Storczyki Valdessy Kane :)
- valdessa_kane
- 500p
- Od: 21 cze 2013, o 10:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Storczyki Valdessy Kane :)
co prawda nie mam ich wiele ale dają mi wiele radości
ten kwitnący Phalaenopsis ma już kilka dobrych lat i kwitnie regularnie Cambrię mam dopiero 2 tygodnie więc nie wiem jak nam się znajomość rozwinie
jeśli chodzi o 3 gołe leniuchy to najmniejszy też jest ze mną kilka lat, co jakiś czas kwitnie i jest w odcieniach fioletu, te po środku są dla mnie zagadką jeśli chodzi o kolor - dostałam je rok temu takie gołe i do tej pory nie zakwitły (choć moją winą może być to, że dopiero niedawno zmieniłam im podłoże), tego po prawej też dostałam przekwitniętego jakieś 2 miesiące temu ale widziałam jak miał biały kwiatek
mam nadzieję że i tymi golasami będę się mogła za jakiś czas pochwalić
jak widać na zdjęciu leniuchów wszystkim storczykom raz w tygodniu wypełniam doniczki wodą i i trzymam tak nawet całą noc, od niedawna dodatkowo między nawilżaniami pryskam specjalnym storczykowym dezodorantem - Phala to lubią nie wiem jak Cambia
ten kwitnący Phalaenopsis ma już kilka dobrych lat i kwitnie regularnie Cambrię mam dopiero 2 tygodnie więc nie wiem jak nam się znajomość rozwinie
jeśli chodzi o 3 gołe leniuchy to najmniejszy też jest ze mną kilka lat, co jakiś czas kwitnie i jest w odcieniach fioletu, te po środku są dla mnie zagadką jeśli chodzi o kolor - dostałam je rok temu takie gołe i do tej pory nie zakwitły (choć moją winą może być to, że dopiero niedawno zmieniłam im podłoże), tego po prawej też dostałam przekwitniętego jakieś 2 miesiące temu ale widziałam jak miał biały kwiatek
mam nadzieję że i tymi golasami będę się mogła za jakiś czas pochwalić
jak widać na zdjęciu leniuchów wszystkim storczykom raz w tygodniu wypełniam doniczki wodą i i trzymam tak nawet całą noc, od niedawna dodatkowo między nawilżaniami pryskam specjalnym storczykowym dezodorantem - Phala to lubią nie wiem jak Cambia
- marta325
- 1000p
- Od: 15 lip 2012, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Valdessy Kane :)
Witaj Valdess Kane Tak sie zastanawiam, czy moczenie cala noc to nie za dlugo?
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
valdessa_kane śliczna ta Cambria i falek też piękny
valdessa_kane melduję się u Ciebie i czekam na więcej
- kamikami26
- 1000p
- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Callanthe pisze:A co to jest "specjalny storczykowy dezodorant" ?
Może to o mgiełke do storczy chodzi
- valdessa_kane
- 500p
Callanthe jak tylko będzie się czym jeszcze pochwalić to oczywiście wrzucę
wiesz Marto nie wiem jak u innych ale u mnie takie moczenie się sprawdza przynajmniej przy falkach (zawsze po kilka ładnych godzin ale często i na całą noc), oczywiście nie mam pojęcia czy nie poszkodzi Cambii bo nie mam z nią doświadczenia (dodam, że często zaprawiam taką kąpiel kapką nawozu)
a "dezodorant" to Biopon do pielęgnacji storczyków ;P hehe
wiesz Marto nie wiem jak u innych ale u mnie takie moczenie się sprawdza przynajmniej przy falkach (zawsze po kilka ładnych godzin ale często i na całą noc), oczywiście nie mam pojęcia czy nie poszkodzi Cambii bo nie mam z nią doświadczenia (dodam, że często zaprawiam taką kąpiel kapką nawozu)
a "dezodorant" to Biopon do pielęgnacji storczyków ;P hehe
- adam_g
- 100p
- Od: 5 lis 2012, o 18:50
- Kontakt:
Piękne kwitnienia. Na pewno śpiochy się obudzą
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=66960" onclick="window.open(this.href);return false;
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
przekierowanie usunięte
Pozdrawiam
Sliczny ten fiolecik jaki subtelny niespodzianki zawsze sa najlepsze :P daja bardzo duzo radosci jak juz maja paczki i czeka sie az rozkwitna Czeka sie na to jak dziecko na boze narodzenie
- valdessa_kane
- 500p
haha coś w tym jest - Cambria ma jeszcze 1 pączek i też codziennie go oglądam ;PLolivette pisze:jak już maja paczki i czeka sie az rozkwitna Czeka sie na to jak dziecko na boze narodzenie
- valdessa_kane
- 500p