Mini szklarnia z agrowlokniny ?
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 lip 2013, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mini szklarnia z agrowlokniny ?
Witajcie
Jako, ze pomidory w tym roku wygladaja oplakanie pomyslalem o zrobieniu mini szklarni.
Ciekawi mnie czy ktos z was mial do czynienia ze tunelem w ktorym zamiast folii uzyto bialej agrowlokiny ?
Kiedys obilo mi sie o uszy, ze bedzie podobnie dzialac przy czym ma ten plus, ze nie trzeba wietrzyc i podlewanie jest mniej problemowe. Co wy na to ?
Jako, ze pomidory w tym roku wygladaja oplakanie pomyslalem o zrobieniu mini szklarni.
Ciekawi mnie czy ktos z was mial do czynienia ze tunelem w ktorym zamiast folii uzyto bialej agrowlokiny ?
Kiedys obilo mi sie o uszy, ze bedzie podobnie dzialac przy czym ma ten plus, ze nie trzeba wietrzyc i podlewanie jest mniej problemowe. Co wy na to ?
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
-
- 200p
- Od: 30 kwie 2011, o 20:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mini szklarnia z agrowlokniny ?
W jakim celu ta agrowłóknina o tej porze?
Zdrowy styl życia, zdrowe odżywianie, jak długo żyć, domowe pieczywo - bezchemii.info
Witam
Usiłowałam w tym roku wprowadzić takowe rozwiązanie ale nie było możliwości naciągnięcia agrowłókniny oraz przymocowania jej do podłoża tak stabilnie jak folii. W teorii rozwiązanie wydaje się możliwe, ale w praktyce niewykonalne.
Moje doświadczenie negatywne w tym względzie.
Usiłowałam w tym roku wprowadzić takowe rozwiązanie ale nie było możliwości naciągnięcia agrowłókniny oraz przymocowania jej do podłoża tak stabilnie jak folii. W teorii rozwiązanie wydaje się możliwe, ale w praktyce niewykonalne.
Moje doświadczenie negatywne w tym względzie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 gru 2011, o 07:54
Wydaje mi się, że agrowłóknina będzie po prostu brzydko wyglądać już po krótkim czasie: jak namoknie podczas deszczu, "zalęgną się " w niej glony inne mchy... będzie się też zatrzymywał na stałe kurz czy błoto. A że moknąć będzie doskonale, to wiadomo, zważywszy jej strukturę. Co za tym idzie, namoknięta będzie ciężka i pewnie będzie się drzeć, przy większych gabarytach cieplarni to mógłby być naprawdę spory problem.
Zielonym do góry!!!
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 lip 2013, o 22:16
W miedzyczasie czekajac na odpowiedz spotkalem sie z dosc fajnym rozwiazaniem.
Na moich dzialkach jeden z dzialkowiczow stosuje cos na ksztalt tunelu foliowego ale jest to konstrukcja tymczasowa. Po tym jak pomidorki juz ladnie podrosna a na dworzu zrobi sie cieplej, zdejmuje folie i prowadzi je na swiezym powietrzu. Wielkosc i ilosc pomidorow jest zadowalajaca.
Na moich dzialkach jeden z dzialkowiczow stosuje cos na ksztalt tunelu foliowego ale jest to konstrukcja tymczasowa. Po tym jak pomidorki juz ladnie podrosna a na dworzu zrobi sie cieplej, zdejmuje folie i prowadzi je na swiezym powietrzu. Wielkosc i ilosc pomidorow jest zadowalajaca.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr