Opadające kwiaty patisona :(
Opadające kwiaty patisona :(
Witam
Jestem świeżakiem w sprawach ogrodniczych. W tym roku pierwszy raz stworzyłam ogródek warzywny i mam problem. Mam posadzone 2 patisony w wielkich donicach. Mają bardzo dużo kwiatów ale po zakwitnięciu kwiaty opadają i zostaje sama łodyga tak jakby ktoś odciął kwiat nożem . Co może być przyczyną? I czy są szanse, żeby w końcu roślina zaczęła owocować?
Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
Jestem świeżakiem w sprawach ogrodniczych. W tym roku pierwszy raz stworzyłam ogródek warzywny i mam problem. Mam posadzone 2 patisony w wielkich donicach. Mają bardzo dużo kwiatów ale po zakwitnięciu kwiaty opadają i zostaje sama łodyga tak jakby ktoś odciął kwiat nożem . Co może być przyczyną? I czy są szanse, żeby w końcu roślina zaczęła owocować?
Będę wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 2 kwie 2013, o 10:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Opadające kwiaty patisona :(
u mnie w gruncie odpadają jak pada deszcz albo jest zimna noc z rosą
Dzięki za podpowiedźsqter1971 pisze:u mnie w gruncie odpadają jak pada deszcz albo jest zimna noc z rosą
Zwróce też na to uwagę..ale żeby ani jeden owoc się nie pojawił to aż dziwne :/
- ekopom
- -Moderator Forum-.
- Od: 3 cze 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pierwsze kwiaty mogą być męskie, ale później, przy dobrym odżywianiu pojawią się zawiązki owoców. Także, jak napisał sqter1971 też wpływ ma pogoda.
pozdrawiam Ludwik
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Uprawa pomidorów na zbiór jesienny
Bardzo dziękuję za odpowiedź. W takim razie muszę uzbroić się w cierpliwość i dbać o krzaczki.ekopom pisze:Pierwsze kwiaty mogą być męskie, ale później, przy dobrym odżywianiu pojawią się zawiązki owoców. Także, jak napisał sqter1971 też wpływ ma pogoda.