Święto Róży - zapraszamy do odwiedzin
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Święto Róży - zapraszamy do odwiedzin
Właśnie dowiedziałam się,że w Końskowoli będzie święto róży-22 lipca,wystawa róż i oczywiście można będzie powiększyć swoją kolekcję
- karolcik85
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 30 maja 2007, o 13:37
Tutaj można się czegoś więcej dowiedzieć na temat święta róż http://www.konskowola.eu/opcja2.html
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Karolina
CaĹy program dostÄpny jest po tym adresem: http://www.konskowola.info.pl/dni_roz.html
OczywiĹcie nic nie wspomnieli tu o degustacji piwa, ale to jest chyba oczywiste. Zapraszam wszystkich amatorĂłw chmielu
OczywiĹcie nic nie wspomnieli tu o degustacji piwa, ale to jest chyba oczywiste. Zapraszam wszystkich amatorĂłw chmielu
-
- 50p
- Od: 17 cze 2008, o 23:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witajcie,
byłam i widziałam. Niestety róże były tylko małym dodatkiem do czegoś co dumnie nazywano 'promocją gminy' ...
Owszem prezentowane były róże szkółkarzy i wybierano tę najpiękniejszą. Odmiany zachwycające. I - tyle. Moja nadzieja na powiększenie kolekcji prysła jak mydlana bańka. Celowo, dwukrotnie obeszłam wszystkie 'namioty'- stoiska (tu reklamuje się bank, tam Avon, a tu wiklinowe koszyczki, a tu znów lody). Sadzonek róż szalenie minimalnie (6 widziałam ale jakieś bidulkowate były, do tego NN). No i kupiłam dwie hosty Tych co nie byli w Końskowoli, pocieszam. Nie ma czego żałować, niestety. A takie miałam plany różane...
Tytuł najpiękniejszej zdobyła w tym roku róża Fantasia Mondiale. Pstryknęłam - więc się dzielę jej fotką, jednocześnie przepraszam za niedoskonałą jakość zdjęć. Trudne warunki - tłumek różanych wielbicieli na plecach :P Gdyby Ktoś był zainteresowany, załączę zdjęcia innych piękności.
byłam i widziałam. Niestety róże były tylko małym dodatkiem do czegoś co dumnie nazywano 'promocją gminy' ...
Owszem prezentowane były róże szkółkarzy i wybierano tę najpiękniejszą. Odmiany zachwycające. I - tyle. Moja nadzieja na powiększenie kolekcji prysła jak mydlana bańka. Celowo, dwukrotnie obeszłam wszystkie 'namioty'- stoiska (tu reklamuje się bank, tam Avon, a tu wiklinowe koszyczki, a tu znów lody). Sadzonek róż szalenie minimalnie (6 widziałam ale jakieś bidulkowate były, do tego NN). No i kupiłam dwie hosty Tych co nie byli w Końskowoli, pocieszam. Nie ma czego żałować, niestety. A takie miałam plany różane...
Tytuł najpiękniejszej zdobyła w tym roku róża Fantasia Mondiale. Pstryknęłam - więc się dzielę jej fotką, jednocześnie przepraszam za niedoskonałą jakość zdjęć. Trudne warunki - tłumek różanych wielbicieli na plecach :P Gdyby Ktoś był zainteresowany, załączę zdjęcia innych piękności.
"Szczęście to jest coś takiego, co mnoży się wówczas kiedy się je dzieli."
Nie wiem skąd ta nazwa bo bynajmniej róże tam nie świętowały - może hodowcy (co po niektórzy ). Szkoda, że imprezę sprowadzono do poziomu nieco odpustowej zabawy. Miejsce z takim potencjałem. Można by było zorganizować spotkanie miłośników i hodowców róż uznawane w całej Polsce, ponadto promujące róże i ich piękno. Skorzystali by na tym i plantatorzy i klienci, bo Ci zdecydowanie chętnie nabyliby ładny krzaczek. Nie wiem, być może impreza skierowana było tylko do ludzi zamieszkujących zagłębie różane, którzy róże mają na co dzień od świtu do nocy . Oglądając wystawę, miałam ochotę kupić parę krzaczków róż, jednak uzyskanie konkretnej informacji od kogo można je nabyć było praktycznie niemożliwe. Odsyłano mnie do Florpaku Chyba nikomu z organizatorów nie zależało specjalnie na promowaniu tych kwiatów wśród uczestników imprezy.
Dodam jeszcze zdjęcie "Miss Publiczności"
Aha, takiej formy tego święta można się było spodziewać, zwłaszcza po tym co napisała Myszek o ubiegłorocznej edycji:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=14410
Dodam jeszcze zdjęcie "Miss Publiczności"
Aha, takiej formy tego święta można się było spodziewać, zwłaszcza po tym co napisała Myszek o ubiegłorocznej edycji:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=14410
- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
-
- 50p
-
- 50p
-
- 50p
-
- 50p
- oliwka
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Co do odmiany Souvenir..., czy możesz napisać, jaki ona właściwie ma kolor?
Bo ogólnie podają, że ciemnoczerwony, na Twoim zdjęciu niektórte kwiaty wpadają w purpurę/fiolet. Naprawdę takie są, czy to kwestia zdjęcia?
Interesuje mnie to bardzo, gdyż być może znam kogoś, kto ją ma w ogrodzie
To znaczy nie wie, co ma, ale są podejrzenia, że to może być rzeczony Souvenir.
Stąd moja prośba o opisanie jej koloru.
Bo ogólnie podają, że ciemnoczerwony, na Twoim zdjęciu niektórte kwiaty wpadają w purpurę/fiolet. Naprawdę takie są, czy to kwestia zdjęcia?
Interesuje mnie to bardzo, gdyż być może znam kogoś, kto ją ma w ogrodzie
To znaczy nie wie, co ma, ale są podejrzenia, że to może być rzeczony Souvenir.
Stąd moja prośba o opisanie jej koloru.
- Ingrid
- 200p
- Od: 10 lut 2007, o 17:07
Małgosiu - serdeczne podziękowania za te super zdjęcia - mam teraz pogląd na wiele odmian
pozdrawiam Ingrid
migawki z ogrodu
migawki z ogrodu