Moja mała kolekcja:))
- cashmir1975
- 100p
- Od: 26 kwie 2013, o 10:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moja mała kolekcja:))
Witam wszystkich użytkowników, oglądam te Wasze cuda i jako w sumie wciąż nowy użytkownik forum, ośmielę się również pochwalić swoimi kilkoma storczykami:) Jako dwa pierwsze przedstawię najnowsze nabytki: cambria i falek z jednym kwiatuszkiem, kupiony za 10 zl na wyprzedaży , za to ma zdrowe korzenie, dwa malutkie pędy kwiatowe i nowy wychodzący liść ( więc trafił mi się pełnowartościowy egzlemplarz)
kolejny to mój weteran, który wypuścił śliczne keiki z pędu kwiatowego, aktualnie zaczynają rosnąć 3 pędy kwiatowe ( zobaczymy na ile mu sił starczy, miał ciężką zimę:( zdjęcie z poprzedniego kwitnienia:)
cattleya któr wciąż kwitnie i którą wciąż próbuje ratować, a właściwie poprawić jej stan - w orchidarium radziłam się w sprawie stanu liści
no i mój ulubiony, który niestety nie przetrwał, pozostało mi zdjęcie, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze kiedyś takowego storczyka zdobyć:)
Reszta storczyków nie kwitnie, w sumie posiadam ich 10, czekam na 11-ego zakupiłam tajemnicze dendrobium, powinno dojść lada dzień.
Pozdrawiam wszystkich i obiecuję reszte jak tylko pokażą się kwiaty:)
kolejny to mój weteran, który wypuścił śliczne keiki z pędu kwiatowego, aktualnie zaczynają rosnąć 3 pędy kwiatowe ( zobaczymy na ile mu sił starczy, miał ciężką zimę:( zdjęcie z poprzedniego kwitnienia:)
cattleya któr wciąż kwitnie i którą wciąż próbuje ratować, a właściwie poprawić jej stan - w orchidarium radziłam się w sprawie stanu liści
no i mój ulubiony, który niestety nie przetrwał, pozostało mi zdjęcie, mam nadzieję, że uda mi się jeszcze kiedyś takowego storczyka zdobyć:)
Reszta storczyków nie kwitnie, w sumie posiadam ich 10, czekam na 11-ego zakupiłam tajemnicze dendrobium, powinno dojść lada dzień.
Pozdrawiam wszystkich i obiecuję reszte jak tylko pokażą się kwiaty:)
pozdrawiam wszystkich ..Tamara
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moja mała kolekcja:))
Piękne storczusie aż ciężko wybrać najpiękniejszego Śliczne, kolorowe
I chyba Perloic też jest w Twojej kolekcji Nr 2
- 3velyna
- 500p
- Od: 21 mar 2012, o 20:31
Drugi i trzeci, to zdecydowanie moje klimaty
Czekam na ciąg dalszy, choćby nowości
Czekam na ciąg dalszy, choćby nowości
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
- cashmir1975
- 100p
Obawiam się, że nowości może się troche pokazać, w jednym z marketów budowlanych mieli nową dostawę storczyków i te przekwitające mozna za 10 zł kupić, a u mnie remont:/ Byłam tam wczoraj i znów dziś moje szczęście na mnie krzywo patrzyło, bo podpytywałam pracownika kiedy mu braknie kleju do płytek ; Powiedział że dziś Jednym słowem ostra faza gorączki storczykowej:)
A masz rację Sylcia to chyba peloric phalaenopsis Mam tylko nadzieję, że przeprowadzka mu nie zaszkodziła i pędy i liść będą pięknie rosły:))
A masz rację Sylcia to chyba peloric phalaenopsis Mam tylko nadzieję, że przeprowadzka mu nie zaszkodziła i pędy i liść będą pięknie rosły:))
- 3velyna
- 500p
To jest najlepsze w tej manii - popadanie w skrajnościcashmir1975 pisze:podpytywałam pracownika kiedy mu braknie kleju do płytek ; Powiedział że dziś Jednym słowem ostra faza gorączki storczykowej:)
Pozdrawiam! Ewelina
Piękna Cambria
Gratuluję 3 pędzików u weterana
Jeżeli chodzi o nowości to na pewno Twoja kolekcja szybko się powiększy w niedługim czasie
Hi hi każdy pretekst dobry, żeby odwiedzić sklep budowlany i przy okazji pooglądać storczyki
Witam Cie serdecznie i ja .Bardzo ciekawy poczatek i jak roznorodna kolekcja.Gratuluje i będę zagladac
piekne storczyki...
Piękne rośliny, ten, którego już nie masz był przepiękny, szkoda... .
Śliczna katlejka i phalaenopsis. Bardzo ciekawie zapowiada się kolekcja, będę tu gościć z przyjemnością.
Śliczna katlejka i phalaenopsis. Bardzo ciekawie zapowiada się kolekcja, będę tu gościć z przyjemnością.
- cashmir1975
- 100p
No i po zakupach Wytaszczyłam miltonię na 10zł. niestety przekwitnięta i kwiaty byly tylko suche.Ale 80% rabatu było zbyt dużą pokusą, żeby ją zostawić w sklepie
- 3velyna
- 500p
Znam te pokusy hah Pokazuj, pokazuj..
Pozdrawiam! Ewelina
- Dufin
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2012, o 11:03
Ooo.. jaka różnorodna kolekcja! Podziwiam, bo ja gdy zaczynałam to chyba nawet nie wiedziałam o istnieniu innych storczyków niż falki Do tej pory niewiele wiem o tych innych i powolutku się niektórych uczę Tez jestem ciekawa Twojej miltonii, ja kiedyś kupiłam "miltonię" (tak bynajmniej obwieszczała etykieta) a okazało się, ze to Cambria B. Nelly Isler ;) a ten czarny storczyk zjawiskowy, wiesz moze jak się nazywa? To Zygopetalum czy jeszcze coś innego?