Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

Szczerze przyznam, że trochę pozazdrościłam :wink: tych osobistych, ogrodowych wątków, bo jakaż to przyjemność tworzyć historię swojego ogrodu - czasem radzić, czasem prosić o rady. Dzielić się wiedzą i niewiedzą, wstawiać piękne zdjęcia. Od lat już kilku śledzę tu losy niektórych ogrodów i ich właścicieli, wiem, komu urodziły się koty a komu wnuczki, komu umarł pies a komu ryją krety, kto wycina brzozy, a kto nigdy ich nie wytnie. Znam tu parę osób, choć o tym jeszcze nie wiedzą ;:108 . I tak oto postanowiłam i ja pisać swoją malutką ogrodowa historię, choć ogród mam najzwyczajniejszy pod Słońcem - ziele zielone i ziele kolorowe - jak mówi mój mąż - razem z domem niecałe 9 arów, no i pies torpeda. Czego tu nie ma ? Ładu i składu. Sadzę i sadzę tak już od 9 już lat i końca nie widać, co gorsze, wydaje mi się, że to dopiero początek ;:131, bo ogród z czasem, obok rodziny i psów, stał się nieodłączną częścią mojego życia. Witam więc wszystkich przypadkowych pewnie gości i zapraszam na krótki spacer po nim. O rany, jaka to frajda założyć swój ogrodowy wątek :tan.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

i taki oto mam mix :wit
nawstawiałam się :D reszta po przerwie :wink:
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Sosny, magnolie i kamień polny....ogród zwyczajny.

Post »

Iwonko witaj na Forum, Twój ogród wcale nie jest taki zwyczajny. Jest zadbany i masz bardzo dużo roślin. Wątek zapowiada się bardzo ciekawie!
Awatar użytkownika
bunia79
500p
500p
Od: 25 cze 2012, o 23:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zwyczajny mówisz?? Dla Ciebie może i jest zwyczajny, a dla mnie jest bardzo ciekawy, z mnóstwem różnorodnych pięknych roślin, z kamieniem który gości i w moim ogrodzie i który uwielbiam, z wymuskanymi ślicznymi rabatami na których rośnie dosłownie wszystko, z cudnymi zwieszającymi się iglakami, z pięknie oplecionym bluszczem drzewem i tak dalej i tak bez końca...
Każdy ogród jest niezwykły dla patrzącego z boku, bo zawiera cząstkę kogoś, kto go tworzył. I Twój również.
Aj, ale się rozpisałam ;:14 Spotkałam Cię u Ewy- terlicy, fajnie, że zmieniłaś zdanie i otworzyłaś swój wątek, może i mnie to kiedyś zmobilizuje.

Pozdrawiam serdecznie. Bogusia :wit
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Iwonko, już sam tytuł wątku jest mi bliski a po pierwszym poście i zdjęciach, wiem, że będę tutaj częstym gościem :wit
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu no własnie, mam zbyt dużo roślin ;:14 ale niestety z żadnej nie potrafię zrezygnować, dziękuję i pozdrawiam
Bogusiu dzięki za miłe słowa i potrzymanie na duchu, no właśnie- rośnie tu dosłownie wszystko, tylko szczawiu jeszcze brakuje :D , a przecież teraz moda na ogród z tzw. charakterem czyli jak pan wyjaśniał jeden w TV - z niedużą ilością odmian , ewentualnie spójny kolorystycznie- to niestety nie mój ;:306
variegato dzięki za wizytę, zapraszam, zapraszam i zaglądam do Ciebie, pozdrawiam

Dziękuję wszystkim za miłe wpisy -ale frajda - robota poczeka ;:219
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Przed chwilą oglądałem ogród w Danii.Tam rośnie szczaw tyle,że ozdobny.Roślin tak dużo,że palca nie wciśnie się.Lubię takie i z panem telewizorem nie zgadzam się.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Oj! Będę tu częstym gościem. To jeden z najpiękniejszych ogrodów jakie widziałam. Po Twoim wątku ja się chyba nie odważę.
Też nie zgadam się z panem telewizorem. Twój ogród jest piękny właśnie dlatego, że jest tak różnorodny. Masz piękne, duże drzewa, krzewy, iglaki, no i multum prześlicznych kwiatów. I wszystko tak bardzo wypieszczone.. ;:138 ;:138 ;:215 ;:215
Iwonko, a co to za cudo z 11.06 (ostatnie zdjęcie)? Nigdy tego nie widziałam. ;:oj

Serdecznie pozdrawiam. Iga
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga51 pisze:Oj! Będę tu częstym gościem. To jeden z najpiękniejszych ogrodów jakie widziałam. Po Twoim wątku ja się chyba nie odważę.
Też nie zgadam się z panem telewizorem. Twój ogród jest piękny właśnie dlatego, że jest tak różnorodny. Masz piękne, duże drzewa, krzewy, iglaki, no i multum prześlicznych kwiatów. I wszystko tak bardzo wypieszczone.. ;:138 ;:138 ;:215 ;:215
Iwonko, a co to za cudo z 11.06 (ostatnie zdjęcie)? Nigdy tego nie widziałam. ;:oj

Serdecznie pozdrawiam. Iga
O Boże Iga , aż mi głupio się zrobiło, oczywiście cieszę się z Twojej opinii, ale jak tu trochę posiedzisz, to dopiero zobaczysz, jakie ludzie cuda robią ;:oj
A to coś na końcu to czosnek, albo jak mówi moja sąsiadka urocza costek Szuberta :wit
Nie pokazałam jeszcze części, w której rządzi pies ... a po co się spieszyć hahahah :tan
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Iwonko :wit

Modą się nie sugeruj, bo to nic pewnego - każdego dnia coś innego jest na topie ;:306 Lepiej twórz swoje królestwo wg własnych upodobań, wtedy będziesz najbardziej zadowolona ;:173
Ślicznie masz i kolorowo, a porządek jak w muzeum, aż strach wchodzić nie wycierając butów ;:224
Kamień polny w tytule przyciągnął także moją uwagę, więc jestem i będę podglądać. Powodzenia !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Iga51
200p
200p
Od: 27 paź 2013, o 20:45

Post »

Iwonko Od 10 dni nosa nie wyściubiam z kompa i oglądam, oglądam, oglądam..... :roll: A i wcześniej jako niezarejestrowany gość spacerowałam sobie po tutejszych ogrodach. Sporo z tego co widziałam bardzo, bardzo mi się podoba. Ale u Ciebie - marzenie. ;:180 ;:180 ;:180

Pozdrawiam i kłaniam się nisko. Iga ;:180
Pozdrawiam. Iga
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iga Bardzo, bardzo dziękuję :oops: , ja też działałam w ukryciu parę lat i co .. i skusiłam się, zobaczymy, co będzie- jak już przestanę sprzątać i gotować chłopakom, to zamknę wątek i skończę z tym ogrodowym szleństwem :;230

dla ciebie jeszcze raz pan Szubert :wit jest wielkości ludzkiej głowy ;:108

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Iwonko :wit
Oj,ja też najpierw podglądałam ogrody,pomysły,,roślinki,,, i urządzałam swój ogród. ;:108
I też założyłam swój wątek,,,i tak już poleciało.Ale jestem bardzo zadowolona,,tyle rzeczy można ciekawych przeczytać,,tyle roślinek podejrzeć tyle rad otrzymać..i tyle nowych chciejstw ciągle pod wpływem FO się rodzi ;:306
Nasze ogrody stają się nieodłączną częścią naszego życia.---to święta prawda ;:173
Twój ogród jest pi ekny,,piękne rabatki,,piękne roślinki,,oj podoba mi się, ;:215 ,,będę do Cienie zaglądała ;:108
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Witaj Iwonko :wit masz niezwyczajny ogród i broń Cię panie Boże, żebyś zaczęła dążyć do ogrodu z rad tego faceta z tv ;:185 Wg mnie ogród z dużą ilością krzewów, drzew i kwiatów to właśnie prawdziwy ogród. Tętniący życiem i kolorami o każdej porze roku. Moda modą, ale prawdziwy ogrodnik wg mnie kieruje się sercem. Ogród, o którym mówił ten pan z tv, kojarzy mi się od razu z ogrodem, który został oddany w ręce projektantów i profesjonalnej firmy, bo właściciele nie mają ani czasu ani ochoty (z naciskiem na ochoty) bawić się w ogrodników. Posadzone tuje dookoła (sama je niestety mam, ale to stan zastany...), piękny trawnik i kilka krzewów, gdzieniegdzie coś kwitnącego, ale koniecznie wszystko spójnie kolorystycznie :roll: Nie, nie i jeszcze raz nie! :wink: Twój ogród jest przecudny, ja dopiero do takiego efektu zmierzam... Może za kilka lat uda mi się to osiągnąć :) Poza tym u Ciebie jakoś tak swojsko - może też trochę poprzez dom, odrobinę podobny do mojego? ;:173 Czuję się tylko zawiedziona, bo nie widzę fuśki nigdzie - dasz ją/jego poznać? :wink: ;:180
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”