Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2
- imer
- 1000p
- Od: 29 lip 2011, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2
Witajcie
Nigdy nie przypuszczałem, że "dorobię się" drugiej części swojego wątku (a tutaj możecie obejrzeć pierwszą część Mój kawałek ziemi w ROD).
Jednak nie rozpocznę go wspominkami, gdyż wiosna w pełni, a w ostatni weekend nadrobiłem trochę zaległości.
Także tak oto wygląda mój kawałek ziemi wiosną 2013.
Ogólny widok na działkę (proszę nie zwracać uwagi na bałagan przed altanką, ale zdjęcia były robione w trakcie pracy ).
Wiosennie:
Róże rewelacyjnie przetrwały zimę
Klematisy jednak przeżyły, odbiły od ziemi
Moje rozsady: aksamitki, dalie, malope i... melon (niestety któregoś dnia nasze koty zjadły ponad połowę)
Ostatni zakup:
Mój malutki warzywniak
Mięta, lubczyk (już po pierwszych zbiorach) i kiełkujący szpinak
Rzodkiewka i 3 sałaty na rozsady
Wschodzący koper i kiełkująca pietruszka naciowa
Bób
Pomidorki:
Ekologiczna grządka przygotowana pod ogórki
Czosnek
Truskawki (pierwsza już zakwitła )
Na początek wystarczy...
Nigdy nie przypuszczałem, że "dorobię się" drugiej części swojego wątku (a tutaj możecie obejrzeć pierwszą część Mój kawałek ziemi w ROD).
Jednak nie rozpocznę go wspominkami, gdyż wiosna w pełni, a w ostatni weekend nadrobiłem trochę zaległości.
Także tak oto wygląda mój kawałek ziemi wiosną 2013.
Ogólny widok na działkę (proszę nie zwracać uwagi na bałagan przed altanką, ale zdjęcia były robione w trakcie pracy ).
Wiosennie:
Róże rewelacyjnie przetrwały zimę
Klematisy jednak przeżyły, odbiły od ziemi
Moje rozsady: aksamitki, dalie, malope i... melon (niestety któregoś dnia nasze koty zjadły ponad połowę)
Ostatni zakup:
Mój malutki warzywniak
Mięta, lubczyk (już po pierwszych zbiorach) i kiełkujący szpinak
Rzodkiewka i 3 sałaty na rozsady
Wschodzący koper i kiełkująca pietruszka naciowa
Bób
Pomidorki:
Ekologiczna grządka przygotowana pod ogórki
Czosnek
Truskawki (pierwsza już zakwitła )
Na początek wystarczy...
- gemciu83
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 maja 2008, o 09:44
- Kontakt:
Re: Mój kawałek ziemi w ROD - cz.2
Multi Kolorowo !!!!!!
Pod agrowłókniną w truskawkach co jest ? Trocina ?
Pod agrowłókniną w truskawkach co jest ? Trocina ?
Remi, gratuluję drugiego wątku Załapałam się na pierwszą stronę Rozpoczęcie wątku prawdziwie wiosenne i smakowite! Na czym polega ekologiczna grządka pod ogórki? Ja taka mało warzywna jestem
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
CZy mogę podkraść te pierwiosnki ? -witaj w nowej części
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ta dzia lka dokumentuje Twoją zaradność i pracowitość remi
Masz tam wszystko co potrzeba mieszczuchowi do szczęścia.
Uprawy budzą moją 'zazdrość' bo ja warzyw nie uprawiam z... lenistwa chyba.
Jestem pod wrażeniem ... pozdrawiam
Masz tam wszystko co potrzeba mieszczuchowi do szczęścia.
Uprawy budzą moją 'zazdrość' bo ja warzyw nie uprawiam z... lenistwa chyba.
Jestem pod wrażeniem ... pozdrawiam
do czego te doniczki przy pomidorach?? żeby łapały deszczówkę??
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Gemciu - witaj na mich "włościach" pod agrowłókniną na truskawkach nie ma nic, było robione na szybko i nie miałem czasu, "transport" sadzonek przyszedł z plantacji tak z dnia na dzień.
Bożenko - oj tak w ciągu 2 tygodni zrobiło się bardzo wiosennie, ta ekologiczna grządka to tak z przymrużeniem oka ogórki sieję prosto do gruntu, jeszcze jest troszkę za wcześnie i siane będą pewnie w przyszły weekend, a że została mi trawa po koszeniu trawnika (a mam pełny kompostownik) to poszła na przykrycie grządki. Chwasty nie zdążą porosnąć, a i dżdżownice trochę popracują.
Dorciu - proszę bardo Te prymulki są już bardzo stare, ale cały czas pięknie kwitną na wiosnę.
Krysiu - dziękuję do "szczęścia" to brakuje tylko czasu. A jeśli chodzi o warzywka, to tylko taka odrobina, ot tak żeby coś było i aby sprawdzić co urośnie ;)
permaMama - Witaj serdecznie Te doniczki to patent mojej działkowej sąsiadki, pomidorki (zresztą nie tyko) nie lubią być podlewane po liściach, doniczka jest wkopana tak, że podlewa się je w "tą doniczkę" prosto pod korzonki.
Bożenko - oj tak w ciągu 2 tygodni zrobiło się bardzo wiosennie, ta ekologiczna grządka to tak z przymrużeniem oka ogórki sieję prosto do gruntu, jeszcze jest troszkę za wcześnie i siane będą pewnie w przyszły weekend, a że została mi trawa po koszeniu trawnika (a mam pełny kompostownik) to poszła na przykrycie grządki. Chwasty nie zdążą porosnąć, a i dżdżownice trochę popracują.
Dorciu - proszę bardo Te prymulki są już bardzo stare, ale cały czas pięknie kwitną na wiosnę.
Krysiu - dziękuję do "szczęścia" to brakuje tylko czasu. A jeśli chodzi o warzywka, to tylko taka odrobina, ot tak żeby coś było i aby sprawdzić co urośnie ;)
permaMama - Witaj serdecznie Te doniczki to patent mojej działkowej sąsiadki, pomidorki (zresztą nie tyko) nie lubią być podlewane po liściach, doniczka jest wkopana tak, że podlewa się je w "tą doniczkę" prosto pod korzonki.
- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Wypiękniała Twoja działeczka w ciągu pierwszego wątku, a widać to wyrazie już na początku drugiego.
Koperek widzę trzyma się nieźle, a ja jeszcze nie wysiałam
Koperek widzę trzyma się nieźle, a ja jeszcze nie wysiałam
- imer
- 1000p
- Kontakt:
Dziękuję Olu za miłe słowa, w tym "wypieknieniu" duża zasługa tego forum.
Koperek wysiany 2 tygodnie temu wschodził pod agrowłókniną, którą zdjąłem dopiero w sobotę. Fakt, że przez to wyrosła tam cała masa drobniutkich chwasciorków, ale jak koperek pójdzie w górę to łatwo będzie je wyplewić.
Koperek wysiany 2 tygodnie temu wschodził pod agrowłókniną, którą zdjąłem dopiero w sobotę. Fakt, że przez to wyrosła tam cała masa drobniutkich chwasciorków, ale jak koperek pójdzie w górę to łatwo będzie je wyplewić.
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Gratuluję II części wątku.
Działka kolorowa, pięknie zagospodarowana, może być wzorem dla innych
Działka kolorowa, pięknie zagospodarowana, może być wzorem dla innych
- Jagusia
- 1000p
- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Masz rację Remiku wspominać będziemy zimą...
Ciekawa jestem tej ekologicznej rabaty ogórkowej... widzę trawę z koszenia trawnika... coś pod nią jest czy goła ziemia... i co dalej będzie się z nią działo? I skąd taki pomysł w ogóle?
Ciekawa jestem tej ekologicznej rabaty ogórkowej... widzę trawę z koszenia trawnika... coś pod nią jest czy goła ziemia... i co dalej będzie się z nią działo? I skąd taki pomysł w ogóle?
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Mirabela
- 1000p
- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Witaj Remi! Bardzo się cieszę, że działeczka wygląda rewelacyjnie. Kolorowo i czyściutko. Niech wszystko rośnie na zdrowie oczywiście warzywka.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Zadyszana dopadłam w ostatniej chwili żeby załapać się na pierwszą stronę. Właśnie wróciłam z działki, dwa dni dziabania w ziemi i tak jestem z robotą daleko w tyle. Pięknie ,kolorowo a czosnek mnie zachwycił, jesienią posadziłam u siebie ale marnie to widzę. Trawa wykoszona, rabatka pod ogórki wykonana,