Dodaje fotki jak wygląda:

Żwir jeśli jego granulacja jest większa niż 3-5 mm może być ale nie spełnia takich samych właściwości jak keramzyt tzn. nie wchłania wody ale jej nadmiar jaki nalejesz owszem zostaje pomiędzy żwirem i doniczka nie stoi bezpośrednio w wodzie tylko na żwirze, natomiast jak dałeś piasek to nieprawidłowo bo przez piach ziemia bryły korzeniowej będzie ciągła non stop wodę tzn. będzie tak samo jakbyś postawił bez piasku w samej wodzie.wojtas91 pisze:Ajj bo ja do rośliny telegraf dałem piasku, takiego jakby żwirku, więc ani tu ani tu nie moze być ??
Nasyp ok 0,5 do 1 cm keramzytu na cały podstawek i na tym dopiero postaw doniczkę a podlewaj normalnie jak dotąd jak będziesz widział że woda po podlaniu nie przepłynęła na podstawek i keramzyt jej nie chłonie to wlej wtedy trochę na podstawek tak by nawilżyć keramzyt, a podstawek wskazany szerszy i wyższy.wojtas91 pisze:No na pewno nie jest granulacja 3-5mm tylko jakiś 1mm ;) Kupię jutro ten Keramzyt.
Jak mam go rozsypać? Wziąć większą podstawkę, postawić na niej doniczkę i obsypać naokoło keramzytem i podlać woda do podstawki ??