Witajcie

Sporo u mnie teraz kwitnie, jeszcze więcej szykuje się do kwitnienia, więc wrzucę parę zdjęć:)
To ta sama hybrydka, której kwiat był jakby podzielony na pół, teraz wygląda tak, jej kwiaty są ogromne, około 12 cm, na każdym pędzie wyglądają inaczej. Ma ciekawą strukturę płatków, w realu wydają się być papierowe

Ciapek w pełnym rozkwicie:
A to wydaje mi się jakaś krzyżowka z equestrisem, malutkie kwiaty i podobnie wyglądające:
Phal. Little Lady, dopiero 2 miniaturka w mojej kolekcji

To jeszcze jej sklepowe kwitnienie
Hybrydka z mojego pierwszego posta, teraz wygląda tak, znów szykuje się obfite kwitnienie, ponad 30 pączków i idą kolejne

Dendrobium nobile, 2 kwitnienie u mnie, zakwitł jesienią, a od tamtej pory cały czas wypuszcza nowe pąki, jedne kwiaty przekwitają to już idą kolejne. Do tego ciągle jakieś nowe przyrosty
No i miltonia.... Widać maleńki pędzik, nie da się tego ując na zdjęciu, ale przez przesuszenie i harmonijki jej pędzik się zawinął w dwóch miejscach, w jednym jest złamany wisi dosłownie na włosku, myśle że dlatego ma tak mało pączków:( Jeśli zakwitnie choć 1 będe zadowolona... Cóż teraz przynajmniej wiem jak się nią zajmować i już więcej na pewno jej nie przesuszę; obok moja nowość Miltonia Sunset:

Przy wstawianiu tych zdjęć dopiero zauważyłam jak dużo mam różowych kwiatów

cóż dopiero szykują się do kwitnienia inne kolorki
Na dziś tyle, miłego oglądania