Doniczkowce Hani
- hanka101
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2013, o 09:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Doniczkowce Hani
Witam wszystkich bardzo serdecznie
Za namową kilku osób aktywnie działających na tym forum postanowiłam i ja stworzyć swój własny wątek.
Na początek chciałabym pokazać dwie moje roślinki:
Sanseviera zeylanica
mam ją już kilkanaście lat i bardzo ją lubie, za to, że jest bezproblemowa, samoobsługowa i ma ładnie wybarwione liście
oraz
Kalanchoe tyrsiflora
tą roślnikę uwielbiam za to jak pięknie wybarwia się każdej jesieni, niestety jeszcze nigdy nie udało mi się jej przechować do następnej wiosny nie mniej jednak próbuję. Mam nadzieję że tym razem się uda
Z tego miejsca chciałabym też podziękować wszystkim Administratom forum za wskazówki dotyczące założenia, prowadzenia wątku oraz dodawania zdjęć.
Wszystkich zapraszam do bycia moimi Gośćmi
Za namową kilku osób aktywnie działających na tym forum postanowiłam i ja stworzyć swój własny wątek.
Na początek chciałabym pokazać dwie moje roślinki:
Sanseviera zeylanica
mam ją już kilkanaście lat i bardzo ją lubie, za to, że jest bezproblemowa, samoobsługowa i ma ładnie wybarwione liście
oraz
Kalanchoe tyrsiflora
tą roślnikę uwielbiam za to jak pięknie wybarwia się każdej jesieni, niestety jeszcze nigdy nie udało mi się jej przechować do następnej wiosny nie mniej jednak próbuję. Mam nadzieję że tym razem się uda
Z tego miejsca chciałabym też podziękować wszystkim Administratom forum za wskazówki dotyczące założenia, prowadzenia wątku oraz dodawania zdjęć.
Wszystkich zapraszam do bycia moimi Gośćmi
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Doniczkowce Hani
Haniu, bardzo cieszę się że założyłaś wątek będę mogła się przekonać czy rzeczywiście masz tak ciasno na parapetach
Kalanchoe tyrsiflora jest cudnie wybarwione
Kalanchoe tyrsiflora jest cudnie wybarwione
W końcu kochana założyłaś wątek...pokazuj swoje cudowności, a my nacieszymy nimi swe oczka;).
- hanka101
Dzięki Dziewczyny za miłe słowa, w moim przypadku to nie takie proste jeśli chodzi o obsługę komputera, znajomość oprogramowania, udzielanie się w internecie na forach itd to jestem zielona jak moje kwiatki....
Długo szukam informacji, porad, zadaję mnóstwo pytań a jak już wiem (albo wydaje mi się, że wiem) to przystępuję do działania
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Jak na niezorientowaną to świetnie sobie radzisz
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję za odwiedziny Będę zaglądać, zaczęłaś wątek od jednego z moich ulubieńców, bardzo lubie sansewierię i na pewno pokuszę się o więcej jej odmian. A co do obsługi komputera to się nie przejmuj, praktyka czyni mistrza, nauczysz się wszystkiego. Raczej nie da się tak łatwo nic popsuć także próbować można dowoli
- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Twój wątek już teraz fajnie się zapowiada
Wielkość i stan twojej sansevierii naprawdę robi wrażenie, ile ona ma tak mniej-więcej wysokości?
A Kalanchoe naprawdę tak ciężko przezimować? Za ciepło im w domu?
Wielkość i stan twojej sansevierii naprawdę robi wrażenie, ile ona ma tak mniej-więcej wysokości?
A Kalanchoe naprawdę tak ciężko przezimować? Za ciepło im w domu?
- hanka101
Tesiu moje "dzieło" to efekt kilkumiesięcznej lektury oraz kilkudniowego marudzenia koledze-informatykowi
Brandii witam serdecznie w moim wątku to obie jesteśmy stracone rodzina sansevier ma około 80-90 gatunków
Malachitku, Ciebie równie serdecznie witam w mym wątku prezentowana sanseviera ma ok. 110-120 (najwieksze liście)
- Brendii
- 500p
- Od: 22 wrz 2013, o 19:55
No chyba zartujesz.... Cóż zebranie wszystkiego będzie baaardzo drogą inwestycją bo pierw musze kupić większe mnieszkanie
- Krysia39
- 200p
- Od: 10 wrz 2012, o 22:23
Witaj Haniu Ja również będę śledziła Twój wątek i podziwiała twoje kwiatuchy Pozdrawiam
- koniczynka
- Od: 12 kwie 2008, o 19:06
Witaj i pokazuj swoje piękności by cieszyć nasze oczy
wypatrzyłam ginurę w oddali
wypatrzyłam ginurę w oddali
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Witam swoją imienniczkę Też mam taką sansewierkę, która na dodatek kwitnie (o ile stoi w dość widnym miejscu) i cudnie pachnie
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
- hanka101
Witam wszystkich Gości
Malachitku, przepraszam przegapiłam drugie Twoje pytanie odnośnie kalanchoe; to jest chyba moją piąta roślina, zawsze kupowana jest w hipermarkecie na opakowaniu pisze roślina nie zimuje...
Ja natomiast z uporem maniaka próbuję ją przezimować jak dotychczas bez powodzenia
Nie wiem czy jest jej za zimno/za ciepło, za jasno/za ciemno, za mokro/za sucho, czy pada z przejedzenia czy też może z głodu. A może po prostu jest rośliną jednoroczną i próby jej przechowania to walka z wiatrakami
Brendii co to ilości sansevier niestety nie żartuję Masz kochana przynajmniej motywację, żeby zmienić mieszkanie na większe, sanseviery przecież gdzieś zmieścić się muszą