Karinkowy balkon :)
Karinkowy balkon :)
Postanowiłam i ja pokazać swój skromny balkonik
Na tą chwilę wciąż są modyfikacje, najnowsze dzieło :
Dwa różaneczniki, w obu kątach balkonu :
w tle
-szczypiorek
-peperomia (która coś świruje )
-hiacynt który ma mega długie liście i nie wiem co z nim zrobić, łodyżkę obcięłam
-opuncja, a właściwie dwie sierotki, bo ich "mamusia" zgniła (była moim pierwszym kaktusem )
- mandarynka calamondin
Druga strona balkonu
Tutaj znowu szczypior, moje małe kaktuski i kapusta pekińska
Teraz najbrzydsza część, chwilowo nie zagospodarowana, ale w planach mam petunie, tylko nie wiem czy groszek i to drugie dziwne coś mogę przesadzić gdzieś indziej, czy jak wyjmę z ziemi to nie zmarnieje
Wcześniej były tam bratki, ale połamały się całe po wielkich ulewach jakie przeszły ostatnio przez Polskę
i ta dziwna roślinka, której nie mogę zidentyfikować bo nie pamiętam co wysiewałam
(ktoś ma jakiś pomysł?
- Rzodkiewki
Ostatki bratków, razem z groszkiem i "czymś"
To na razie wszystko
Na tą chwilę wciąż są modyfikacje, najnowsze dzieło :
Dwa różaneczniki, w obu kątach balkonu :
w tle
-szczypiorek
-peperomia (która coś świruje )
-hiacynt który ma mega długie liście i nie wiem co z nim zrobić, łodyżkę obcięłam
-opuncja, a właściwie dwie sierotki, bo ich "mamusia" zgniła (była moim pierwszym kaktusem )
- mandarynka calamondin
Druga strona balkonu
Tutaj znowu szczypior, moje małe kaktuski i kapusta pekińska
Teraz najbrzydsza część, chwilowo nie zagospodarowana, ale w planach mam petunie, tylko nie wiem czy groszek i to drugie dziwne coś mogę przesadzić gdzieś indziej, czy jak wyjmę z ziemi to nie zmarnieje
Wcześniej były tam bratki, ale połamały się całe po wielkich ulewach jakie przeszły ostatnio przez Polskę
i ta dziwna roślinka, której nie mogę zidentyfikować bo nie pamiętam co wysiewałam
(ktoś ma jakiś pomysł?
- Rzodkiewki
Ostatki bratków, razem z groszkiem i "czymś"
To na razie wszystko
- Niunia1981
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Karinkowy balkon :)
Witam serdecznie kolejną wielbicielkę balkonów
Zapowiada się ciekawy wątek
Jeszcze trochę poszperasz na forum i ci miejsca zabraknie
Pozdrawiam serdecznie z balkonu z Lubicza
Zapowiada się ciekawy wątek
Jeszcze trochę poszperasz na forum i ci miejsca zabraknie
Pozdrawiam serdecznie z balkonu z Lubicza
Pozdrawiam, Monika
Zielony świat Moniki cz. 9
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witamy kolejnego balkonowca
Zgadzam się z Monią...Jeszcze trochę, a miejsca Ci zabraknie..Zobaczysz za rok
Zgadzam się z Monią...Jeszcze trochę, a miejsca Ci zabraknie..Zobaczysz za rok
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Witaj, ciekawie się zapowiada. Wysiewałaś niecierpka?
Pozdrawiam Ania.
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
zielone co nieco http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=75814" onclick="window.open(this.href);return false;
Taak, luby już się śmieje, że robię z balkonu dżunglę. Nie podziela mojego zainteresowania roślinami, ale nie zabrania więc mam wolną rękę w aranżacji
Już wiem!
Wysiewałam cynię, godecję i groszek pachnący
Groszek rozróżniam wiec to "coś" to jedno z dwóch, w tle też widać takie małe wiotkie łodyżki więc to pewnie to drugie
Zobaczymy, jak się troche jeszcze rozwinie.
No ale trapi mnie, czy mogę przesadzić ten groszek i te inne roślinki z tych skrzynek
Kupiłam dziś 12 petuni, miałam nadzieję powsadzać je właśnie d o tych skrzynek, a te roślinki może w doniczki.. ?
Już wiem!
Wysiewałam cynię, godecję i groszek pachnący
Groszek rozróżniam wiec to "coś" to jedno z dwóch, w tle też widać takie małe wiotkie łodyżki więc to pewnie to drugie
Zobaczymy, jak się troche jeszcze rozwinie.
No ale trapi mnie, czy mogę przesadzić ten groszek i te inne roślinki z tych skrzynek
Kupiłam dziś 12 petuni, miałam nadzieję powsadzać je właśnie d o tych skrzynek, a te roślinki może w doniczki.. ?
-
- 200p
- Od: 17 gru 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ładnie zaczełaś wątek jest i kwitnąco i owocowo i zielono wspaniale
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam! Ta roślina to nie jest cynia. Nie wiem, jak wygląda godecja. Ciekawe, co to wyrośnie?
Groszek przesadzałam już drugi raz i trzyma się świetnie.
Pozdrawiam Ania.
Witaj ciekawie się u ciebie zapowiada....ciekawa donica do rhododwndrona...a rzodkiewki...dosypałabym im trochę ziemii
Wszystko co było w skrzynkach przesadziłam do mniejszych doniczek
Pod wieczór postaram się wrzucić jakieś nowe fotki, bo w skrzynkach pojawiły się petunie, a rzodkiewka,groszek i tajemnicze "coś" dostały swoje nowe miejsce
Ponadto przesadziłam rododendronki do większych donic z torfem, bo na razie stały w takich, w których je kupiłam
welkam Teraz to ja się zastanawiam czy nie hoduję jakiegoś chwasta z przeświadczeniem, że wyrośnie mi piękna roślinka
Passi Oby, teraz sobie stoją w swojej doniczce, przy balustradzie mam nadzieję, że zaczepi o niego bo nie mam żadnych patyczków :P
Filigranowa To nie donica Kupiłam siatkę, zacisnęłam druciki w większe i mniejsze koło, i jedno wstawiłam w drugie, a między to poukładałam kamienie granitowe W środek doniczka i jest ładna ozdóbka
A rzodkiewka dostała swoją doniczkę.
Dziękuję za miłe słowa!
Pod wieczór postaram się wrzucić jakieś nowe fotki, bo w skrzynkach pojawiły się petunie, a rzodkiewka,groszek i tajemnicze "coś" dostały swoje nowe miejsce
Ponadto przesadziłam rododendronki do większych donic z torfem, bo na razie stały w takich, w których je kupiłam
welkam Teraz to ja się zastanawiam czy nie hoduję jakiegoś chwasta z przeświadczeniem, że wyrośnie mi piękna roślinka
Passi Oby, teraz sobie stoją w swojej doniczce, przy balustradzie mam nadzieję, że zaczepi o niego bo nie mam żadnych patyczków :P
Filigranowa To nie donica Kupiłam siatkę, zacisnęłam druciki w większe i mniejsze koło, i jedno wstawiłam w drugie, a między to poukładałam kamienie granitowe W środek doniczka i jest ładna ozdóbka
A rzodkiewka dostała swoją doniczkę.
Dziękuję za miłe słowa!
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O, to popracowałaś z roślinkami, koniecznie pochwal się fotkami
Pozdrawiam, Monika
-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z takich tajemniczych cosiów to niekoniecznie wyrastają chwasty. Mnie w zeszłym roku wyrosły jarzębiny...