Ogród w sercu puszczy

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p
Od: 26 cze 2013, o 16:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ogród w sercu puszczy

Post »

Witam wszystkich odwiedzających mój wątek :D
Mam na imię Magda,mój ogródek leży na skraju woj.warmińsko-mazurskiego w sercu puszczy piskiej.
Mam nie wielkie doświadczenie w temacie roślinek,mój ogród nie jest jakiś duży, imponujący,bardziej nastawiam się na rośliny balkonowe,sezonowe,uwielbiam je za piękne kwitnienia,i to że mogą być przenoszone w inne miejsca :wink:
Przedstawiamy się:
To moja córeczka Iza (obecnie 3latka) uwielbia spędzać czas na świeżym powietrzu
Obrazek
Nasi czworonożni przyjaciele:
Obrazek Obrazek Obrazek
Kwiatuszki z zeszłego sezonu,obiecuję wkrótce świeże fotki z obecnego sezonu,zapowiada się bardziej różnorodnie i kolorowo.
Fuksjomania trwa już kilka lat :wink: :
Obrazek Obrazek Obrazek
Pelargonie pokochałam w zeszłym sezonie,wariacja na ich punkcie wzmaga się :wink:

Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kilka ogólnych fotek:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Re: ogród w sercu puszczy

Post »

Madziu kochana jak ja się cieszę że założyłaś swój wątek.
Melduję się o obowiązkowo. Na pw odpiszę z domu bo jestem na działce.
buziolki ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Monia,częściowo dzięki Twoim namowom powstał mój wątek. :D
Wiesia,masz racje szum sosnowego lasu,zapach tych drzew,śpiew ptaków to pełen relaks,to wynagradza zasypane śniegiem zimą drogi że ciężki ruszyć się z domu,bo to już"zadupie" itd na szczęście zaczęła się wiosna,najpiękniejsze dni przed nami.
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

w tym roku na balkonie będzie rządziła biała bakopa i surfinia różyczkowa.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
to kupione kwitnące roślinki,najbardziej "kręcą" mnie te wychodowane od szczepek,własnych z zakupionych od innych forumowiczów,no i od Adriana.
to fuksje od Adriana czekają na przesadzenie,już wkrótce to nastąpi (czekam na zagospodarowanie miejsca docelowego,to już wkrótce).
Obrazek
a tu nie wielka część pelargoni pochodzi z zakupów od forumowiczów,to jeszcze maluchy,ale wierze w ich siłę i na pewno zakwitną w tym sezonie,tylko niech wreszcie się ociepli.
Obrazek
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam na Forum! Każdy z nas ma jakiegoś "zielonego" bzika.
Coś mnie tknęło i zajrzałam. A tu proszę: moja imienniczka, moje województwo i jeszcze psy. Ogród ciekawie urządzony.
Piękne rośliny. Nawet nie sądziłam, że są takie wypasione pelargonie. Też czasem je sadzę w skrzynkach balkonowych. Najczęściej jednak angielskie. Jakoś nie specjalnie lubię ten typowy zapach pelargonii.
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Madziu wspaniały zakątek ;:138 ;:167 Pieski wspaniałe i mała właścicielka bardzo ładna :tan
Fuksje śliczne,wspaniałe sukienki ;:224 Także jestem jej miłośniczką,mam w tej chwili 19 odmian ;:167
To już historia,która trwa ;:167 ,ale nas tu jest bardzo mnogo ;:306 ;:306 ;:306 tych Fuksjomaniaków,witaj w ich gronie ;:162
Jeżeli pozwolisz,będe zaglądać częściej ;:4
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Witam serdecznie,dziękuję za odwiedziny i zapraszam,wkrótce nowe foteczki.
tu.ja Iza-tak na imię ma moja córeczka,ja mam na imię Magda.Co do wypasionych pelasiek to i ja nie wiedziałam,że takie są w naszej ofercie rynkowej i ogrodniczej są takie pospolite,dostałam kilka szczepek "wypasieńców" od ciotki męża i się zaczęło,poszperałam w necie i pelaśki są niesamowite,mam nadzieję że w tym roku wszystkie zdobyte "wypasieńce" zakwitną.
Maja-witam serdecznie,i tak się składa że obecnie jestem w ciąży,prawdopodobnie będzie to dziewczynka no i chyba właśnie Maja :wink: ,tak wymyśliła starsza siostra,jeszcze mąż musi zaakceptować :wink:
Wow 19 odmian fuksji,to bajacznie masz jak zakwitną,no i wiem z kim można poprowadzić wymiankę odmian :wink:
Może mi podpowiesz jak fuksje czują się w skrzynkach balkonowych?Zawsze sadziłam je do doniczek,różnych wielkości,wiadomo skrzynka jest dużo mniejsza,mam takie miejsce wygospodarowane ze sporą ilością cienia i raczej skrzynki tam będą.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu a ty masz już wszystko na zewnątrz "na stałe"?
Bo ja nadal się waham ze względu na pogodę ale sprawdziłam dzisiaj długoterminową i chyba już przymrozek nam nie grozi ;:108
Zostały mi chyba ze dwie wolne doniczki wiszące na pergoli to skuszę się chyba na milion bells dla koloru ;:108 wolna przestrzeń nie może się marnować ;:224
A ta pelargonia stellar z ciemnym paskiem na liściach to jak odmiana? Ślicznie kwitła ;:167
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Monia pelaronia o którą pytasz to Richard Hodgson.tak ja już mam wszystko na zewnątrz na stałe,tylko nie wszystko w docelowych doniczkach i na miejscu dla nich przeznaczonych,wszystko stoi pod domem,wydaje ni się że tsk mają odrobinkę cieplej.Fakt zimno jest i widać po nich że troszkę zmarnialy,szczególnie makuszki,ale poradzą sobie,mam taką nadzieję.A milion bells kupiłam 3 kolory w jednej doniczce,żółty czerwony,fioletowy,ładnie wygląda to,tak radośnie,później wstawię fotkę.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja też mam Richards i nie poznałam :;230 starzeję się :;230
Pogoda ma się już poprawić i chyba od przyszłego tygodnia zielone towarzystwo dostaje eksmisję permanentna na balkon ;:172 ile można się o doniczki potykać ;:223
W poniedziałek podjadę po ziemię to kupię sobie dwa kolorki milion bells ;:138
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Pozdrowionka dla rodzinki i kudłaczy ;:168
PS a jak tam Pan stolarz i donice??
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Re: Ogród w sercu puszczy

Post »

Monia,bo to od Ciebie ten "Rysiu" :wink: ja swoje właśnie wyrzuciłam na zewnątrz,bo już nie mogłam patrzeć na ten bałagan przy oknie balkonowym,a i mój mały pomocnik uwielbiał podlewać te kwiatki,pomagała mamie,a one nie koniecznie tego chciały.
Niunia1981 pisze:Pozdrowionka dla rodzinki i kudłaczy
dzięki :D
Niunia1981 pisze:PS a jak tam Pan stolarz i donice??
robią się i mają się ku końcowi,muszę go ładnie poprosić aby jutro chociaż z jednej strony zamontował,to sobie pomierzę popatrzę,czy może jednak da się tam powstawiać doniczki,chociaż tam gdzie mają być fuksje,bo w piątek wybieram się do miasta to bym sobie co nie co już kupiła,no i w piątek jest rynek u nas to może jakieś jeszcze roślinki zakupię :wink:
Monia cyknełam fotkę moim milionom ale z telefonu coś nie mogę zgrać,później wybiorę się z aparatem to wstawię.
Zmykam do pracy do swoich zwierzaków,wieczorem wrzucę tę fotkę,chyba że goście za długo będą siedzieli,bo zapowiedziała się szwagierka,to jutro,ja jak mały dzidziuś o 22 już muszę spać,bo wykończona jestem,czasem o 23,ale to rzadkość.
Awatar użytkownika
MagdaB2701
200p
200p

Post »

Monia,specjalnie dla Ciebie:moje milion bells
Obrazek
urocze angielki: (pocieszam się nimi,już drugi sezon "poluję" na valencianę i nic z tego :cry: a tak ładnie by z nimi wyglądała)

Obrazek
"kocie ogony"
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu super ;:138 Bardzo ładnie wyglądają kwiatuszki i super wyeksponowane ;:108
Ja też nie mogę odżałować tej Valenciany, ciekawe czy ktokolwiek na forum się na nią załapał ;:173
Koniecznie muszę kupić dwie sadzonki milion bells - gdzieś jeszcze upchnę ;:306
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”