Na glinie malowane - 2014
- imwsz
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na glinie malowane - 2014
Poprzednią część znajdziecie tutaj Na glinie malowane - zima/ wiosna/ jesień ... 2013
Wiem, że ta część powstawała dosyć długo. Jakoś zawsze coś mi stawało na drodze, niekoniecznie związane z ogrodem
Moje kofane psiapsióły o mało mi manta nie sprawiły za moje opieszalstwo. Kajam się bez bicia
Zima była dla mnie ciężką próbą charakteru bo temat ogrodu odleciał gdzieś w niebyt i żadna siła nie była w stanie mnie zmusić do myśli oscylujących w temacie nowości czy zmian
Aż ni z gruszki ni z pietruszki obudziłam się w lutym
Zamówiłam aż 4 różyczki ? tak, tak dobrze czytacie tylko 4 sztuki
?Stoczyłam bój? merytoryczny o wymianę kolejnych brabantów i poszłoooooo ??? zaszalałam
Ale tak po kolei
W konsekwencji ?negocjacji? postanowiliśmy zakupić kilka szmaragdów. Pojechaliśmy do szkółki i już zarezerwowaliśmy sobie 8 sztuk.
Ale tak sobie nadal wędrowałam po necie i ?. znalazłam szmaragdy większe, ładniejsze i tańsze. No to umówiliśmy się i pojechaliśmy . Na dzień dobry, z daleka ot rosną sobie krzaczki, płot domostwa porośnięty formowanymi cisami a w ogrodzie rosną formowane cisy i bukszpany w stożki, kule.... Boszszsz jak mi się oczka zaświeciły
Ale najważniejsza sprawa, iż decyzję o anulowaniu rezerwacji podjął Pan eM.
Jak już zauważyłam jego pozytywne nastawienie co do rosnących szmaragdów i cisów poszłam za ciosem i szybkim podejmowaniem decyzji zamówiliśmy 10 szmaragdów i 11 cisów a miało być 8
I takim to zrządzeniem losu zmianie uległy 2 strony ogrodu a nie tylko jedna
Aby nie przedłużać bo tu mogłabym się zbytnio rozpisać oto rzeczone zamówienie po rozładunku na podwórku
Jesteśmy po pierwszych pracach ogrodowych, które odbyły się w zeszłą sobotę. Ze względów zdrowotnych mój udział ograniczał się do wysłowienia instrukcji gdzie, co i jak
Niestety jesteśmy jeszcze w trakcie prac ogólnych więc proszę o włączenie pokładów empatii i nie zauważanie konewek, worków, wiader, śmieci tudzież wszelkiego sprzętu
Ogólnie: było / jest
W miejscu gdzie były hortensje
pojawiło się 5 cisów
koło tarasu też cisek
Także witam Was serdecznie w mym ogródeczku i mam nadzieję, że nie będzie gorzej niż w zeszłym sezonie
Wiem, że ta część powstawała dosyć długo. Jakoś zawsze coś mi stawało na drodze, niekoniecznie związane z ogrodem
Moje kofane psiapsióły o mało mi manta nie sprawiły za moje opieszalstwo. Kajam się bez bicia
Zima była dla mnie ciężką próbą charakteru bo temat ogrodu odleciał gdzieś w niebyt i żadna siła nie była w stanie mnie zmusić do myśli oscylujących w temacie nowości czy zmian
Aż ni z gruszki ni z pietruszki obudziłam się w lutym
Zamówiłam aż 4 różyczki ? tak, tak dobrze czytacie tylko 4 sztuki
?Stoczyłam bój? merytoryczny o wymianę kolejnych brabantów i poszłoooooo ??? zaszalałam
Ale tak po kolei
W konsekwencji ?negocjacji? postanowiliśmy zakupić kilka szmaragdów. Pojechaliśmy do szkółki i już zarezerwowaliśmy sobie 8 sztuk.
Ale tak sobie nadal wędrowałam po necie i ?. znalazłam szmaragdy większe, ładniejsze i tańsze. No to umówiliśmy się i pojechaliśmy . Na dzień dobry, z daleka ot rosną sobie krzaczki, płot domostwa porośnięty formowanymi cisami a w ogrodzie rosną formowane cisy i bukszpany w stożki, kule.... Boszszsz jak mi się oczka zaświeciły
Ale najważniejsza sprawa, iż decyzję o anulowaniu rezerwacji podjął Pan eM.
Jak już zauważyłam jego pozytywne nastawienie co do rosnących szmaragdów i cisów poszłam za ciosem i szybkim podejmowaniem decyzji zamówiliśmy 10 szmaragdów i 11 cisów a miało być 8
I takim to zrządzeniem losu zmianie uległy 2 strony ogrodu a nie tylko jedna
Aby nie przedłużać bo tu mogłabym się zbytnio rozpisać oto rzeczone zamówienie po rozładunku na podwórku
Jesteśmy po pierwszych pracach ogrodowych, które odbyły się w zeszłą sobotę. Ze względów zdrowotnych mój udział ograniczał się do wysłowienia instrukcji gdzie, co i jak
Niestety jesteśmy jeszcze w trakcie prac ogólnych więc proszę o włączenie pokładów empatii i nie zauważanie konewek, worków, wiader, śmieci tudzież wszelkiego sprzętu
Ogólnie: było / jest
W miejscu gdzie były hortensje
pojawiło się 5 cisów
koło tarasu też cisek
Także witam Was serdecznie w mym ogródeczku i mam nadzieję, że nie będzie gorzej niż w zeszłym sezonie
Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Re: Na glinie malowane - 2014
Jestem pierwsza
Nareszcie jesteś tak się martwiłam o Ciebie kochana
Nareszcie jesteś tak się martwiłam o Ciebie kochana
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- imwsz
Mariolciu jakoś ten tydzień mam zakręcony jak bańka mydlana
Ale witam Cię na pudle i zapraszam w me kolory ogrodowe
Dla Ciebie różowiutkie
Ale witam Cię na pudle i zapraszam w me kolory ogrodowe
Dla Ciebie różowiutkie
Pozdrawiam - Ilona
- ewunia7
- Od: 1 lis 2012, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ilonka no w końcu otworzyłaś podwoje swojego ogródka
- Mariolcia1962
- 1000p
- Od: 25 wrz 2013, o 18:43
Tak pięknie,czysto i przestrzennie u Ciebie ,u mnie jeszcze chaos , może za kilka lat będzie perfekcyjnie
Jak się ogarniemy , to się umówimy na
Jak się ogarniemy , to się umówimy na
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Pozdrawiam Mariola
- imwsz
Ewuś aż mi już głupio było jak ciągle prosiłam o cierpliwość
Witam Cię serdecznie w nowej odsłonie i zapraszam sasankami
Mariolcia staram się nie wstawiać zdjęć gdzie pewna część ciała do słońca się wypina chociaż jej nie wolno albo totalny rozgardiasz
Oczywiście wszystko aktualne a jutro się okaże czy w piątek będę luźniejsza
A u Ciebie pozytywnie?
Witam Cię serdecznie w nowej odsłonie i zapraszam sasankami
Mariolcia staram się nie wstawiać zdjęć gdzie pewna część ciała do słońca się wypina chociaż jej nie wolno albo totalny rozgardiasz
Oczywiście wszystko aktualne a jutro się okaże czy w piątek będę luźniejsza
A u Ciebie pozytywnie?
Pozdrawiam - Ilona
- ewunia7
U Ciebie już tak pięknie kwitną sasanki a moje dopiero wschodzą
- imwsz
Ewcia to pewnie dlatego, że z synexem się nie zrozumieliśmy i wyciął w pień pęcherznicę zamiast badyle po brabancie i sasanki dostały dużo miejsca
Pozdrawiam - Ilona
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Noooo! W końcu nowy wątek I to od razu rozpoczęty mocnym uderzeniem Tylko ja się pytam, a gdzie są te hortensje co spod płotu wyleciały?
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jestem i ja Jak znam Ilonkę , Hortensją liść z głowy nie spadł
O coś się miałam Ciebie zapytać , przed chwilą wiedziałam .......
O coś się miałam Ciebie zapytać , przed chwilą wiedziałam .......
- ewunia7
Też jestem ciekawa, gdzie się przeprowadziłaś z hortensjami? Przecież to Twoja wielka miłość po różyczkach
- imwsz
Pati, Elu Was serdecznie w nowej odsłonie i przeróbkach
Pati piszesz, że zaczęłam mocnym uderzeniem no tak się złożyło. Musiałam korzystać jak cena była bardzo przystępna a Pan eM krzaczkami zauroczony
Pati, Elu, Ewo dziękuję za czujność w sprawie ślicznotek i wiarę w mą ich lubość
i odpowiadam grupowo w sprawie hortyś - one chwilowo zmieniły tylko miejscówkę. Wylądowały czasowo na miejscu dla pomidorków a później zostaną umiejscowione przed szmaragdami.
Także nie zamierzam się ich pozbywać gdyż są zbyt piękne, dla mnie zbyt cenne i zbyt wiele radości wizualnych mi sprawiają
Elu przypomnisz sobie o co chciałas zapytać. Widzę, że Ciebie też kumpel A. nie odstępuje
Pati piszesz, że zaczęłam mocnym uderzeniem no tak się złożyło. Musiałam korzystać jak cena była bardzo przystępna a Pan eM krzaczkami zauroczony
Pati, Elu, Ewo dziękuję za czujność w sprawie ślicznotek i wiarę w mą ich lubość
i odpowiadam grupowo w sprawie hortyś - one chwilowo zmieniły tylko miejscówkę. Wylądowały czasowo na miejscu dla pomidorków a później zostaną umiejscowione przed szmaragdami.
Także nie zamierzam się ich pozbywać gdyż są zbyt piękne, dla mnie zbyt cenne i zbyt wiele radości wizualnych mi sprawiają
Elu przypomnisz sobie o co chciałas zapytać. Widzę, że Ciebie też kumpel A. nie odstępuje
Pozdrawiam - Ilona
- abcd
- 1000p
- Od: 15 kwie 2010, o 11:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Już wiem chciałam się zapytać o rozmiary dali tych z nasionek . Czy krzaczki rosną duże ?