Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
Przyszedł czas na założenie kolejnej odsłony leśnego rancza. Ogród prowadzę trzeci sezon. Jest to hobby weekendowe. Zdjęcia ogólne i więcej informacji znajdziecie w poprzednich wątkach dostępnych w moim spisie wątków. Przez ten krótki czas zauważyłam że oprócz iglaków najbardziej lubię róże, powojniki, lilie i liliowce. Z uwagi na młody wiek mojej działki i ograniczone finanse, roślin nie mam jeszcze bardzo dużo. Postaram się aby z czasem ich przybywało Ten wątek postanowiłam zacząć od pokazania Wam mojej działki troszkę z innej perspektywy. Tak jak Włochy są w kształcie niezłego kozaczka na obcasie, tak moja działka jest jak niezły... kalosz? hehe Za to staw no już można powiedzieć że "kozaczek na płaskim" Zdjęcie w miarę aktualne. Widać domek, altanę , garaż.
Moje róże
liliowce które zdążyły zakwitnąć
kilka ogólnych
trochę odgapione od Aneczki. Za moje profesjonalne tło robił...kostium kąpielowy
Warszawska Nike
drzewiaste w pąkach
Nowe clemki- Kaiser
Innocent Blush
Blue Light
Elf
Maria Skłodowska - Curie
Serafina
Moje róże
liliowce które zdążyły zakwitnąć
kilka ogólnych
trochę odgapione od Aneczki. Za moje profesjonalne tło robił...kostium kąpielowy
Warszawska Nike
drzewiaste w pąkach
Nowe clemki- Kaiser
Innocent Blush
Blue Light
Elf
Maria Skłodowska - Curie
Serafina
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Letnia odsłona leśnego rancza nad wodą
Pierwsza,pierwsza. Nie moglo mnie tu zabraknac
- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jestem i poproszę o adres na pw Wykopałam irysy
na początku zdjęcia skojarzyło mi się z mlotkiem albo tłuczkiem jakimś XD
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Madziu-jestem i ja Obrabowałaś szkółkę z clematisów? Cudowne, ale i tak ja zachwycam się tym ostatnim liliowcem-tym biało fioletowym. Cudo Zresztą wszystkie roślinki masz piękne Moje 5 klemków z Biedronki i Lidla-każdy kupowany jako inny okazały się być takimi samymi-fioletowo bordowymi Pocieszam się, ze też ładne
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Masz fajny kawał lasu Powojniki - pierwsza klasa - dojrzałam Warszawską Nike, po mojemu jeden z ładniejszych, lubię mocne, zdecydowane kolory.
hehehe - Madziu, po twoim pierwszym zdjeciu weszłam na google maps zobaczyc, czy coś nowego, bo niedawno było jeszcze zdjęcie z czasu budowy i... jest super - nawet trampolinę widac
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Madziu na pewno w twoim wątku mnie nie zabraknie
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02
Witaj Madziu
Z dużą przyjemnością będę Ci towarzyszyć również w tym nowym wątku
Zakupy świetne !
Z dużą przyjemnością będę Ci towarzyszyć również w tym nowym wątku
Zakupy świetne !
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
-
Bardzo Wam dziękuję że postanowiłyście mi dalej towarzyszyć. Jest mi niezmiernie miło
Pati super że wpadłaś.
Aniu-sweety już Ci wysyłam pw.
Mateusz no faktycznie.. tak to też wygląda.
Aniu-Andzia moje tańsze powojniki kupowane na promocji w hipermarkecie zgadzają się w miarę. Co do obrabowania szkółki..bardzo bym chciała , jeszcze tyle odmian mi się podoba..
Madziu tu na zdjęciu jest tylko kawałek lasu który mamy za domem. Dalej też są nasze lasy. I właśnie zachodzę w głowę co z nimi zrobić... . Dziadkowie kiedyś posadzili bo stwierdzili że kiepska ziemia. Dzisiaj w koło same sady. Myślałam żeby wykarczować las i posadzić czarną porzeczkę aby maszyna mogła wjechać. Albo aronię. No ale nie orientowałam się jeszcze czy dostanę pozwolenie. Przypuszczam, że nie. I tak to jest. Ziemia leży a korzyści z niej nie wiele. Chciałam zostawić tylko ten młody las co jest widoczny na zdjęciu.
Aguś no to super. Coś tam aktualizują w miarę.
Anitko na to właśnie liczyłam
Marysiu cieszę się że wpadłaś. Mam nadzieję że Ci się u mnie będzie podobać.
Pati super że wpadłaś.
Aniu-sweety już Ci wysyłam pw.
Mateusz no faktycznie.. tak to też wygląda.
Aniu-Andzia moje tańsze powojniki kupowane na promocji w hipermarkecie zgadzają się w miarę. Co do obrabowania szkółki..bardzo bym chciała , jeszcze tyle odmian mi się podoba..
Madziu tu na zdjęciu jest tylko kawałek lasu który mamy za domem. Dalej też są nasze lasy. I właśnie zachodzę w głowę co z nimi zrobić... . Dziadkowie kiedyś posadzili bo stwierdzili że kiepska ziemia. Dzisiaj w koło same sady. Myślałam żeby wykarczować las i posadzić czarną porzeczkę aby maszyna mogła wjechać. Albo aronię. No ale nie orientowałam się jeszcze czy dostanę pozwolenie. Przypuszczam, że nie. I tak to jest. Ziemia leży a korzyści z niej nie wiele. Chciałam zostawić tylko ten młody las co jest widoczny na zdjęciu.
Aguś no to super. Coś tam aktualizują w miarę.
Anitko na to właśnie liczyłam
Marysiu cieszę się że wpadłaś. Mam nadzieję że Ci się u mnie będzie podobać.
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Załapałam się na pierwszą stronę!
Madziu to chyba z lekką przekorą zostało powiedziane, że niewiele masz roślin. Masz już bardzo dużo, tylko ziemi masz jeszcze więcej.
Przyjechała do Ciebie prawdziwa powojnikowa śmietanka towarzyska. Mam nadzieję, że nie będą kaprysić tylko pięknie rosnąć i obdarzać Cię masą kwiecia.
Madziu to chyba z lekką przekorą zostało powiedziane, że niewiele masz roślin. Masz już bardzo dużo, tylko ziemi masz jeszcze więcej.
Przyjechała do Ciebie prawdziwa powojnikowa śmietanka towarzyska. Mam nadzieję, że nie będą kaprysić tylko pięknie rosnąć i obdarzać Cię masą kwiecia.
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Madziu jestem i ja
Piękna kolekcja różyczek, Piękne Liliowce
Piękne i śliczne Rudbekie. Jeżówki przepiękne Warszawska Nike piękna.
Lilie drzewiaste śliczne mają pąki kwiatowe, które niedługo rozkwitną.
Nowe Clematisy piękne Motylek piękny
Piękna kolekcja różyczek, Piękne Liliowce
Piękne i śliczne Rudbekie. Jeżówki przepiękne Warszawska Nike piękna.
Lilie drzewiaste śliczne mają pąki kwiatowe, które niedługo rozkwitną.
Nowe Clematisy piękne Motylek piękny
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
-
Aniu coś Ty. Zobacz na zdjęcia różane. Zmieściły się na kilku fotkach. A tu co po niektóre forumki zamawiały dwucyfrową liczbę róż samą wiosną. A tu jeszcze jesień przed nimi. I to nie 1 była z przodu. Ale nie narzekam. Nie jest źle. W kwestii powojników to sama sobie tego też życzę . Ten rok jest dla nich ciężki. Już któryś raz z kolei czekam na Josephine. Myślałam że wreszcie się uda. Tydzień temu jeden miał pięknego dużego pąka. Przyjechałam to był rozwinięty ale oklapnięty cały. Drugi jeszcze w pąkach. Ten pierwszy w sumie tez.. ale już się nie łudzę. Może za rok.
Paulinko świetnie że wpadłaś Super że Ci się wszystko podoba. Nie jesteś wybredną osóbką
Paulinko świetnie że wpadłaś Super że Ci się wszystko podoba. Nie jesteś wybredną osóbką