Skladniki:
-pomidor(najlepszy taki swiezo zerwany z wlasnego ogr?dka)
-mozarella
-oregano
-oliwa z oliwek(najlepiej z pierwszego tloczenia)
-bazylia(listki)
-s?l
Przepis:
Okraglego pomidora kroimy w plasterki i kladziemy go na talerz. To samo robimy z mozarella i kladziemy ja na plasterki pomidora. Calosc posypujemy oregano(dowolna ilosc,mozna wiecej albo mniej,jak kto lubi) na to kladziemy listki bazyli i dodajemy szczypte soli na smak i calosc polewamy oliwa z oliwek z pierwszego tloczenia i salatka jest gotowa do zjedzenia. Mozna oczywiscie zrezygnowac z soli i bazyli. Salatka bedzie smakowac dobrze r?wniez bez tych dw?ch skladnik?w. Mozna robic ta salatke z dowolnej ilosci pomidor?w i mozarelli. Wszystko zalezy od tego czy bedziemy jesc sami czy w towarzystwie.
Smacznego!
