Czym obsadzić rabatę ?
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 31 maja 2014, o 22:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Czym obsadzić rabatę ?
Witam
Nie mam pomysłu za bardzo jak zagospodarować taki kawałek działki (czym obsadzić) aby ładnie i elegancko to wyglądało. Jak widać po bokach za wjazdem z prawej i chodnikiem z lewej są rzędy kuli małe/duże/jasne ciemne. dalej na lewo to już mam jako taka koncepcję ale tutaj nie wiem co posadzić. Wkoło działki są tuje szmaragdy. Dodam że nie lubię naciapania takiego małego kawałka wielką różnorodnością rodzajów roślin. Preferuję też rośliny nie zrzucające nic na zimę
Jeszcze przy okazji przedstawiam jak wsiąka woda w agrowłókninę marketową. Woda widzę stoi 3 dni.
Nie mam pomysłu za bardzo jak zagospodarować taki kawałek działki (czym obsadzić) aby ładnie i elegancko to wyglądało. Jak widać po bokach za wjazdem z prawej i chodnikiem z lewej są rzędy kuli małe/duże/jasne ciemne. dalej na lewo to już mam jako taka koncepcję ale tutaj nie wiem co posadzić. Wkoło działki są tuje szmaragdy. Dodam że nie lubię naciapania takiego małego kawałka wielką różnorodnością rodzajów roślin. Preferuję też rośliny nie zrzucające nic na zimę
Jeszcze przy okazji przedstawiam jak wsiąka woda w agrowłókninę marketową. Woda widzę stoi 3 dni.
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Czy ktoś może mi pomóc dać pomysł na zagospodarowanie tego k
krzys10000 pisze:
To nie jest agrowłóknina i nie kładzie się tego pod rośliny tylko pod doniczki w szkółkach.
- shanti
- 100p
- Od: 20 lip 2009, o 13:58
Ładnie wyglądałyby rododendrony,mahonia,juka.Można obsadzić też kostrzewą siną.Ładnie wyglądają hosty i żurawki tylko one lubią cień i zrzucają liście.Można użyć pod krzaczki dekoracyjne kamyczki lub korę.
Nasiona, cebulki, kłącza
Kwiaty z ogrodu
Kwiaty z ogrodu
-
- 0p - Nowonarodzony
Ale mam coś zupełnie podobnego w innym miejscu i tam wsiąka momentalnie. Czyli też się nie nadaje?
- Ogrodnik88
- Od: 17 cze 2010, o 22:30
Re: Czy ktoś może mi pomóc ?
Jak jest tam trochę słońca to nasadziłbym tam gęsto szałwi albo kocimiętki,po 1 sezonie nie trzeba ich podlewać,pielić.Nie wymagają żadnych zabiegów,jedynie przycinania przekwitniętych kwiatostanów ale nawet bez tego dają sobie radę.
Przy nich nie dawaj żadnej włókniny bo one rosną tak gęsto(Przy dobrej rozstawie) że zagłuszają wszystkie chwasty.
Przy nich nie dawaj żadnej włókniny bo one rosną tak gęsto(Przy dobrej rozstawie) że zagłuszają wszystkie chwasty.
- PiotrekP
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
krzys10000 pisze:
Ale mam coś zupełnie podobnego w innym miejscu i tam wsiąka momentalnie. Czyli też się nie nadaje?
Kupiłeś agrotkaninę a nie agrowłókninę
-
- 0p - Nowonarodzony
Aha czyli to wywalam a to podobne w wyglądzie gdzie wsiąka szybko zostawiam
Edit.
Czyli pojechałem i wymieniłem na agrowloknine. To podobne co tez wsiąka ładnie to nie polecają bo jest bardziej podatne na przerastanie chwastów.
Edit.
Czyli pojechałem i wymieniłem na agrowloknine. To podobne co tez wsiąka ładnie to nie polecają bo jest bardziej podatne na przerastanie chwastów.