Wędzarnia z beczki
Re: Wędzarnia
witam
Niestety ja na swojej działeczce nie miałem tyle miejsca aby postawić wędzarnie murowaną.
Więc wpadłem na pomysł zrobić wędzarnie po staropolsku,taką miał dziadek,beczka+palenisko.
Hmmm no fajnie?
Lecz żona na to że beczka będzie szpecić działkę,więc postanowiłem z wędzarni zrobić studnie ogrodową.
Jest dwa w jednym,ja mam ulubioną wędzarnie w której bardzo często wędzę oczywiście szynki pekluję osobiście,żona ma studnie ogrodową,którą zawsze marzyła mieć na działce.
Niestety ja na swojej działeczce nie miałem tyle miejsca aby postawić wędzarnie murowaną.
Więc wpadłem na pomysł zrobić wędzarnie po staropolsku,taką miał dziadek,beczka+palenisko.
Hmmm no fajnie?
Lecz żona na to że beczka będzie szpecić działkę,więc postanowiłem z wędzarni zrobić studnie ogrodową.
Jest dwa w jednym,ja mam ulubioną wędzarnie w której bardzo często wędzę oczywiście szynki pekluję osobiście,żona ma studnie ogrodową,którą zawsze marzyła mieć na działce.
- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No i bardzo fajna proste funkcjonalna , ładna i co najważniejsze funkcjonalna zabudowa
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja starsza pani jestem a murowania mam dość od czasu gdy na budowę grilla się zawzięłam
Wędzarnię zrobiłam sobie taką
A to już "na gotowo" i chyba nic więcej nie wytworzę.
Cug jest, wędzi się jakoś ( na razie nie mam się czym pochwalić bo zamiast wędzić leżałam chora na grypę )
Ale mam zamiar nauczyć się tego
Wędzarnię zrobiłam sobie taką
A to już "na gotowo" i chyba nic więcej nie wytworzę.
Cug jest, wędzi się jakoś ( na razie nie mam się czym pochwalić bo zamiast wędzić leżałam chora na grypę )
Ale mam zamiar nauczyć się tego
- kulow
- 50p
- Od: 11 sie 2012, o 17:35
Będzie pani zadowolona
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Mariolu - a my z moim M od dwóch tygodni dyskutujemy czy taka rura jak U Ciebie może być do wędzarni! Teraz już wiemy że tak.
Mam tylko pytanie - jaką długą dałaś tę rurę?
Mam tylko pytanie - jaką długą dałaś tę rurę?
Myślę że to rozwiązanie to szczyt prostoty, ale warto przewidzieć dwa warianty, z rurą dłuższą i krótszą, czyli do wędzenia na zimno i na gorąco.amba19 pisze:Mam tylko pytanie - jaką długą dałaś tę rurę?
- Ruda2011
Amba19 rura klasyk - 1,5 metra.
- amba19
Mariolu - dzięki za informację
Arturze i właśnie o tę prostotę tu chodzi. Najpierw zobaczymy - jak nam się będzie taki patent sprawdzał, a potem pomyślimy nad estetyczną stroną tej instalacji. Powstanie to w takim osłoniętym zakątku, a dodatkowo planuję odgrodzić to to płotem lamelowym...
Arturze i właśnie o tę prostotę tu chodzi. Najpierw zobaczymy - jak nam się będzie taki patent sprawdzał, a potem pomyślimy nad estetyczną stroną tej instalacji. Powstanie to w takim osłoniętym zakątku, a dodatkowo planuję odgrodzić to to płotem lamelowym...
Bo o to chodzi by w pierwszej kolejności wykorzystać to co się już ma, jeśli się nie ma to można kupić.
W temacie ,,okołowędzarniczym" mam zamiar wykonać coś poniżej 200zł, gotowe rozwiązanie w Japonii kosztuje ok. 10.000 USD.
W temacie ,,okołowędzarniczym" mam zamiar wykonać coś poniżej 200zł, gotowe rozwiązanie w Japonii kosztuje ok. 10.000 USD.
- krzysztofkhn
- Od: 15 wrz 2008, o 09:21
- Ruda2011
artur1968 ja myślę, że zupełnie inaczej budowała bym grillo-wędzarnię w ogrodzie przydomowym ale ja mam działkę na ROD i lecę ze wszystkim po najniższych kosztach
- jactoy
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 25 lut 2013, o 10:52
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
A może to moje pomoże
jakby co to służe pomocą odnośnie etapów budowy i informacji zdjęciowej...
A może to moje pomoże
jakby co to służe pomocą odnośnie etapów budowy i informacji zdjęciowej...
- amba19