Witam wszystkich w nowym wątku Takie małe przypomnienie mam już prawie 14 lat Dla niektórych jesień dopiero się niedawno zaczęła a u mnie trwa już od początku sierpnia i przez to można powiedzieć że zamiast września to miałem październik W ogródku przez te kilka miesięcy (czyt. od czerwca do teraz) nastąpiły duże zmiany przez to forum zakochałem się w różach i niektórych kwiatach jak tulipany i lilie oraz żurawki w tym roku z moich 3 ogródków zrobiło się 6 . Ogródkowi w tym roku stuknie 5 lat jednak cały czas coś zmieniam i kupuję . I z 1 żurawki zrobiło mi się 8 a z 0 różyczek zrobiło mi się 14 Mam też wrogów betony które osaczają mnie i coraz trudniej mi się powiększać . Jak ktoś by był ciekawy moich wcześniejszych działań zapraszam Tutaj Niestety teraz to nie jest to samo co było w lipcu czy sierpniu , bo już teraz prawie nic nie kwitnie
No to chyba czas na kilka zdjęć ZAPRASZAM !
Nawet aksamitka leży przed tą królową
No to witam Cię i ściskam jako pierwsza z czego się bardzo cieszę i gratuluję drugiej części
Fotki super
Te Twoje zdjęcia nieba strasznie lubię !!
A "królowa" i jej świta - piękne
Ewo witam cię jako pierwszą wielkie uściski ślę na północną stronę Krakowskiej Wisły akurat wracam z pod Arki bo tam mieszka moja babcia , więc kiedy się zaczaję i ukradnę ci żurawki z balkonu a to niebo to nad twoim blokiem Alicjo witam cię jako drugą i również bardzo dziękuję
Niestety zdjęć z wystawy nie mam i przepraszam bo zanim jakiekolwiek zdjęcie zrobiłem to była taka ulewa że szkoda gadać ale kupiłem żurawkę milan ? i różyczkę the fairy a wyobrazcie sobie że róża chippendale z gołym korzeniem po 90 zł !!!
Żurawka Milan znalazła swoje miejsce przy ketmii i różaneczniku Róża Drobnokolczasta The Fairy podobnie obok innych różyczek i świerka serbskiego
Tajko witaj bardzo dziękuję i już idę zobaczyć do ciebie Pawle tylko nie wiem jak ona będzie zimować bo słyszałem że ona bardziej na zachód Polski Ale warto ją mieć nawet w donicy i świetna zamiast bukietu to taka sama wystarczy
Witam Cię w Twoim jesiennym ogródku . Zakupy super - z obu roślinek powinieneś byc zadowolony. Barkarole niesamowita . Zaskakujesz mnie rozwojem swoich ogródków, ale będę Ci kibicować dalej. Szkoda, że nie można tych betonów wywalić, może jak będziesz starszy, to Cię dorośli posłuchają . Jak by nie patrzeć, ogrodnik z Ciebie doskonały .
Mati, i ja się koniecznie zapraszam do Ciebie. Barkarole zachwyciłam się też jakiś czas temu, ale nie spotkałam jej jeszcze na swojej drodze. Piękna róża. Ma w sobie dostojeństwo klasycznych róż.
Witam cie Pepsi . . Barkarole kupiłem pod wpływem impulsu bo stala sobie w kącie taka bidulka i nie mogłem nie oprzeć się jej i jest miejscówke ma super obok Chopina i będzie ładny kontrast Obie wielkokwiatowe Róża klasyczna i to bardzo Prawdziwa dama