Zielone wybryki, czyli najoryginalniejsze fotki roślin
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zielone wybryki, czyli najoryginalniejsze fotki roślin
Kochani - po mojej wczorajszej przygodzie z poniższą draceną, pod wpływem impulsu, postanowiłam założyć taki wspólny wątek,
gdzie moglibyśmy wklejać najzabawniejsze, najciekawsze, najbardziej oryginalne, najpiękniejsze, i wszelkie inne naj...,
według wszelkich Waszych kryteriów - fotki naszych zielonych pupilków z wielkiej kolekcji
Proponuję jakiś krótki komentarz, albo i nie, czasem jest zbędny, a potem już tylko zdjęcia i dużo radości
Życzę duuuuużo uśmiechu i zadziwienia na twarzy
No to moja pierwsza opowieść - chociaż nie lubię dracen, kupiłam ją w ramach akcji "ratujmy roślinki w marketach" za 0,99 zł
Była tak malutka, że doniczkę postawiłam na moim fikusie beniaminku.
A ponieważ wczoraj robiłam wstępne "jesienne" kwiatowe porządki, wyjęłam doniczkę z doniczki, żeby "coś" z nią zrobić.
Ale efektu, jaki zastałam po wyjęciu doniczki to się w życiu nie spodziewałam
Roślinki też czasem lubią pożartować
Jak Wam się podoba
gdzie moglibyśmy wklejać najzabawniejsze, najciekawsze, najbardziej oryginalne, najpiękniejsze, i wszelkie inne naj...,
według wszelkich Waszych kryteriów - fotki naszych zielonych pupilków z wielkiej kolekcji
Proponuję jakiś krótki komentarz, albo i nie, czasem jest zbędny, a potem już tylko zdjęcia i dużo radości
Życzę duuuuużo uśmiechu i zadziwienia na twarzy
No to moja pierwsza opowieść - chociaż nie lubię dracen, kupiłam ją w ramach akcji "ratujmy roślinki w marketach" za 0,99 zł
Była tak malutka, że doniczkę postawiłam na moim fikusie beniaminku.
A ponieważ wczoraj robiłam wstępne "jesienne" kwiatowe porządki, wyjęłam doniczkę z doniczki, żeby "coś" z nią zrobić.
Ale efektu, jaki zastałam po wyjęciu doniczki to się w życiu nie spodziewałam
Roślinki też czasem lubią pożartować
Jak Wam się podoba
Pozdrawiam i zapraszam
- ewa321
Re: Zielone wybryki, czyli najoryginalniejsze fotki roślin
Mati - nie tylko Ty się uśmiałeś
Pozdrawiam i zapraszam
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W przyszym roku sieję duużo marchewki i pietruszki ciekawe co wyrośnie nie chcę wiedzieć
Na rzadko używanym balkonie (obecnie służy za miejsce do przesadzania kwiatków ) odkryłam niedawno sadzonkę pomidora...
Nie byłoby w tym może wiele dziwnego, gdyby nie fakt, że to samosiejka, która usadowiła się... w odpływie wody na balkonie
Uprzedzam niedowiarków, że to na pewno pomidor - po potarciu listków zapach nie pozostawia wątpliwości.
Krąży legenda, że przy podlewaniu sadzonki pomidora, którą dostałam od koleżanki, musiałam wypłukać jakieś niewykiełkowane nasionko i utkwiło w tym jakże wilgotnym miejscu
Ale to tylko domysły, nie mam pojęcia skąd się tam wziął.
Nie sądzę, żeby przetrwał zimę w tym miejscu (choć zimy w tym roku właściwie tu u nas nie mieliśmy), ale obawiam się go przenieść do doniczki, żeby nie urwać przez przypadek korzeni.
Nie byłoby w tym może wiele dziwnego, gdyby nie fakt, że to samosiejka, która usadowiła się... w odpływie wody na balkonie
Uprzedzam niedowiarków, że to na pewno pomidor - po potarciu listków zapach nie pozostawia wątpliwości.
Krąży legenda, że przy podlewaniu sadzonki pomidora, którą dostałam od koleżanki, musiałam wypłukać jakieś niewykiełkowane nasionko i utkwiło w tym jakże wilgotnym miejscu
Ale to tylko domysły, nie mam pojęcia skąd się tam wziął.
Nie sądzę, żeby przetrwał zimę w tym miejscu (choć zimy w tym roku właściwie tu u nas nie mieliśmy), ale obawiam się go przenieść do doniczki, żeby nie urwać przez przypadek korzeni.
A u mnie na cmentarzu w studni paprotki sobie rosną w najlepsze
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Haha jaka nazwa i wygląd
- tesia39
Mati, to coś co każda kobieta powinna mieć w sypialni Jak będziesz starszy to się przekonasz
- ewa321
maziama - najwyraźniej u Ciebie roślinkom jest tak dobrze, że i w takich warunkach urosną
Taaa, jak to już gdzieś pisałam u Tereni w wątkach jak nie mega-piękności, to mega-śmieszności
No leżę i kwiczę, tak mnie załatwiliście Ty i Twój podopieczny
Oczywiście Tereniu - w sypialni powinny być tylko i wyłącznie ... kaktusy i to Twojej produkcji
Taaa, jak to już gdzieś pisałam u Tereni w wątkach jak nie mega-piękności, to mega-śmieszności
No leżę i kwiczę, tak mnie załatwiliście Ty i Twój podopieczny
Oczywiście Tereniu - w sypialni powinny być tylko i wyłącznie ... kaktusy i to Twojej produkcji
Pozdrawiam i zapraszam
- tesia39
Ewciu, osobiście wolę bez kolców