Kwiatki B.
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kwiatki B.
Witam! Kwiatomaniaczką jestem odniedawna. jak na razie mój zbiór składa sie z 9 roślinek. Wątek chciałam założyć nie tyle zeby sie chwalić, ale żeby ktoś doświadczony mógł czuwać nad moimi poczynaniami. Oczywiście sama lektury nie zaniedbuje, ale przerobienie wszystkiego jeszcze troche czasu mi zjmie. Moge?
Re: Kwiatki B.
Witaj...to prosimy o zdjęcia;).
- Brendii
- 500p
Oj dziękuję za tak szybką odpowiedź
Takie cudeńko dostałam w lipcu, to był mój pierwszy podopieczny (przeprowadziłam się). Przy którymś podlewaniu zauważyłam nadgnity lekko korzonek i go ucięłam. Uciekł z niego jakiś jakby owad, bez skrzydełek i schował sie w podłożu. Spanikowałam ze mój kwiatek jest chory i go przesadziłam. Korzonki miał ogólnie bardzo ładne i odcinając pojedyńcze nie zauważyłam żeby cokolwiek w nich było. Potem żałowałam tego zabiegu ale było już za późno. Operajce przeprowadziłam ok 1,5 tygodnia temu i roślinka prezentuje sie tak...
Ranki zasypałam cynamonem (widocznym tez na liściach). Teraz chyba nie powinnam go ruszac co? Myślałam żeby go niedługo podlać a nawozić odrobinę jak puści nowy korzonek.
Poprawiłam, maksymalny rozmiar wstawianych zdjęć to 900/600. Regulamin. /Iwona
Takie cudeńko dostałam w lipcu, to był mój pierwszy podopieczny (przeprowadziłam się). Przy którymś podlewaniu zauważyłam nadgnity lekko korzonek i go ucięłam. Uciekł z niego jakiś jakby owad, bez skrzydełek i schował sie w podłożu. Spanikowałam ze mój kwiatek jest chory i go przesadziłam. Korzonki miał ogólnie bardzo ładne i odcinając pojedyńcze nie zauważyłam żeby cokolwiek w nich było. Potem żałowałam tego zabiegu ale było już za późno. Operajce przeprowadziłam ok 1,5 tygodnia temu i roślinka prezentuje sie tak...
Ranki zasypałam cynamonem (widocznym tez na liściach). Teraz chyba nie powinnam go ruszac co? Myślałam żeby go niedługo podlać a nawozić odrobinę jak puści nowy korzonek.
Poprawiłam, maksymalny rozmiar wstawianych zdjęć to 900/600. Regulamin. /Iwona
- Brendii
- 500p
Wczoraj dojechały do mnie 2 młodziaki. Kleik wypatrzyłam u sąsiadki. Nie miała pojęcia co to i wychodowała go do takich rozmiarów na roślince macierzystej, posadziłam go 2 miesiące temu, już chyba widać nowy pęd.
I mój fikus benjamin (?) gałązka rośnie od roku. Oderwana z 10 letniego drzewka.... Drzewko zgubiło liście i zostało wyrzucone pod moją nieobecność, tyle z niego zostało... Mam nadzieje że z powodu przeprowadzki nie zmarnieje mi...
I mój fikus benjamin (?) gałązka rośnie od roku. Oderwana z 10 letniego drzewka.... Drzewko zgubiło liście i zostało wyrzucone pod moją nieobecność, tyle z niego zostało... Mam nadzieje że z powodu przeprowadzki nie zmarnieje mi...
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Ciekawie się zapowiada, witaj na forum
Co prawda ja nie storczykowa, ale ten pierwszy pięknie kwitł.
No i beniamin niech rośnie zdrowo!
Co prawda ja nie storczykowa, ale ten pierwszy pięknie kwitł.
No i beniamin niech rośnie zdrowo!
- olgierdyna
- 200p
- Od: 26 sie 2013, o 10:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Brendii
- 500p
Bardzo trzymam kciuki za tego kleika, matka miała piękny intensywny ciemno-fiolketowy kolor.
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Dziękuję za odwiedziny i wpadam z rewizytą Spory ten biały storczyk Nie dziwię się, że zareagowałaś tak szybko, owady łatwo mogą zniszczyć roślinę - a storczykowi nic nie będzie Za to ten drugi... Dostałaś go tak? Sądząc po zmienionej barwie liści u nasady jest przenawożony. Tak samo wygląda moja kliwia po podlaniu nawozem zbyt szybko po przesadzeniu Rada - podlewać tylko czystą wodą, żadnych nawozów.
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Brendii
- 500p
Blueberry wielkie dzięki za rady! 2 miesiące temu oderwałam go z roślini jako kleik. Moja mama go ostatnio podlewała także muszę ją wziąć na przesłychanie
- Blueberry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Nie ma za co Trzymam kciuki za storczyka, oby dał radę
Fajne sansewerie Też je hoduję, mam taką jak ty, tą bez żółtego paska i cylindryczną
Fajne sansewerie Też je hoduję, mam taką jak ty, tą bez żółtego paska i cylindryczną
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Pozdrawiam, Natalia
Pozdrawiam, Natalia
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Na anturium nie znam się kompletnie, więc nie pomogę...
A sansevierie fajne, w tej doniczce są dwie różne (ta z żóltymi brzegami i bez)? Czy tylko tak wygląda?
A sansevierie fajne, w tej doniczce są dwie różne (ta z żóltymi brzegami i bez)? Czy tylko tak wygląda?
- Brendii
- 500p
Też myślałam że są dwie dopiki jej nie przesadziłam i zobaczyłam że to jedna roślinka Oba pędy mają żółty brzeg ale jeden bardzo delikatnie widoczny.