nikami, czy może według wieku, albo odległości od Wrocławia, no w każdym razie mówię o Was wszystkich, od których uczę się od jakiegoś czasu i bardzo cenię sobie to, że mam taką możliwość.
Mój zbiorek nie jest duży, nie jest wypasiony, ale - bardzo go lubię
A wracając do tematu - skoro już nie jestem teraz bezpańska i będę miała miejsce, w którym się mogę wypowiedzieć do woli (woli Admina wprawdzie, ale to się wrzuci w koszty ;) ) to będę stąd apelować o równowagę i pokazywanie również innych gatunków - każde takie zdjęcie na wagę złota tutaj, a Wy tak szczędzicie...
Niniejszym udostępniam również swój wątek wszystkim 'bezdomnym' userom - każda fotka z lofką, ariocarpusem, turbiniakiem, czy innym mile widziana - z kwiatkami czy bez
A więc - witam wszystkich juz na poważnie i mam nadzieję, że przyjmiecie nową siostrę do swojego grona
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Blues w kaktusach :) onectica online
Co to za propaganda? FO to nie jest żadną ekskluzywna grupą więc każdy może śmiało pokazać to co posiada, nikt tu nikogo nie krytykuje... zazwyczaj.onectica pisze:Nie, żebym miała dowodzić tu swojej wiarygodności, bo i nie mam z czym wyskakiwać nie tylko do Wielkiego Mistrza Henryka, Tomka, Mariana, Piotra etc. etc., ani nawet do Mistrzów Mniejszych, których pozwolicie, że nie będę wymieniać z imienia
Na wstępie wypadałoby pokazać chociaż zbiorcze tudzież panoramiczne zdjęcie całej zgrai, ot tak na zachęte
po tak sympatycznym wstępie czekam na zdjęcia - ich ilość powinna być proporcjonalnie duża do ilości literek w pierwszym poście
pozdrawiam,ania
kłujące
kłujące
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Spieszę powitać "wiarygodną" userkę
Lucynka, tu trzeba bez kommpleksów, wielu z nas nigdy nie dogoni w/w przez Ciebie mistrzów. Trzeba się cieszyć, tym co się ma i możliwościami jakie się posiada. A czy to 5 kaktusów, czy 5 tys, to już większego znaczenia nie ma.
Wrzucaj zdjęcia
Lucynka, tu trzeba bez kommpleksów, wielu z nas nigdy nie dogoni w/w przez Ciebie mistrzów. Trzeba się cieszyć, tym co się ma i możliwościami jakie się posiada. A czy to 5 kaktusów, czy 5 tys, to już większego znaczenia nie ma.
Wrzucaj zdjęcia
- jang
- 500p
- Od: 11 paź 2012, o 10:07
- Kontakt:
Nareszcie...
Myślałem, że Ty tak do końca życia będziesz tylko tą partyzantkę uskuteczniać
Oczywiście poproszę tu o zdjęcia jakichś niekłujących osobników
Myślałem, że Ty tak do końca życia będziesz tylko tą partyzantkę uskuteczniać
Oczywiście poproszę tu o zdjęcia jakichś niekłujących osobników
Pozdrawiam, Jan
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
Mój zielony parapecik - serdecznie zapraszam
- Nadzieja
- Od: 3 sty 2012, o 14:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Fajnie, że do nas dołączyłaś.
Po tak miłym i obszernym wstępie, czekam na zdjęcia Twoich podopiecznych.
Po tak miłym i obszernym wstępie, czekam na zdjęcia Twoich podopiecznych.
- mCm86
- Od: 26 mar 2012, o 21:23
Każdy Kaktusiarz to swój człowiek, więc nawet jeśli masz jedną wyciągniętą, zeżartą przez wełnowce, przędziorki i króliki mamilarkę to już jest dobrze To forum to skarbnica wiedzy i cholerny nośnik "kaktusowej choroby", więc pokazuj co tam masz ciekawego i daj się zainfekować Później to już z górki.
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Sprawdziłam - w regulaminie nie ma takiego punktu! A ja czasem mam drobne problemy z tym co 'wypada'Artur89 pisze:Na wstępie wypadałoby
Ale nie chodzę na terapię ;)
pieczarah pisze:zdjęcia - ich ilość powinna być proporcjonalnie duża do ilości literek w pierwszym poście
No właśnie - boję się, że z tym czasem może byc problem - z ilością literek w moich postach... ech...Nadzieja pisze:Po tak miłym i obszernym wstępie
nie mamabaddon1986 pisze:nawet jeśli masz jedną wyciągniętą, zeżartą przez wełnowce, przędziorki i króliki mamilarkę to już jest dobrze
ale mam grusona - wyciągniętego i zeżartego też przez coś, pokazać?
Rebucją?? No way! Będę się bronić niczym Reduta Ordona, czy co to tam było!abaddon1986 pisze:daj się zainfekować
Chociaż z doświadczenia już wiem, że nie wolno sie tu zarzekać - przykład: jeszcze rok temu uważałam adenium za cudactwo bez wyrazu, a dzisiaj mam 10 półrocznych roślinek i to jest coś, co mnie kręci
A w tym to akurat sie szkolę od lat, sama czasem się zastanawiam skąd sie u mnie wiecznie bierze ten irracjonalny optymizmsokolica pisze:Trzeba się cieszyć, tym co się ma i możliwościami jakie się posiada
No ba! Pewnie!sokolica pisze:A czy to 5 kaktusów, czy 5 tys, to już większego znaczenia nie ma.
Tez tak myślałam, ale życie, jak widać płata figlejang pisze:Myślałem, że Ty tak do końca życia będziesz tylko tą partyzantkę uskuteczniać
Ponad rok tu zaglądam, a pierwszego posta napisałam w sierpniu zeszłego roku, więc wygląda na to, że od tego czasu minęło 9 miesięcy - ciąża się donosiła i temat się szczęśliwie urodził. Mam nadzieję, że się będzie dobrze chował
Naturalnie, o ile te osobniki zdecydują sie w końcu na jakąś sensowna współpracę!jang pisze:Oczywiście poproszę tu o zdjęcia jakichś niekłujących osobników
Od kiedy zaczęły sie te problemy, o których już mówiłam w wątku o Adenium, to tak się ciągnie..
Zastanawiam się, czy to nie ma przypadkiem związku z tym, że roślinki akurat wtedy przeszły były z pudełka spod żarówki na parapet - szok związany ze światłem, temperaturą i powietrzem na pewno jakis przeżyły. No nic - dam im jeszcze trochę czasu, zobaczymy
Bardzo dziękuję za ciepłe przyjęcie!
Zdjęcia pewnie też będą, chociaż od razu zastrzegam, że fotograf ze mnie mniej więcej taki, jak klasa mojego sprzętu 'sprzed wojny'. No, ale mam nadzieję, że coś tam będzie można na nich zobaczyć
ps
No i nie dało sie bardziej skrócić posta! Sory
Mam nadzieję, że tu nie ma limitów i nie banują za zbyt dużą ilość literek w stosunku do zdjęć? ;)
A ja tak szukałem i Twojego wątku znaleźć nie mogłem. Teraz już wiem, gdzie się podział
Nie martw się. Limit to 77500 znaków. Chociaż, jak się człowiek rozpisze to i tak może zbraknąć. Ale to już musiałby być komentarz (Co ja mówię! Referat!) na kilka stron A4onectica pisze: No właśnie - boję się, że z tym czasem może być problem - z ilością literek w moich postach... ech...
- sokolica
- Od: 28 maja 2011, o 13:05
Akurat ja bardzo lubię czytać, zwłaszcza, gdy ktoś ma smykałkę do ciekawego pisania. A Ty masz, więc pisz, pisz i jeszcze raz pisz Tylko nie bądź Marek i zdjęcia też wklejaj
- Rejden
- Od: 22 sie 2012, o 18:02
Witaj.
Świetnie że dołączyłaś do nas.
Im więcej wątków tym ciekawiej.
Teraz tylko pokazuj nam armie swoich roślinek.
Świetnie że dołączyłaś do nas.
Im więcej wątków tym ciekawiej.
Teraz tylko pokazuj nam armie swoich roślinek.
- Artur89
- Od: 8 lis 2009, o 11:37
Nie może być, w takim razie muszę pogadać z administratorem forumonectica pisze:Sprawdziłam - w regulaminie nie ma takiego punktu!Artur89 pisze:Na wstępie wypadałoby
- LUKASxd
- 500p
- Od: 30 wrz 2012, o 13:07
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cieszę się, że w końcu założyłaś swój wątek, ale szkoda, że zdjęć nie ma
Oczywiście będę odwiedzał twój wątek bardzo często
Pozdrawiam
Oczywiście będę odwiedzał twój wątek bardzo często
Pozdrawiam