W ciągu półtora roku odkąd jestem na FO ogród mój zmienił się bardzo i powiem nie skromnie na korzyść. Wzbogacił się o wiele nowych roślin otrzymanych od Was i kupionych na FO oraz u sprawdzonych przez Was sprzedawców. Miałam wiele szczęścia, bo raczej nie mam wpadek zakupowych - czasem coś się nie przyjmie, ale są to pojedyncze rośliny!
Oprócz roślin w ogrodzie pojawił się kurnik z mieszkankami, które początkowo w zimie miały trafić do garnka, ale tak się nie stało i pewnie nie stanie. Jedynie nie wykluczam garnka psiego jeżeli którejś kurce coś by się niedobrego przydarzyło.
Powstały nowe rabatki, miejsce które było miejscem rozrywek ogniskowych stało się nową rabatą różaną i wygląda dużo korzystniej niż składowisko gałęzi, które znoszone były na najbliższe ognisko. A jestem pewna, że jak róże się rozrosną będzie najpiękniejszym miejscem w ogrodzie.
Chcę tą część wątku zacząć kolekcją żurawek, której początek dały Marysia mar i Ewa Mewa. Nie miejcie mi za złe ale nie napiszę nazw chociaż większość mam ze znacznikami.